Enten å investere eller betale ned gjeld, del I

Innholdsfortegnelse:

Enten å investere eller betale ned gjeld, del I
Enten å investere eller betale ned gjeld, del I

Video: Enten å investere eller betale ned gjeld, del I

Video: Enten å investere eller betale ned gjeld, del I
Video: Skal du investere eller betale ned gjeld? 2023, Desember
Anonim

Hhmmm. Gjør det mer økonomisk fornuftig å investere min ekstra penger eller å bruke den til å betale ned gjeld? Det kan være et forvirrende spørsmål, men jeg skal hjelpe deg med svaret i dette og i neste ukes show.

Skal du investere eller betale ned gjeld?

Samme beregning fungerer for studielån, bortsett fra at det er noen begrensninger med studielånets rentefradrag å huske på. For å være berettiget til å ta fradraget i 2009 må du ha justert bruttoinntekt som er mindre enn $ 70 000 for enkelt filers eller mindre enn $ 150 000 hvis du er gift og sender en felles retur. Det er også en begrensning på hvor mye du kan trekke fra; Du kan bare trekke opp til $ 2500 hvert år for renter du betaler på et studielån som er for deg, din ektefelle eller dine etterlatte.

La oss si at Henry betaler et studielån. Han er gift, skriver en felles avkastning, og vil rapportere skattepliktig inntekt på $ 100 000 i 2009, som er under den tillatte inntektsgrensen, slik at han kvalifiserer for å ta studielånets rentefradrag. Han har en studentlånsbalanse på $ 80.000 med en rente på 4%, som koster ham $ 3000 i interesse for året. Som jeg nevnte, er det maksimale beløpet du kan kreve i 2009 $ 2500, så de resterende $ 500 som Henry betalte, er ikke fradragsberettiget.

Henrys inntekt setter ham i 28% skattekonsollen. Når hans inntekt reduseres med tillatelsen på $ 2500 fradrag, sparer han $ 700 i skatt. Det er $ 2500 ganger 0,28. Nå faller rentekostnaden til studielånet med $ 700 - fra $ 3000 til år til $ 2300. Hvis du deler $ 2300 med studentlånsbalansen på $ 80.000, gir den ham en rente etter skatt på 2,87% på lånet i 2009.

Nå vet du hvordan skattefradrag senker renten du må betale for fradragsberettiget gjeld. Bli med på neste sesong hvor vi fortsetter å diskutere hvordan du finner ut om du skal betale for gjeld eller investere ekstra penger. I del to snakker jeg om ikke-fradragsberettigede gjeld, for eksempel kredittkort, og jeg drøfter hvordan du vurderer avkastningen etter skatt på investeringer. Deretter kan du sammenligne pengene du vil spare ved å betale din gjeld til pengene du tjener ved å investere.

administrative

Hvis du vil forbedre din grammatikk og ha det gøy på samme tid, vil du elske

The Grammar Devotional av Mignon Fogarty. Det er en liten, vakker bok som er perfekt for å slå rundt og lese hver dag når du har noen få minutter. Finn det i bokhandler eller på Amazon.com.

Stopp forbi og besøk Money Girl Facebook-siden. Når du blir en fan, mottar du nåværende oppdateringer fra meg. Ta gjerne kommentarer eller la korte spørsmål der også. Selvfølgelig kan du alltid sende meg en e-post på [email protected] eller legge igjen en talepostmelding på 206-339-9069. Hvis du glemmer kontaktinformasjonen min, gå til Money Girl-delen på quickanddirtytips.com

Jeg er glad du lytter. Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Flere ressurser: US Federal Individual Income Tax Rates Historie, 1913-2009

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: