Hva er forskjellen mellom en Roth 401k og en Roth IRA?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom en Roth 401k og en Roth IRA?
Hva er forskjellen mellom en Roth 401k og en Roth IRA?

Video: Hva er forskjellen mellom en Roth 401k og en Roth IRA?

Video: Hva er forskjellen mellom en Roth 401k og en Roth IRA?
Video: Understanding Soft vs Hard Credit Inquiries 2023, Desember
Anonim

Q: Jeg var på et nylig pensjonsseminar på jobben der de sa at jeg kunne bidra til totalt $ 30.500 til en Roth 401k og en Roth IRA. Kan du forklare hvordan det virker og hva er forskjellen mellom en Roth 401k og en Roth IRA?

EN: En 401k er en type pensjonsplan som forvaltes av en arbeidsgiver eller skapt av noen som er selvstendig næringsdrivende. En individuell pensjonsordning eller IRA er en plan som er opprettet og forvaltet av en person.

Her er de totale beløpene du kan bidra til begge typer pensjonsordninger for 2015:

  • 401k (tradisjonell eller Roth): $ 18,000 (eller $ 24,000 hvis du er 50 år eller eldre)
  • IRA (tradisjonell eller Roth): $ 5 500 (eller $ 6.500 hvis du er 50 år eller eldre)

Du vil merke at hvis du er 50 år eller eldre, kan du bidra til totalt $ 30 500 ($ 24 000 + $ 6.500). Hvis du er yngre, kan du bidra til totalt $ 23.500 til en 401k og en IRA.

La oss nå dekke hva det betyr å ha en Roth-konto. Den store forskjellen mellom en tradisjonell og en Roth-konto er hvordan pengene dine blir beskattet. Når du legger penger inn i en tradisjonell pensjonskonto, blir bidragene dine gjort før skatt. Senere blir dine bidrag og eventuelle inntekter beskattet når du tar uttak.

Med noen form for Roth-konto, blir bidragene dine gjort etter skatt. Men verken dine bidrag eller inntekter beskattes når du tar uttak i fremtiden.

Se også: Hvordan få en Roth IRA?

Du kan bidra til en tradisjonell konto, en Roth-konto, eller en kombinasjon av begge, opp til årlige tillatte grenser. For eksempel kan du bidra med $ 2000 til en tradisjonell IRA og $ 3.500 til en Roth IRA i samme år, hvis du er under 50 år.

Imidlertid har en Roth IRA en spesiell regel som begrenser eller forbyder høye inntekter fra å gjøre bidrag. For eksempel, hvis du er en enkelt skattebetaler, kan du ikke delta i en Roth IRA når din endrede justerte bruttoinntekt når 131 000 dollar for 2015.

Men det som er kjempefint om en Roth 401k er at det ikke er noen inntektsbegrensninger! Så, du kan maksimere en Roth 401k hvert år, uansett hvor mye du tjener. På den annen side, uansett om du kan maksimere en Roth IRA, avhenger du av inntekts- og skattemessig status.

Andre linker du kanskje liker:

7 Fordeler og ulemper med å investere i en pensjonskonto på jobb

Din guide til Roth IRA, del 1

Reglene for bruk av en Spousal IRA

25+ Beste Finansielle og Produktivitetsverktøy

Koble til meg rundt på nettet Facebook, Twitter, og Google+

Klikk her for å laste ned 2 gratis kapitler av Money Girls 'Smart Moves å vokse rik

Image
Image

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få papirkurven eller eBok i dag!

Forvirret ung forretningsmann bilde med glede av Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: