Din nettoverdi og kontantstrøm

Innholdsfortegnelse:

Din nettoverdi og kontantstrøm
Din nettoverdi og kontantstrøm

Video: Din nettoverdi og kontantstrøm

Video: Din nettoverdi og kontantstrøm
Video: How net worth and cash flow affect your Financial Plan | Integrated Planning 2023, Desember
Anonim
Dagens emne er å forstå din nettoverdi og din kontantstrøm.
Dagens emne er å forstå din nettoverdi og din kontantstrøm.

Glad ferie alle sammen! Slutten av året er nesten her, og det er en god tid å ta en rask oversikt for å se hvordan du gjør økonomisk. Gjennomgangen av økonomien ved årets slutt er en fin måte å gjøre rede for å sette økonomiske mål for det kommende året, som jeg vil dekke i neste ukes episode.

Nå planlegger du din økonomiske fremtid som å planlegge en biltur. For å planlegge en biltur må du først vite hvor du starter fra. Det samme gjelder for din økonomiske fremtid. For å planlegge hvor du skal finansielt, må du først ha et klart bilde av hvor du er nå. Og det er det å ta en finansiell inventar handler om - å vite hvor du er i dag.

Hvis du ikke har tatt en finansiell beholdning før, så er det hvordan du gjør det.

Det er to grunnleggende komponenter i økonomisk helse: din nettoverdi og kontantstrøm.

Kjenn din nettverdi

Beregning av nettoverdi er den beste måten å få en rask lesning på din økonomiske helse. Din nettoverdi er rett og slett dine eiendeler minus din gjeld. For å beregne det, legg til verdien av alle eiendelene du eier, inkludert kontanter, aksjer, obligasjoner, pensjonskontoer, verdien av bolig- og investeringseiendom, verdien av alle bedrifter du eier, og den omtrentlige verdien av dine ting, som din bil, dine møbler, og din hemmelige verdifulle samling av vintage Beatles lunsjbokser.

Deretter legger du opp alle dine gjeld, inkludert boliglån, billån, kredittkortgjeld, studielån og annen gjeld du har.

Trekk din totale gjeld fra verdien av dine eiendeler. Tallet du får er din nettoverdi.

Når du har dette nummeret, skriv det ned og ta en titt. Hvis det er mindre enn du vil at det skal være eller til og med negativt, ikke vær panikk, men planlegg å sette et mål for det nye året for å øke din nettoverdi.

Kjenn din kontantstrøm

Den andre grunnleggende delen av din økonomiske helse er din kontantstrøm. Har du penger igjen i slutten av måneden eller måneden igjen på slutten av pengene?

For å se hvor din kontantstrøm står, legg opp alle utgiftene dine i en typisk måned, som din leie eller boliglån, kostnaden for mat, bruksregninger, barnepass og gass, og ikke glem de peanøttene M & Ms du liker å få en noen ganger i uken. Trekk summen av dine typiske månedlige utgifter fra din månedlige hjemmeinntekt. Resultatet er den månedlige kontantstrømmen din.

Hvis nummeret er positivt, gratulerer! Du kan bruke din positive kontantstrøm til å investere og øke din nettoverdi for å oppnå dine mål. Men hvis utgiftene dine er høyere enn inntekten din, er det på tide å gjøre endringer for å øke inntektene dine og redusere kostnadene dine for å skape positiv kontantstrøm som du kan legge til rette for deg.

Skriv ned ditt månedlige kontantstrømnummer. Du vil vise tilbake til det når du setter mål for det kommende året.

Diagram Din fremgang

Hvis du bruker et program som Quicken for å spore din økonomi, kan du enkelt kartlegge din nettoverdi og se fremdriften du gjør. Det er også online kalkulatorer som du kan bruke. Her er en nettverdi kalkulator du kan bruke (det er flere nederst på denne siden). Det er en smart idé å sette et fast intervall for å beregne nettoført verdi og evaluere fremdriften din - jeg anbefaler å gjøre det minst en gang i året eller, enda bedre, kvartalsvis. Og du kan også bruke Quicken til å spore kontantstrømmen din. det vil si din inntekt og utgifter.

Hvis du foretrekker penn og papir for å skyve piksler, fyll ut en låneapplikasjon. Ikke fordi du virkelig vil søke om et lån, men fordi en standard låneansøk handler om å vurdere disse to grunnleggende komponentene i din økonomiske helse: din nettoverdi og kontantstrømmen. Faktisk viser en låneansøkning en variasjon på kontantstrøm som fokuserer på inntektene dine og boligrelaterte utgifter. Her er en lenke til et standardlån søknadsskjema <som du kan skrive ut og fullføre.

Husk, du kan ikke vite hvor du går økonomisk før du vet hvor du er i dag. Så ta et øyeblikksbilde av din nettoverdi og din månedlige kontantstrøm før året er over. Det vil sette deg på plass og gi deg den informasjonen du trenger for å sette økonomiske mål for 2008. Denne uken er giveaway-vinneren Geoff L. Gratulerer, Geoff! Du har vunnet en kopi av The Strangest Secret på CD. Det er et opptak av en essay Earl Nightingale skrev i 1956. Det er veldig inspirerende og handler om å gi din holdning til suksess. Jeg tar neste uke av i ferien, men jeg kommer tilbake 1. januar med en ny episode om å sette økonomiske mål for 2008. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Send dine spørsmål eller kommentarer til [email protected]. God ferie igjen og takk for at du lyttet! Relaterte linker:

  1. Netto verdi kalkulator
  2. Netto verdi kalkulator som sporene går fremover
  3. Boliglån søknad

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: