Dine IRA-spørsmål besvart

Innholdsfortegnelse:

Dine IRA-spørsmål besvart
Dine IRA-spørsmål besvart

Video: Dine IRA-spørsmål besvart

Video: Dine IRA-spørsmål besvart
Video: Chicago Fire - Brace Yourself (Episode Highlight) 2023, Desember
Anonim

Dagens emne er flere svar på dine spørsmål om å investere i pensjonering.

Flere av dere har spurt spørsmål om å investere i pensjonering, og jeg vil svare på flere av dine spørsmål i dagens episode.

Skatter og konvertering til en Roth

En lytter som heter Ashish sendte meg e-post med dette spørsmålet:

Kan jeg bidra til en tradisjonell IRA-konto etter skatt? Jeg kvalifiserer ikke for skattefradrag på grunn av inntektsgrenser. Jeg gjør dette slik at jeg kan konvertere min tradisjonelle IRA til en Roth i år 2010. For det andre må jeg betale skatt på konverteringsperioden i 2010 hvis jeg bidrar til en tradisjonell IRA etter skatt?

Store spørsmål, ashish.

Svaret på ditt første spørsmål er ja. Du kan lage ikke-andelen bidrag til en tradisjonell IRA selv om du ikke er kvalifisert til å trekke fradragsberettigede bidrag. Selv om du går glipp av skattefradrag, får du fortsatt fordelen av skattemessig utsatt inntjeningsvekst. IRA-bidragsgrensen for 2007 er $ 4000, og det vil gå opp til $ 5000 i 2008. Hvis du er 50 år eller eldre, kan du bidra med ytterligere $ 1000.

For å fullt ut trekke bidrag til en tradisjonell IRA, må din endrede justerte bruttoinntekt være mindre enn $ 62 000 for 2007 hvis du er single. Hvis du er gift med arkivering i fellesskap, må inntekten din være mindre enn $ 103 000 for å fullt ut trekke bidragene dine.

Fordeler med å konvertere til en Roth i 2010

Din strategi for å bidra til en tradisjonell IRA nå, slik at du kan konvertere den til en Roth i 2010, er en utmerket en. Siden inntektene dine er for høye, slik at du kan bidra til en Roth nå, ved å planlegge fremover og bidra til en tradisjonell IRA først, har du en sunn sum som skal konverteres til en Roth-kom 2010.

Det er to grunner til at 2010 er et magisk år: For det første fjerner IRS inntektsbegrensningen på Roth-konverteringer i 2010. Alle kan konvertere eksisterende IRA-eiendeler til en Roth i 2010, til og med høyinntektsinntekter med endrede justerte bruttoinntekter over 100 000 dollar. Og for det andre får du lov til å betale den føderale skatten på det konverterte beløpet over to år i stedet for å måtte betale alt i ett skatteår. Du kan betale halvparten av skatten i år 2011 og den andre halvdelen i 2012. Spredning av skattebyrden over to år gjør det mye enklere å administrere. For oppdatert informasjon om de nye Roth-reglene i 2010, sjekk ut denne Money Girl-episoden.

Svaret på ditt andre spørsmål om du må betale skatt på beløpet du konverterer til en Roth, tar litt forklaring. I din situasjon trenger du ikke å betale inntektsskatt på bidragene du konverterer fra din tradisjonelle IRA til en Roth fordi du bidro etter skatt og ikke trekk dine bidrag. Du har allerede betalt skatt på bidragene, så du må ikke betale skatt igjen når du konverterer den til en Roth. Du må imidlertid betale skatt på inntektene. Og hvis du hadde lagd eventuelle fradragsberettigede bidrag, du vil måtte betale skatt på de også. For oppdatert informasjon om Roth konvertering og skatter, sjekk ut denne Money Girl Quick Tip.

Bytter fra en tradisjonell til en Roth

Og her er et spørsmål fra en annen lytter:

Hei penger jente. Jeg elsker showet. Jeg heter John fra Florida og spørsmålet mitt er dette: Jeg er ikke en høyverdig, og jeg vil gjerne gå til en Roth IRA. Jeg har investert i en tradisjonell IRA i ca 10 år nå, og jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal komme ut av den tradisjonelle og komme inn i Roth, eller om jeg kan gjøre mitt bidrag nå til en Roth og en slags parkere tradisjonell. Det er alt forvirrende for meg, og jeg håper du kan hjelpe meg. Takk skal du ha.

Hei der john Bytte fra en tradisjonell IRA til en Roth IRA er veldig grei. Alt du trenger å gjøre er å åpne en ny Roth IRA-konto og begynn å bidra til det. For å bidra til en Roth IRA må din endrede justerte bruttoinntekt være $ 99 000 eller mindre i 2007 hvis du er singel eller $ 156 000 eller mindre hvis du er gift med arkivering i fellesskap. Ved høyere inntekter kan du gjøre delvise bidrag. (1)

Når det gjelder pengene du tidligere har bidratt til din tradisjonelle IRA, har du to valg: (1) du kan la den være der den er eller (2) du kan konvertere noe eller alt til en Roth.

Hvis du konverterer pengene i din tradisjonelle IRA til en Roth, må du betale føderal inntektsskatt på det skattepliktige beløpet du velger å konvertere. Inntekter og fradragsberettigede bidrag du har gjort til din tradisjonelle IRA, er skattepliktige når de konverteres til en Roth. Før du bestemmer deg for å konvertere penger fra en tradisjonell til en Roth IRA, må du først beregne mengden av skatt du må betale for å se om det er noe du har råd til og vil gjøre.

Husk at beløpet du konverterer fra en tradisjonell til en Roth, behandles som skattepliktig inntekt og legger til inntektene dine for året. Hvis konvertering av hele beløpet skaper deg til en høyere skattekonsoll, kan du kanskje konvertere mindre porsjoner over flere år for å unngå å betale inntektsskatt til en høyere rente.

Og husk: Hvis du konverterer penger du har bidratt til en tradisjonell IRA til en Roth i år 2010, vil du kunne betale skatt over to år i stedet for en.

I dag gir jeg bort en kopi av Davis-dynastiet av John Rothchild. Hvis du sendte meg en e-post, blir du automatisk angitt i giveaway. Og vinneren er Susan F. Gratulerer, Susan, og sørg for å sjekke din e-post for instruksjoner.Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send den til [email protected]. Også, jeg vil virkelig sette pris på det hvis du tok et øyeblikk til å legge inn en anmeldelse på iTunes. Takk for at du lyttet! (1) For 2007 kan du gjøre et delvis bidrag til en Roth hvis du er singel og din endrede justerte bruttoinntekt er mellom $ 99 000 og $ 114 000. Hvis du er gift innlevering i fellesskap, kan du gjøre et delvis Roth-bidrag hvis din endrede justerte bruttoinntekt er mellom $ 156 000 og $ 166 000. Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: