Hvilken gjeld bør jeg standard på først?

Hvilken gjeld bør jeg standard på først?
Hvilken gjeld bør jeg standard på først?

Video: Hvilken gjeld bør jeg standard på først?

Video: Hvilken gjeld bør jeg standard på først?
Video: How To Reduce Tax Season Anxiety - Julie Acker, CPA and Karen Behl, CPA - Mental Health Webinar 2023, Desember
Anonim
Leser Melissa D. spør:
Leser Melissa D. spør:

Jeg mistet jobben min i november og måtte slutte å betale for huset mitt, men alle mine andre kontoer er nåværende. Jeg har det bra med å la hjemmet mitt gå fordi jeg skylder vesentlig mer enn det er verdt. Hvis jeg ikke har noe valg, er det bedre å standard på min nest største gjeld hver måned, som er en kredittgrense med en minimumsbetaling på $ 577, eller på flere mindre kontoer?

Svar: Den beste tilnærmingen er å kontakte hver av dine kreditorer og be om å snakke med sin kundefordringsleder eller egen gjeldsrådgiver og gi dem beskjed om situasjonen din.

Vær høflig, men fast. Gi dem beskjed om at du er på jakt etter jobb, men vil ikke kunne gjøre alle gjeldsbetalinger for en stund.

Vær klar over at du er i ferd med å velge hvilke gjeld som skal betales og hvilke som skal gjelde. Hvis de forstår at du ikke vil sende dem noen penger, med mindre de gir innrømmelser, kan du bli overrasket over hva de er villige til å tilby.

Be om løsninger som:

  • midlertidig oppsigelse av utbetalinger
  • et boliglån modifikasjon
  • et boliglån kort salg
  • reduserte innbetalinger

Ha et åpent sinn om hva en kreditor kan foreslå, men ikke enig i et betalingsavtale som du vet at du ikke vil kunne møte. Etter at du har hatt denne diskusjonen med hver av dine kreditorer og mottok tilbakemelding på hvordan de kan hjelpe deg, vil du være i en mye bedre posisjon for å ta en beslutning. Konsekvensene du møter for mislighold på boliglån varierer avhengig av hvor du bor. Så jeg anbefaler at du får advokat om du kan holdes lovlig ansvarlig for din långivers økonomiske tap hvis du lar ditt hjem gå. Kreditorer kan generelt saksøke deg, ta deg til retten, lien din eiendom og pynte lønnene dine i et forsøk på å samle en utestående gjeld. I tillegg er forfalsket eller kansellert gjeld skattepliktig. Det er imidlertid spesiell skattefradrag for inntil 2 millioner dollar av boliglån (på din primære bolig) som er kansellert ved utgangen av 2012 på grunn av endring, kort salg eller foreclosure. *************************** For å lære å bygge kreditt raskt, vær sikker på å laste ned en gratis ressurs som jeg opprettet kalt Credit Score Survival Kit. Dette multimediasettet inneholder en video hvor jeg viser deg trinnvis hvordan du får din gratis kredittrapport.

Du må vanligvis betale for kredittpoengene dine - men i pakken forteller jeg deg om mitt favorittsted for å få din kredittpoengsum gratis, uten at noen stenger er festet.

***************************

Laura Adams er den prisbelønte forfatteren av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Få papirkurven eller ebook på Amazon.com! Klikk her for å laste ned 2 gratis bokkapitler!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: