Når skal jeg bruke et debetkort eller kredittkort?

Innholdsfortegnelse:

Når skal jeg bruke et debetkort eller kredittkort?
Når skal jeg bruke et debetkort eller kredittkort?

Video: Når skal jeg bruke et debetkort eller kredittkort?

Video: Når skal jeg bruke et debetkort eller kredittkort?
Video: 17. Økonomi: Kredittkort og Debetkort 💰💳💵 2023, Desember
Anonim
Du er i kø på matbutikken eller handler for en gave på nettet. Hvilken type betaling skal du bruke, et debet- eller kredittkort?
Du er i kø på matbutikken eller handler for en gave på nettet. Hvilken type betaling skal du bruke, et debet- eller kredittkort?

Her er 5 grunner til at jeg anbefaler den ansvarlige bruken av et belønningskort for de fleste kjøpene dine:

Årsak # 1: Svindelbeskyttelse

Mange mennesker skjønner ikke at hvis kredittkortet ditt eller bare kortnummeret blir stjålet, er din maksimale erstatningsansvar for eventuelle svindelige avgifter bare $ 50.

Med et debetkort er ansvaret ubegrenset, avhengig av hvor raskt du tar svindelen og rapporterer den. Det betyr at hele bankkontosaldoen knyttet til debetkortet ditt er potensielt utsatt.

Årsak # 2: Bygg kreditt

Å bruke et kredittkort er en av de beste måtene å opprettholde eller bygge opp din kreditt. Trikset er å aldri la saldoen overstige om lag 20% av kredittgrensen. Dette vil gi deg en gunstig kredittutnyttelsesgrad som demonstrerer ansvarlig bruk.

Siden et debetkort er ikke en kredittkonto, bruker en aldri hjelp eller vondt kreditt.

Årsak # 3: Belønninger

Det er et bredt spekter av belønninger kredittkort som gjør at du kan rakke opp penger tilbake eller poeng til bruk for reise, kjøp, gavekort eller gass. Selv om kortet belaster en årlig avgift, kan verdien av belønningene enkelt overgå den prisen.

På den annen side er det få debetkort med belønninger som konkurrerer med kredittkort.

Årsak # 4: Kjøpsbeskyttelse

Kredittkort tilbyr kjøpsbeskyttelse som gjør at du kan reversere kostnader for utilfredsstillende varer og tjenester når selgeren vant hjelper deg. Så de er spesielt gode å bruke for store kjøp, selv om du kan betale kontant. I stedet bruker du kontanter til å betale av kredittkortregningen.

Debitkortutstedere fungerer vanligvis ikke som en talsmann for deg å løse en dårlig kundeservice opplevelse.

Årsak # 5: Ekstra forsikring

Mange kredittkort tilbyr ekstra fordeler mens du reiser, for eksempel tilleggsforsikring for bilutleiekollisjon, reiseavbestilling, tapt bagasje og ulykker. I tillegg kan de gi deg utvidede produktgarantier ved nye kjøp. Disse typer dekning tilbys sjelden når du gjør gebyrer med et debetkort.

Andre linker du måtte like

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl, det er smart å flytte til. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Online Shopping og Kredittkort bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: