Hva du trenger å vite om tilgitt gjeld og skatter

Innholdsfortegnelse:

Hva du trenger å vite om tilgitt gjeld og skatter
Hva du trenger å vite om tilgitt gjeld og skatter

Video: Hva du trenger å vite om tilgitt gjeld og skatter

Video: Hva du trenger å vite om tilgitt gjeld og skatter
Video: Utbytteaksjer - ALT du trenger å vite! [Aksjer for nybegynnere #12] 2023, Desember
Anonim

Hvis du har hatt en vanskelig tid å betale en gjeld, som et boliglån eller et kredittkort, kan du ha lurt på hva som ville skje hvis hele eller en del av det var "avgjort" eller tilgitt. Hvis en kreditor senker eller helt avbryter en gjeld som du skylder, forsvinner den mengden penger i tynn luft? I denne artikkelen vil vi dekke hva som skjer hvis en gjeld er tilgitt, og når du må betale skatt på det. >

Hva er en Forgitt eller Avlyst Gjeld?

Her er et eksempel på en kansellert gjeld: La oss si at du har en $ 15 000 kredittkortbalanse og slutte å betale fordi du mister jobben. Du ringer kortet firmaet og forhandler med dem for å redusere din totale gjeld til $ 9000 på betingelse av at du betaler $ 4.500 denne måneden og $ 4.500 neste måned. Hvis de avgjør deg med å akseptere totalt $ 9000 på en $ 15.000 gjeld, kansellerer de forskjellen, eller $ 6000. Men det er ikke slutten på historien, fordi beløpet som ble kansellert blir lagt til din skattepliktig inntekt.

Hvis gjennomsnittlig skattesats er 25%, må du utelukke $ 1500 (25% av $ 6000) på det beløpet av tilgitt gjeld. Så selv om du opprinnelig sparte $ 6000, sparer du egentlig bare $ 4.500 (etter skatt) - som fortsatt er betydelig, men kan være en virkelig uhøflig oppvåkning på skatte tid. På slutten av denne artikkelen vil jeg gi deg noen raske og skitne tips for å hjelpe deg med å forberede deg til en stor skatteregning, så du blir ikke overrasket.

Må du betale skatt på alle kansellerte gjeld?

Det er imidlertid noen situasjoner når en avbestilt gjeld ikke er skattepliktig, inkludert:

  • Konkurs: er en rettslig handling som hjelper enkeltpersoner og bedrifter til å få en ny start når de ikke lenger kan betale sine kreditorer. Gjeld utstedt gjennom konkurs regnes ikke som skattepliktig inntekt.
  • Insolvens: er når summen av all din gjeld er mer enn den rimelige markedsverdien av alle dine eiendeler, før gjeldsavbestillingen.
  • Kvalifisert studielån: Det er et lån som inneholder visse forpliktelser som for eksempel arbeid i et bestemt yrke eller i et underverdiget geografisk område i en periode i bytte mot skattefri avbestilling av lån.
  • Kvalifisert boliglån: er en gjeld sikret av ditt hovedhjem som er vant til å kjøpe, bygge eller vesentlig forbedre eiendommen.

(Dette er ikke en komplett liste over ikke-skattepliktig tilgitt gjeld, så vær sikker på å henvise til IRS-publikasjon 4681 for mer informasjon.)

Hva er låneforebyggelsen gjeldslette av 2007?

Gjeld som er kansellert på grunn av konkurs, insolvens, kvalifisert studielån eller et boliglån på hovedhuset ditt, er ikke skattepliktig.

Avbrutt boliglån er også utelukket fra skatt på grunn av lovgivningen vedtatt i 2007 og 2008. Gjeldsloven gjelder for boliglån som bare er tilgitt fra 2007 til 2012, og det gir velkommen skattemessig lindring for å slite huseiere. Du kan generelt utelukke opptil to millioner dollar av gjeld som er kansellert på grunn av et boliglån modifikasjon eller til og med på grunn av en foreclosure.

Som jeg nevnte, må gjelden ha vært vant til å kjøpe, bygge eller for å omhuere ombygge ditt hovedhjem. Refinansiert gjeld kvalifiserer også, så lenge pengene ikke ble brukt til andre formål, som å betale av et kredittkort, kjøpe bil eller å ta en ferie. Gjeld som er tilgitt på kredittkort, kjøretøy eller andre hjem, kvalifiserer ikke for denne spesielle skatteutleggelsen. Det er imidlertid mulig at andre avgiftsbestemmelser som jeg tidligere nevnte - som konkurs eller insolvens - kan gjelde for din situasjon. Hvis du ikke er sikker på om du kvalifiserer for insolvens, bruk regnearket i IRS-publikasjon 4681 for å finne ut.

Hvordan rapporterer du kansellert gjeld på din skattemelding?

Hvis du har en kansellert gjeld som ikke er skattepliktig, må du rapportere det ved å fylle ut noen linjer på skjema 982 og legge den til selvangivelsen. For å holde tritt med kansellerte gjeld må kreditorer rapportere dem i mengden $ 600 eller mer på skjema 1099-C, kansellering av gjeld. Hvis ditt hjem ble utelukket eller tilbakekalt, kan du motta form 1099-A, Anskaffelse eller overgivelse av sikret eiendom fra din utlåner i stedet. Både du og regjeringen bør motta en kopi av disse skjemaene i februar etter skattåret at gjelden ble kansellert.

Hva du trenger å vite om tilgitt gjeld og skatter

Nå, la oss snakke om skattepliktig avbrutt gjeld. Hvis du får en kreditor eller en gjeldssentral for å avbryte hele eller en del av en gjeld som er skattepliktig - som et kredittkort eller en medisinsk gjeld - husk at skattemannen ikke vil la deg av kroken så lett. Hvis du ikke vil risikere å få en IRS-revisjon og de påfølgende bøter og straffer, må 1099-skjemaet du mottar, bli innlevert med selvangivelsen.

For å fullføre, her er fire tips for å hjelpe deg med å forberede deg til en større enn vanlig skatteregning som du kan møte på grunn av en tilgitt gjeld:

  1. Søk råd fra en skatteselskap. Har en erfaren skatteforhandler eller en regnskapsfører se på hele situasjonen din og anslå skatteplikt, så du vet hva du kan forvente og kan planlegge for det.
  2. Sett besparelser på autopilot. Hvis du blir betalt med direkte innskudd, send en del av hver lønnsslipp til en egen sparekonto. Ikke rør de pengene unntatt for å betale din kommende skatteregning.
  3. Juster din tilbakeholdenhet på jobb.Du vil kanskje ha mer føderal inntektsskatt tilbakeholdt fra lønnsslippet ditt for å kompensere for kommende skatteforpliktelse. Bruk IRS Holdings Calculator på irs.gov for å finne ut om du skal sende inn en oppdatert skjema W-4 til arbeidsgiveren din.
  4. Dobbeltkryss 1099. Kreditorer kan hakke på ekstra renter og administrasjonsgebyrer til din kansellerte gjeld. Sørg for at du er enig med beløpet som er oppgitt på 1099 før skattene dine skal betales.

Få mer penger jente

Kom igjen til Money Girl Facebook-siden, hvor jeg legger inn pengetips, nyheter, ressurser og andre ting jeg gjør. Du kan sende inn spørsmål på Facebook, på Twitter på twitter.com/lauraadams eller via e-post på [email protected]. Money Girl Newsletter har eksklusivt innhold som du ikke finner her eller på podcasten-klikk her for å registrere deg. Flere ressurser: IRS Brosjyre: Skattehjelp for slitsomme villaeiere Form 982, Reduksjon av Skatteattributter på grunn av Utlånsskuld Publikasjon 4681, Canceled Debt, Foreclosures, Repossessions, og Abandonment Publikasjon 525, Skattbar og ikke-skattepliktig inntekt Publikasjon 544, Salg og andre disposisjoner av eiendeler Publikasjon 523, Selge ditt hjem

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: