Enten å investere for pensjonisttilværelse eller betale ned gjeld, del to

Innholdsfortegnelse:

Enten å investere for pensjonisttilværelse eller betale ned gjeld, del to
Enten å investere for pensjonisttilværelse eller betale ned gjeld, del to

Video: Enten å investere for pensjonisttilværelse eller betale ned gjeld, del to

Video: Enten å investere for pensjonisttilværelse eller betale ned gjeld, del to
Video: Палатка и брезент в походе под дождем на горе с моей собакой 2023, Desember
Anonim

Hvis du er heldig nok til å motta en kontanteravfall eller å ha litt ekstra penger hver måned, har du sikkert lurt på om du skal investere eller bruke den til å betale ned gjelden din. Dagens episode er del to av dette emnet, så vær sikker på å lese eller lytte til del ett for å forstå det fullt ut. Siden dette problemet er et diskutert emne, har jeg også tatt med vanlige fordeler og ulemper som argumenteres på begge sider av dette problemet. Det gjorde denne episoden litt lengre enn vanlig, men hvis du blir hos meg, tror jeg at informasjonen vil hjelpe deg med å gjøre klok økonomiske beslutninger.

Skatter påvirker årlige avkastninger

Før du kan ta en beslutning om den beste måten å bruke ekstra penger, er det viktig å analysere alternativene dine og se hvilken som er mest lønnsom. Nøkkelen til å finne ut det er å komme ned til hva en gjeld koster deg etter skatt eller hva en investering vil tjene for deg etter skatt. Å ta hensyn til skatt er så viktig fordi det lar deg lage en "epler til epler" sammenligning ved hjelp av ekte tall.

I det forrige showet diskuterte jeg hvordan du beregner etter skatt-renten du betaler for fradragsberettiget gjeld. Husk at det er tre personskulder som er fradragsberettigede: boliglån, boligkredittkort og studielån. De fleste som har disse typer lån er berettiget til å kreve skattefradrag og redusere sine skatter. Det kan vesentlig redusere den effektive årlige renten som du må betale for en gjeld. Det er liksom å få en rabatt på noe du kjøper - du betaler full pris nå, men rabatten senker den reelle prisen du til slutt betaler når rabatten er mottatt.

Kostnaden for ikke-skattemessig avdragbar gjeld

Ikke-fradragsberettiget gjeld inkluderer alle andre typer gjeld du kan tenke på, for eksempel et lønningslån, et notat for et kjøretøy, eller en balanse på et kreditt- eller detaljhandelskort. Det er ingen skattebesparelser for en ikke-fradragsberettiget gjeld, for eksempel et kredittkort, så det er enkelt å analysere hva det koster deg etter skatt, fordi renten ikke endres. For eksempel koster en 14% årlig rente på et kredittkort fortsatt 14% etter skatt.

Hvordan Skatter påvirker ulike typer investeringer

La oss nå bytte tannhjul og snakke om hvordan skatt påvirker investeringsavkastningen. Omtrent alle investeringsinntekter er skattepliktige bortsett fra de som er gjort innenfor en kvalifisert pensjonskonto. Pensjonskontoer som en tradisjonell arbeidsplass 401 (k) eller en IRA er ikke skattepliktig i den forstand at du ikke betaler skatt i året som du tjener penger i dem. Men vær ikke lurt til å tro at du aldri må betale skatt på inntektene dine på pensjonskonto. Dine skatter blir ganske enkelt utsatt til du trekker pengene tilbake i fremtiden.

Roth pensjonskonto, men kaster en fly i salven fordi de har skatteregler som er flip-flopped fra tradisjonelle kontoer. Med en Roth betaler du inntektsskatt på pengene i året du investerer det, i stedet for når du trekker det ut i fremtiden. Og inntektene dine i en Roth-konto er ikke bare skattefordelte, de blir helt skattefrie!

Hvordan finne ut hvor mye en investering er verdt

Husk Amy fra del ett av dette emnet? Hun kutter tilbake sine utgifter og har $ 150 igjen hver måned. Vi regnet med at renten etter skatt på boliglånet er 3,75%, noe som betyr at ved å bruke hennes ekstra penger til å betale boliglånet tidlig, vil det gi henne en garantert 3,75% årlig avkastning. Spørsmålet er om hun kan finne en bedre måte å bruke pengene på som ville gi en høyere avkastning etter skatt. Det er så mange forskjellige måter hun kan investere på, men la oss si at hun fant et obligasjonsfond med en tiårig historisk ytelse som overstiger en årlig avkastning på 6%, inkludert fondavgifter. Hun trenger å finne ut hva fondets avkastning ville være etter å betale skatt på inntektene.

I del ett jeg fortalte deg at hennes skattesats er 25%. Det betyr at 25% av hennes skattepliktige inntekt går til regjeringen og 75% går til henne. For å finne ut Amys avkastning etter skatt på en skattepliktig investering, multipliserer du avkastningen med 75% - den delen hun får å beholde. Femtifem prosent av 6% er 4,5% (0,06 x 0,75 = 0,045). Derfor bør obligasjonsfondet gi Amy en årlig avkastning på 4,5% etter skatt. Siden det er høyere enn hennes etter skatt skattesats på 3,75%, investerer $ 150 hver måned en bedre bruk for hennes ekstra penger enn å sende den til hennes boliglån. Investeringen ville gi Amy 4,5% etterskatt mens betalingen av boliglånet hennes bare ville spare henne 3,75%.

Hvis Amy bestemmer seg for å investere $ 150 hver måned i en Roth IRA, i stedet for i en skattepliktig investering, vil hun få en enda høyere avkastning. Hun ville ikke betale noen skatter på inntektene, så hun ville tjene hele 6%. Å velge å investere er det mer lønnsomme alternativet for Amy. Men husk at å ta investeringsruten er spekulativ og innebærer et nivå av risiko.

Bør du investere eller betale av kredittkort gjeld?

Hva med muligheten for å investere i forhold til å betale for kredittkortgjeld? La oss si Greg har en $ 10.000 kredittkortbalanse med 19% årlig rente. Han tjente en $ 2000 bonus på jobb og lurer på om han skulle svinge for gjerdet og investere pengene, eller hvis han skulle gjøre noe mindre spennende med det og betale ned sin kredittkortbalanse. Som jeg nevnte, er det ikke et skattefradrag for kredittkort, så hans kredittkortskattesats etter skatt er fortsatt 19%.Men for å kunne sammenligne det med "epler til epler" for en potensiell investering, må vi finne ut av investeringen etter skatt.

Hvis Greg er i 15% skattekonsollen, må han tjene minst 22,3% for å få en avkastning på 19% etter skatt. Jeg vil ikke bore deg med matematikken for det på podcasten, men du finner beregningen i shownotatene.

[Slik viser du minimumsinvesteringsavkastningen Greg måtte komme til å overstige kredittkortets rentesats: Del kortets rente med en minus hans inntektsskattesats. Det er 0,19 / (1 - 0,15) = 0,19 / 0,85 = 0,233 = 22,3%].

Å finne en solid investering som tjener 22,3% før skatt virker ganske usannsynlig. Så i dette tilfellet skal Greg velge å betale ned sin høye kredittkortgjeld fordi det gir ham en garantert 19% avkastning, noe som er kjempefint! Jeg håper dette viser hvorfor bruke pengene dine til å betale ned høyrente gjeld, i stedet for å investere det, er nesten alltid det beste alternativet.

Dette demonstrerer hvorfor du bruker pengene dine til å betale ned høyrente gjeld, i stedet for å investere i det, er nesten alltid det beste alternativet.

Fordeler og ulemper med å betale av gjeld

I det første eksemplet om Amy ble hennes ekstra penger brukt bedre til å gjøre en forsiktig investering fordi avkastningen ble forventet å være høyere enn besparelsene hun hadde høste fra å betale ned hennes lavrente gjeld. Men det er noen som hevder at du alltid bør velge å betale ned gjeld - inkludert lavrente gjeld - selv når matematikken tydelig indikerer at investering er det mer lønnsomme valget. De tror du burde kvitte seg med all gjeld, kom helvete eller høyt vann! Her er deres vanligste argumenter:

  1. Psykologisk har du mer trygghet med liten eller ingen gjeld, selv om du mangler høyere potensiell avkastning.
  2. Det investeringsavkastningen er ikke garantert, men å betale gjeld gir deg en garantert avkastning, selv om det er lavt.
  3. At å betale gjeld er tryggere fordi du ikke klarer å forvalte en investering klokt.

På den andre siden av mynten er de som hevder at du bør bruke din overskytende kontanter til å gjøre investeringer for å bygge rikdom i stedet for å betale av lav rente gjeld. De ser lav rente gjeld som et verktøy som kan brukes klokt for å bidra til å møte dine økonomiske mål. Her er deres vanlige synspunkter:

  1. At du betaler for tidlig, kan etterlate deg penger i dårlig situasjon i tilfelle en nødsituasjon.
  2. At når du synker penger til å betale et boliglån, kan det være svært vanskelig å få ut penger på egenkapitalen hvis du trenger det. Hvis verdien av ditt hjem reduseres, eller hvis kredittpoenget ditt synker, kan du ikke kvalifisere for en refinansiering.
  3. At du kan gå glipp av store potensielle investeringsavkastninger som kan overstige renten på gjelden din. Med andre ord, hvorfor betale av et 5% lån når du kan tjene 10% på pengene?
  4. At en lav fast rente boliglån eller lån betaling er en stor sikring mot potensiell inflasjon. Hvis renten går opp, vil fremtidige innbetalinger effektivt koste mindre enn de gjør nå.

Den raske og skitne tipsen er å investere dine ekstra penger når resultatet etter skatt forventes å være høyere enn renten etter skatt på gjelden din. Den beste løsningen for deg bør imidlertid avhenge av din toleranse for risiko og dine langsiktige økonomiske mål. Hvis du fortsatt føler deg i konflikt med problemet, er det en løsning å gjøre begge deler. Du kan sende halvparten av ekstra penger til å betale ned lavrente gjeld og den andre halvdelen for å bygge rikdom i en høyere avkastning. Jeg startet en diskusjon om forutbetalende gjeld på Money Girl Facebook-siden - jeg håper du vil veie inn med dine ideer om dette emnet!

[AdMiddle]

administrative

The Grammar Devotional er Mignon Fogartys nyeste bok. Den er liten og solid, noe som gjør den perfekt til å tøffe rundt og lese hver dag når du har noen få minutter. Finn det i bokhandler eller på Amazon.com.

Jeg er glad du lytter. Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: