Din neste bil - Kjøp eller Leie? (Del 2)

Innholdsfortegnelse:

Din neste bil - Kjøp eller Leie? (Del 2)
Din neste bil - Kjøp eller Leie? (Del 2)

Video: Din neste bil - Kjøp eller Leie? (Del 2)

Video: Din neste bil - Kjøp eller Leie? (Del 2)
Video: The Secret Steam Tunnel System of N.Y.C. (and why it pours out of the street) - IT'S HISTORY 2023, Desember
Anonim
I dag fortsetter vi emnet om leasing kontra kjøp av et kjøretøy.
I dag fortsetter vi emnet om leasing kontra kjøp av et kjøretøy.

I det siste showet dekket vi de grunnleggende forskjellene mellom kjøp og leasing av bil. I denne episoden diskuterer jeg spesielle fordeler og ulemper for å hjelpe deg med å bestemme hva som passer best for deg.

Selv om beslutningen om kjøp eller leieavtale har konkrete økonomiske konsekvenser, er det ikke den eneste faktoren å ta hensyn til. Din personlige smak og livsstil spiller også en stor rolle i beslutningen. Det som passer for en person, kan være helt feil for en annen.

Noen som er fan av leasing, kan argumentere for følgende fordeler:

 • Jeg vil ha lavere og rimeligere månedlige utbetalinger.
 • Jeg vil ha et helt nytt kjøretøy hvert par år. Og jeg vil ikke ha bryet med å måtte bekymre seg for innflytende verdier eller prutte med kjøpere.
 • Jeg vil kjøre de nyeste modellene med de beste sikkerhets- og komfortfunksjonene.
 • Jeg vil kjøre bil som er i god stand uten å bekymre deg for at det vil være behov for en stor reparasjon i fremtiden.
 • De fleste potensielle reparasjoner vil bli dekket hvis jeg får en leieavtale som varer like lenge som produsentens garanti.
 • Jeg kjører et forutsigbart antall miles hver måned og kan returnere bilen på slutten av leieperioden med minimal slitasje.
 • Jeg har en stabil karriere og inntekt for å gjøre månedlige leieavtaler. Jeg ville aldri trenger å si opp en leieavtale tidlig.
 • Jeg er villig til å betale mer i det lange løp for å ha alle fordelene med leasing.

På den annen side kan en vifte av kjøp argumentere for disse punktene:

 • Jeg har ikke noe imot å gjøre høyere månedlige innbetalinger fordi jeg sparer penger i det lange løp.
 • Jeg liker å vite at hver betaling gir meg mulighet til å bygge opp egenkapital for fremtiden når jeg bestemmer meg for å selge bilen eller handle den.
 • Jeg vil betale min bil og kjøre den uten gjeld, mens jeg sparer eller investerer tilsvaret av min gamle lånebetaling. Jo lenger jeg kan kjøre den, jo mindre koster det meg virkelig.
 • Jeg trenger å kjøre så mange miles som jeg vil, og å bruke min bil eller lastebil uten å bekymre meg for å holde den i perfekt stand.
 • Jeg liker å tilpasse bilen min med tilbehør og prangende malingsjobber.
 • Jeg er villig til å risikere at store reparasjoner kan være nødvendige etter at garantien utløper.
 • Jeg er overbevist om at det å kjøpe to- til tre år gamle brukte biler er det mest økonomiske alternativet. Dette er fordi jeg får dra nytte av en stor avskrivningsrabatt.
 • Jeg har en ustabil karriere eller må kanskje flytte ut av landet. Å avslutte en leieavtale tidlig vil bety å sitte fast med total utbetaling i tillegg til tidlig termineringsgebyr.

Vet ditt mål

Så hva tror du? Er du leaser eller kjøper? Er langsiktige kostnadsbesparelser på et nytt eller brukt kjøretøy ditt hovedmål? Da vil det vanligvis være best å kjøpe og kjøre et kjøretøy til, som de sier, "hjulene faller av"! Eller kjør det i det minste til reparasjonskostnadene begynner å overstige kostnaden for å erstatte den. Dette er den beste måten å spare penger i det lange løp, med mindre du har en egentlig stor investeringsplan for pengene du kan spare ved å lease.

Hvis du liker fordelene med leasing, sørg for at du forstår hva disse bekvemmelighetene til slutt vil koste deg. Her er en link til en stor Leie mot kjøper kalkulator. Du kan bruke dette verktøyet til å sammenligne en leieavtale med et lignende kjøpslån. Etter å ha besvart noen spørsmål om tilbudene du vurderer, vil kalkulatoren sammenligne månedlige innbetalinger og totale kostnader for avtalene! Er ikke Internett fantastisk?

Lease Jargon

Du vil bli kjent med leasingterminologi og jargong for å få best mulig avtale. Et viktig ord å se etter på toppen av leiekontrakten er "closed-end". Denne typen leieavtale kalles også en "walk-away" leieavtale fordi du bare returnerer kjøretøyet på slutten av leieperioden. Avsluttede leieavtaler er den vanligste typen forbruksavtale fordi du ikke har noen andre forpliktelser enn potensielle kostnader for overskytende kjørelengde eller skade på kjøretøyet.

Forsikringshensyn for leieavtaler

Sørg også for at leieavtalen inkluderer gapdekning. Dette er vanlig forsikring for leieavtaler, men er sjelden for kjøpslån. Gap dekning beskytter deg hvis bilen din er stjålet eller total, for eksempel, og du skylder mer enn det er verdt. Gap dekning betaler forskjellen når du blir fanget i denne uheldig situasjonen for å være "opp ned" på bilens verdi.

Og når du snakker om forsikring, selv med en leieavtale, er du fortsatt ansvarlig for å holde kjøretøyet fullt forsikret. Noen tror feilaktig at leasingselskapet automatisk gir forsikring. Du må også betale for regelmessig vedlikehold, akkurat som om du eide bilen.

Hva å gjøre på Lease-End?

En annen vurdering når leasing er hva du skal gjøre når leieperioden utløper. Du kan ha muligheten til å kjøpe kjøretøyet til en pris satt i leieavtalen. Dette kan være en god ide hvis kjøretøyet er verdt mer enn det som er avtalt på kjøpesummen og åpenbart en dårlig ide om det virkelig er verdt mindre.

Den beste leieavtalen

Husk at den primære faktoren som bestemmer kostnadene ved en leieavtale er avskrivningen som forventes å skje i løpet av leieperioden. Ulike merker og modeller av kjøretøy avskrives til svært forskjellige priser. Så de beste leieavtalen kan potensielt bli funnet for de modellene som har de laveste avskrivningsrenten.

Jeg skal tilegne et fremtidsshow til spesifikasjonene for auto leasing, med tips for å finne og forhandle de beste tilbudene.

Hvis du leier en bil, men senere bestemmer deg for å komme seg ut av leieavtalen tidlig, har jeg en episode om handel med leieavtaler som kan hjelpe deg med å unngå å ta en økonomisk treff.

administrative

Jeg er glad for at du lytter og trenger å spørre deg om en tjeneste. Hvis du liker showet, vær så snill å gi tilbake ved å nominere Money Girl for 2008 Podcast Awards. Jeg vil virkelig sette pris på din støtte for alt arbeidet som går inn i hver episode! Bare gå til podcastawards.com å stemme - det ville bety mye for meg.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: