Du betaler av et kredittkort-nå hva?

Du betaler av et kredittkort-nå hva?
Du betaler av et kredittkort-nå hva?

Video: Du betaler av et kredittkort-nå hva?

Video: Du betaler av et kredittkort-nå hva?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Desember
Anonim
En Money Girl Facebook-fan kalt Victoria A. spør:
En Money Girl Facebook-fan kalt Victoria A. spør:

"Vi har kontoer hos 3 forskjellige banker og lukker en av dem, men vi har også et kredittkort fra den banken som er betalt. Jeg leste at det å få et kredittkort, kan være dårlig for kreditt. Når kortet utløper, vil det har fortsatt skadet kredittpoengene mine?"

SVAR:

Ikke anta at det å lukke en bankkontroll eller sparekonto betyr at ditt kredittkort fra den institusjonen også vil bli stengt.

Revolverende kredittkontoer - for eksempel kredittkort og kredittkort - ikke "utløpe" hvis du betaler av balansen; De forblir åpne til du spesifikt ber om kansellering. Noen kortselskaper kan imidlertid lukke kontoen din for inaktivitet hvis du ikke bruker den i lang tid.

I noen tilfeller må du kanskje holde en sjekkkonto åpen hos en institusjon for å få spesielle vilkår (som en lavere rente) på kredittkort eller kredittkort. Så Victoria bør være klar over hva hun prøver å oppnå - bli kvitt en bankkonto eller et kredittkort.

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for pengene tips og råd!

Victoria har rett; Å stenge et kredittkort kan skade kredittpoengene dine. Det er fordi de fleste kreditt scoring modeller faktor i din kreditt utnyttelse forholdet, som er din totale gjeld på revolverende kontoer i forhold til dine tilgjengelige kredittgrenser på disse kontoene, uttrykt som en prosentandel.

Kredittutnyttelse er vanligvis den nest viktigste faktoren i hvordan kredittpoengene beregnes, bakom betalinger i tide. Et forhold på under 30% anbefales for å opprettholde optimal kreditt.

Å stenge en revolverende konto kan skade din kreditt fordi du umiddelbart reduserer din tilgjengelige kreditt og øker utnyttelsesforholdet ditt. Her er hva som skjer:

La oss si at du har 3 kredittkort med kredittgrenser på $ 1000 hver og du skylder $ 750 på en av dem og $ 0 på den andre 2. Din kredittutnyttelse er:

$ 750 gjeld / $ 3000 tilgjengelig kreditt = 0,25 = 25%

Hvis du lukker ett av kortene med en $ 0-saldo, gir du opp $ 1000 av ledig kreditt og ditt nye forhold er:

$ 750 gjeld / $ 2000 tilgjengelig kreditt = 0,38 = 38%

Å øke kredittutnyttelsen fra 25% til 38% vil føre til at kredittpoengene dine reduseres. Selv om du ikke faktisk tar på seg mer gjeld, bruker en høyere prosentandel av din tilgjengelige kreditt et rødt flagg til potensielle kreditorer og selgere.

Jeg anbefaler ikke å holde flere kredittkort enn du virkelig trenger - men være strategisk om å lukke dem. Hvis du kanskje trenger kreditt i nær fremtid, vent til transaksjonen er fullført før du lukker eventuelle roterende kredittkontoer.

Husk også at kredittpoengene påvirker flere områder av ditt økonomiske liv, i tillegg til å kvalifisere for et nytt lån, inkludert forsikringsnotater, leie en leilighet og få jobb.

Leter du etter smarte strategier for å øke kredittpoengene dine raskt? Last ned Credit Score Survival Kit. Denne gratis multimedieressursen hjelper deg med å spore kredittsuksessen din og vise deg hvordan du overvåker kredittrapporten din og kredittpoengene gratis.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker: Hva å vite før du avbryter et kredittkort Går Kredittkortet ditt Kreditt? Hvordan få kreditt med ingen eller dårlig kreditt Kredittpoeng FAQ (VIDEO) De beste høyavkastningskontrollene for 2012

Få Money Girl Podcast på iTunes! Klikk her for å abonnere gratis

Kredittkort bilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: