Hva skal jeg gjøre med en Cash Windfall?

Hva skal jeg gjøre med en Cash Windfall?
Hva skal jeg gjøre med en Cash Windfall?

Video: Hva skal jeg gjøre med en Cash Windfall?

Video: Hva skal jeg gjøre med en Cash Windfall?
Video: Faceoff full movie 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Jeg har nettopp mottatt $ 10.000 og kan ikke bestemme hva jeg skal gjøre med det. Jeg har massevis av høytstående studentlånsgjeld fra lovskolen og vil snart kjøpe en bil. Jeg har inntekt fordi mannen min jobber, men jeg er arbeidsløs. Skal jeg spare penger, investere den, eller bruke den til å betale ned min gjeld?

A. Når du mottar et kontantbeløp, har du den perfekte muligheten til å forbedre din økonomi. Uansett om fallfallet er en gave eller en ytelsesbonus, bruk denne hurtige sjekklisten for å vite hva som passer best for din situasjon:

  1. Har du et nødfonds? Hvis ikke, det er først og fremst en kontant tilfeldighet skal gå. Du må alltid ha minimum 3 til 6 måneders levetid gjemt bort i en FDIC-forsikret spare- eller pengemarkedsinnskuddskonto. Du vil ikke tjene mye interesse - men målet er å holde pengene helt trygge dersom du har en uventet økonomisk motgang, som å miste jobben eller bli syk.

  2. Investerer du for pensjon? Hvis nødfonden din er satt, er neste prioritet for en fallfall pensjon. Ideelt sett bør du investere minst 15% av inntektene dine for fremtiden. Hvis du ikke allerede utnytter en arbeidsplass pensjonsplan, kan du åpne og bidra til opptil $ 5 500 (eller $ 6.500 hvis du er 50 eller eldre) til en IRA for 2014 og 2015. Investering (selv små mengder) tidligere, heller enn senere, gjør det enkelt å dyrke et stort redeegg med mindre.

  3. Har du dyre gjeld? Hvis du har sunne kontanter i banken og legger til side penger for pensjonering med jevne mellomrom, har du en god posisjon til å begynne å betale ned gjeld. Bare sørg for å takle det i rekkefølge av høyeste til laveste rente, slik at du kan kutte utgiftene dine så raskt som mulig.

Andre linker du kanskje liker: Din guide til Roth IRA Skal du investere dine nødpenger? 10 ting du bør vite om 401 (k) planer 25 + beste verktøy for pengene ledelse og produktivitet Credit Score Survival Kit - en gratis multimedia videoopplæring med 3 strategier for å øke kredittpoengene dine!

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Image
Image

Penger knyttet rødt bånd til gave fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: