Hva bør pengene dine oppløsninger være for 2010?

Innholdsfortegnelse:

Hva bør pengene dine oppløsninger være for 2010?
Hva bør pengene dine oppløsninger være for 2010?

Video: Hva bør pengene dine oppløsninger være for 2010?

Video: Hva bør pengene dine oppløsninger være for 2010?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, Desember
Anonim

For å hjelpe deg med å ta ansvar for din økonomi i 2010, skal vi ta opp de fem pelene i personlig økonomi, en om gangen. Så dette innlegget er den første av en femdelerserie. Hvert emne vil hjelpe deg med å bygge et sterkt økonomisk fundament ved å sette mål, spare, investere, være ordentlig forsikret og redusere skattene dine. Emnet vi skal dekke i dag handler om å sette økonomiske mål.

Hvordan forbedre økonomien din i 2010

Det første skrittet for å skape økonomiske mål for et nytt år er å evaluere det gamle året. Spør deg selv hva som gikk rett og hva gikk galt de siste 12 månedene. Kanskje du ikke lagret så mye for et beredskapsfond som du hadde planlagt. Kanskje du var arbeidsløs for en stund og fikk virkelig bak på å betale regningene dine. Nå er det tid til å gjøre fred med fortiden og å bli seriøs om å skape en bedre finansiell fremtid.

Bestem hva du vil oppnå både på kort og lang sikt. For eksempel kan et godt kortsiktig mål være å betale et kredittkort eller å spare penger for å starte en deltidsvirksomhet. Hvis du vil spare $ 3000 i løpet av et år, kan du bryte det målet opp til håndterlige mengder som $ 250 i måneden, $ 58 per uke, eller $ 8,22 per dag. Et verdig langsiktig mål vil være å konsekvent finansiere en pensjonskonto eller kanskje å spare for et barns utdanning. Jeg har opprettet tre handlingstrinn i dette innlegget for å hjelpe deg med å opprette og oppnå dine unike økonomiske mål.

Handling Trinn # 1: Opprett en nettovertektserklæring

Det første trinnet er å vurdere din nåværende økonomiske situasjon ved å skape en nettoverdiserklæring. Du kan beregne det på papir, i et program eller i et regneark. Å regne med din nettoverdi er ikke vanskelig; Det tar litt tid å samle inn og nøyaktig registrere all informasjon. Du legger ganske enkelt opp alle dine eiendeler og trekker ut alle dine forpliktelser. Det resulterende tallet (om det er positivt eller negativt) er din nettoverdi.

Eiendeler er ting du eier som har verdi, for eksempel eiendomsmegling, biler, smykker, elektronikk, kontanter i banken, investeringer og pensjonskontoer.

gjeld, derimot, er de resterende saldoen på din gjeld, for eksempel boliglån, billån eller kredittkort.

Beregning av nettoverdien din bør være en integrert del av å sette økonomiske mål fordi det er en indikasjon på din generelle økonomiske helse. Når nettoverdi øker fra ett år til det neste, kan du klappe deg selv på ryggen. Høyere nettoverdier betyr at du har økt eiendeler, redusert gjeld eller gjort begge deler. Det er en indikasjon på at du har blitt sunnere - i det minste i økonomisk forstand. Men hvis din nettoverdi faller, bør et av målene være å eliminere eller redusere gjelden.

Handling Trinn # 2: Opprett et budsjett- eller kostnadsplan

Etter å ha vurdert hva du vil oppnå og analysere det store bildet av økonomien din, er det andre handlingstrinnet i målinnstillingen å dykke inn i detaljene om hvordan du får det til å skje. Det er gjort ved å lage en utgiftsplan, også kjent som et budsjett. En utgiftsplan er hvor gummi møter den økonomiske veien, så å si. Du kjenner boret: Du viser alle dine inntektskilder og hver av kostnadskategoriene dine. Det hjelper å referere tilbake til minst tre måneder av din tidligere utgiftshistorie, slik at du kan se hvor du brukte pengene dine.

Du må legge til dine økonomiske mål i din utgiftsplan. Hvis et av målene dine er å bidra med maksimumsbeløpet - $ 5000 - til en IRA, må du for eksempel tildele $ 415 per måned for det formålet i planen din. Det kan tvinge deg til å kutte ned i andre utgiftskategorier som underholdning eller å spise ute. En god regel er å bruke ikke mer enn 85% av inntekten på levekostnader, for eksempel bolig, dagligvarer og klær. Det etterlater 15% for besparelser, investeringer eller andre spesielle mål.

Forresten, min nyeste lydbok, Money Girl's 10 trinn til et gjeldfritt liv, har hele kapitlene dedikert til å skape en nettopåstandsoppgave og en utgiftsplan. For mye mer informasjon, last ned en kopi på Audible.com, Amazon.com, eller i iTunes-butikken. Også nederst i dette innlegget er lenker til regneark som kan hjelpe deg med å opprette nettreduksjon og budsjett.

Handling Trinn 3: Få organisert og bli organisert

Hvis du ikke allerede banker og betaler regningene dine online, oppfordrer jeg deg til å gjøre det elektroniske spranget i 2010.

Når du har formet utgiftsplanen din for å ta hensyn til alle dine utgifter og økonomiske mål, er du klar for action trinn nummer tre - bli organisert. Du kan styre pengene dine og oppfylle målene dine mye mer effektivt når finanshuset ditt er i orden. Og det betyr ikke bare å bli organisert i januar, forresten; det betyr å være organisert for godt.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du gjør all din økonomistyring og budsjettering med økonomisk programvare, for eksempel Quicken. Quicken Deluxe 2010 er tilgjengelig for $ 59.99 på quicken.intuit.com, og det er vel verdt prisen. Men det er også gode gratis programmer, som GnuCash og AceMoney. Mint.com er et gratis online verktøy for styring av penger og budsjettering som du bør sjekke ut. Det nye året er et flott tidspunkt å skifte til et datastyrt system.

Og hvis du ikke allerede banker og betaler regningene dine online, oppfordrer jeg deg til å gjøre det elektroniske spranget i 2010.Mange banker tilbyr en gratis regningsløsning som gjør det mulig å betale noen enkeltpersoner eller forretninger med sjekk, og å betale mange selskaper ved direkte elektronisk overføring. Du kan sette dine økonomiske mål på auto-pilot ved å sette opp løpende overføringer og betalinger. Last ned alle bank-, faktura- og kredittkorttransaksjoner direkte i bestemte programvare og online-programmer som Quicken Online, AceMoney og Mint.com. Det blir bare ikke enklere enn det!

Trenger du hjelp til å stille inn dine økonomiske mål?

Her er noen siste tanker om å sette økonomiske mål. Hvis du har ektefelle eller livspartner, opprett dine økonomiske mål sammen. Hvis du er singel, bør du vurdere å komme sammen med en nær venn eller et familiemedlem for å snakke om dine pengebeslutninger for det kommende året. Du kan diskutere målene dine over middagen, under en tur eller på en lang kjøretur et sted.

Hvis du ikke har noen du føler deg komfortabel med å snakke med, eller hvis du gjør det, men også vil ha profesjonell veiledning, kan du gjøre en avtale med en sertifisert finansiell planlegger (CFP). Jeg foreslår at du møter en avgiftskonsulent. Det er en type finansiell rådgiver som aldri aksepterer provisjoner for produkter han eller hun anbefaler. Hvis du ikke vet hvem du skal ringe, be om henvisninger fra venner, kolleger eller besøk napfa.org. NAPFA står for National Association of Personal Financial Advisors.

Uansett hvor mye penger du tjener, hvis du overskrider eller forsømmer å spare og investere nok til å oppnå dine mål, vil du alltid komme opp kort. Å oppnå dine økonomiske mål kommer ned til planlegging for fremtiden, utgifter innenfor dine midler, og praktiserer gode økonomiske vaner. Her er det et lykkelig finansielt nyttår alle!

Igjen, dette innlegget er det første i en femdelerserie om å ta ansvar for økonomien din i 2010. Hver artikkel i serien handler om en søyle for personlig økonomi-innstilling av mål, spare, investere, være riktig forsikret og redusere skattene dine. Vennligst klikk på koblingene for å gå over til de andre episodene.

administrative

Jeg er glad du leser. Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Flere ressurser:

Her er noen nyttige former fra Institute for Financial Literacy: Net Worth Worksheet (PDF) Net Worth Worksheet (Excel) Budsjett regneark (PDF) Budsjett regneark (Excel) Budsjettsporingsskjema (Excel)

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: