Hva er skatten på en Roth IRA-konvertering?

Hva er skatten på en Roth IRA-konvertering?
Hva er skatten på en Roth IRA-konvertering?

Video: Hva er skatten på en Roth IRA-konvertering?

Video: Hva er skatten på en Roth IRA-konvertering?
Video: Roth IRA Conversion EXPLAINED (Roth Conversion Strategies for tax free growth) 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Jeg vil konvertere min tradisjonelle IRA til en Roth IRA, men jeg er ikke sikker på hva skatten vil være. Må jeg betale skatt på hele IRA-verdien eller bare på inntektene mine gjennom årene?

A. Hele beløpet som du konverterer fra en tradisjonell IRA til en Roth IRA, vil være skattepliktig (unntatt eventuelle fradragsberettigede bidrag, fordi de allerede var skattet). For eksempel, hvis din tradisjonelle IRA er verdt $ 10.000 og du vil konvertere hele beløpet til en Roth, betaler du vanlig inntektsskatt på $ 10.000. Det er ingen skatt for gevinst eller tap på en Roth-konvertering.

Når du betaler inntektsskatt på verdien av din Roth-konvertering, blir du aldri belastet igjen. Hvis din $ 10.000 Roth IRA vokser til et sunt hekseegg som er verdt $ 150.000, får du ta uttak som er helt skattefrie når du når den offisielle pensjonsalderen på 59 Ω. Det betyr at du unngår å betale skatt på $ 140.000 av inntekt, noe som er en virkelig søt pensjonisttilværelse!

Andre linker du kanskje liker:

15 IRA-regler du bør vite

5 vanlige myter om inntektsskatt

25 + beste verktøy for pengene ledelse og produktivitet

Credit Score Survival Kit, en gratis multimedia videoopplæring med 3 strategier for å øke kredittpoengene dine!

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl, det er smart å flytte til. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Kontakt penger jente!

Følg Money Girl og legg inn pengerspørsmålet ditt på Twitter, Facebook eller Google+. Husk også at du kan bruke søkefeltet øverst på denne siden for å søke på Quick and Dirty Tips-nettsiden.

Skatt bilde med glede av Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: