Hva å gjøre hvis ditt boliglån er under vann?

Hva å gjøre hvis ditt boliglån er under vann?
Hva å gjøre hvis ditt boliglån er under vann?

Video: Hva å gjøre hvis ditt boliglån er under vann?

Video: Hva å gjøre hvis ditt boliglån er under vann?
Video: Har du klart deg uten teknologi i sommer? 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. "Vi har en voksende familie og trenger å kjøpe et større hjem. Vi skylder imidlertid mer på boliglån enn eiendommen er verdt akkurat nå. Hvilke alternativer har vi?"

EN. På grunn av mer for noe enn dets markedsverdi kalles å være "undervanns" eller "opp ned" på lånet ditt.

For eksempel, la oss si at boliglånet ditt er $ 200 000, men du kan bare netto $ 180 000 etter alle salgskostnader. Dette kan være et problem hvis du må selge ditt eksisterende hjem for å ha råd til en ny.

Men her er 3 løsninger for å håndtere en undervanns eiendom:

  1. Betal forskjellen utenom lommen. Hvis du har nok besparelser, bruk den til å betale utlåner din lånebrist, som er $ 20 000 i mitt eksempel. Dette gjør at du kan tilfredsstille gjeldet i sin helhet. Hvis dette alternativet ikke gir deg nok nedbetalingspenger til å kjøpe et annet hjem, bør du vurdere å leie en i stedet.
  2. Gjør en kort salg. Dette er når långiveren godtar å ta mindre for gjelden din enn du skylder. Selv om dette høres ut som en lett ut, vil det medføre en kort salg skade din kreditt. Det kan være vanskelig å bli godkjent for et annet boliglån - eller du kan bare kvalifisere til høy rente.
  3. Lei hjemmet ditt. Vurder å slå hjemmet ditt til en inntektsegenskap som dekker dine månedlige utgifter. Deretter kan du bruke leieinntektene for å få godkjent for et annet boliglån - eller å leie ditt neste hjem, i stedet for å kjøpe en.

Andre linker du kanskje liker:

5 måter å få et lån med dårlig kreditt

Hvordan kjøpe et hus med noen andre

25 + beste verktøy for pengene ledelse og produktivitet

Credit Score Survival Kit - en gratis multimedia videoopplæring med 3 strategier for å øke kredittpoengene dine!

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

House Sinking image courtesy of Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: