Hva er en livrente og hvordan virker det?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en livrente og hvordan virker det?
Hva er en livrente og hvordan virker det?

Video: Hva er en livrente og hvordan virker det?

Video: Hva er en livrente og hvordan virker det?
Video: КАК ВЫБРАТЬСЯ из класса УЧИЛКИ МАЛЕНЬКИЕ КОШМАРЫ в РЕАЛЬНОЙ ЖИЗНИ! Школа Чернобыля! 2023, Desember
Anonim

Forsvinnelsen av arbeidsplasspensjonene og volatiliteten i våre finansmarkeder har satt livrenter i lyset som en mulig løsning for pensjonister. I denne artikkelen vil jeg dekke grunnleggende om livrenter og de store fordeler og ulemper å vurdere før du kjøper en.

Hva er en livrente og hvordan virker det?

I sin enkleste form er en livrente en avtale hvor du foretar en eller flere betalinger i bytte for å motta en bestemt mengde inntekt for en periode. De har eksistert lenge og blir ofte brukt av konservative pensjonister som ønsker å sikre at de får regelmessig inntekt for resten av livet. Selv om livrenter er en måte å investere penger på, er de egentlig en forsikringsavtale og blir derfor kun solgt av forsikringsselskaper.

Hvordan fungerer livrenter?

Penger som holdes i umiddelbar eller utsatt livrente, kan investeres på tre grunnleggende måter og kalles enten faste, variable eller indekserte:

 • EN fast livrente betaler en fast avkastning på pengene dine. Det er en garantert, forutsigbar inntektsstrøm, uansett hva som skjer i finansmarkedene.

 • EN variabel livrente betaler ut en variabel avkastning på pengene dine. Inntektsstrømmen har vanligvis et garantert minimumsbeløp, men kan øke avhengig av ytelsen til de underliggende investeringene du velger, for eksempel aksjer eller aksjefond, for eksempel.

 • en indeksert livrente betaler en avkastning på pengene dine som er knyttet til en økonomisk indeks, for eksempel S & P 500. Det regnes som en hybrid av faste og variable typer fordi du får en garantert minimumsbetaling, men kan også nyte en høyere avkastning når det er gevinster i det bredere markedet.

Hva er de forskjellige typer annuiteter?

I tillegg til annuiteter som har ulike investeringsalternativer, er det også en rekke ulike typer livrenter. Annuiteter er klassifisert på en rekke måter og er segmentert av funksjoner som:

 • måten du betaler premier på;
 • når du begynner å motta inntekt
 • hvor lenge du mottar inntekt; og
 • skattestatus.

Mangfoldet av alle funksjonene og opsjonene kan gjøre forståelse livrenter litt utfordrende; men jeg skal gjøre det enkelt. La oss starte med de to bredeste livrente kategoriene: umiddelbar og utsatt.

Hva er en umiddelbar livrente?

En umiddelbar livrente gir inntekt med en gang - eller i hvert fall innen et år etter at du har kjøpt den. Du plunk ned en stor engangsbeløp, som også kalles en enkelt premie, og begynner å motta en inntektsstrøm fra de pengene hver måned. For eksempel, la oss si at du mottar en livsforsikringsbetaling på en million dollar etter skatt, og du vil skape en månedlig inntekt fra å investere pengene i en livrente. På immediateannuities.com kan du se hvordan den månedlige betalingen din vil være basert på alder og kjønn. Hvis du for eksempel var en 40 år gammel kvinne, ville en million dollar livrente gi deg ca $ 4 400 i måneden akkurat nå.

Hva er en utsatt livrente?

Den andre brede kategorien av livrenter er en utsatt livrente, hvor du mottar inntekt på en fremtidig dato. Du lager ett eller flere bidrag under livrenteens "sparefase" og mottar deretter inntekter enten som periodiske betalinger eller som engangsbeløp i "distribusjonsfasen." Så det ligner en pensjonskonto hvor du avsetter penger som du har tilgang til i framtid. Faktisk kan du eie en utsatt livrente inne i en pensjonskonto, for eksempel en tradisjonell IRA, 401 (k) eller 403 (b).

Hva er en kvalifisert livrente?

Hvis du eier en livrente inne i en pensjonskonto, kalles det en kvalifisert livrente og det er underlagt tradisjonelle pensjonsregnskapsregler. Du kjenner boret: Du bidrar før skatt, som er underlagt den årlige grensen satt av IRS (som er $ 5000 for 2010). Ikke bare kan du trekke dine bidrag fra din skattepliktige inntekt i de fleste tilfeller, men du utsetter også betalende skatt på livrenteinntektene hvert år. Du betaler skatt på pengene når du gjør uttak etter alder 59½. Med kvalifisert livrente må du begynne å ta utdeling senest 70 år.

Hva er en ikke-kvalifisert livrente?

En utsatt livrente fungerer litt som en pensjonskonto, selv om du ikke eier den inne på en pensjonskonto.

La oss nå snakke om reglene for enten en umiddelbar eller en utsatt livrente når du eier den utenfor en pensjonskonto, som kalles en ikke-kvalifisert livrente. Med en ikke-kvalifisert livrente må du bidra etter etter skatt. Det er ingen årlige bidragsgrenser, så du kan sette inn så mye penger som du vil. Selv om du betaler skatt på bidrag til en ikke-kvalifisert livrente oppe, utsetter du betalende skatt på inntektene dine til du tar uttak etter fylte 59 år. Og i motsetning til en kvalifisert livrente (som holdes inne i en pensjonskonto), trenger du ikke å begynne å ta utdelinger i en bestemt alder.

Hvordan er annuiteter og Roth-kontoer annerledes?

Du kan legge merke til at disse reglene høres ut som en Roth-konto, men ikke bland de to. A Roth er en skattefri pensjonskonto med årlige inntekts- og bidragsgrenser. En ikke-kvalifisert livrente er ikke skattefri. Du må fortsatt betale skatt på inntektene dine når du tar utdelinger.En ikke-kvalifisert livrente kan være et godt alternativ hvis du er i stand til å maksimere alle dine skattefordelte pensjonsmuligheter, for eksempel en arbeidsplass pensjonsordning og en IRA, og du har fortsatt penger igjen til sokkel for pensjonering.

Så det jeg vil gjerne huske er at en utsatt livrente virker litt som en pensjonskonto, selv om du ikke eier den inne på en pensjonskonto. Du nyter skattefordelert vekst inntil du tar uttak etter fylte 59 år. Tidlige uttak fra noen form for livrente er generelt gjenstand for inntektsskatt pluss en 10% straff. Noen livrenter krever også en ekstra straff, kalt en overgivelsesavgift, for å ta en tidlig tilbaketrekking.

Fordeler med å investere i en umiddelbar livrente

Her er åtte fordeler ved å investere et pensjonæringsegg i en umiddelbar livrente:

 1. Du får trygghet og trygghet for å ha en garantert månedlig inntekt for hele livet ditt.
 2. Du kan ikke miste et stort reiregg hvis du (eller en rådgiver) klarer det dårlig.
 3. Du trenger ikke å betale en finansiell rådgiver for å administrere pengene dine.
 4. Du trenger ikke å vite noe om å investere eller bruke tid på å se på markedene, gjennomgå kontoutskrifter eller administrere nestegodene dine på noen måte.
 5. Du trenger ikke å bekymre deg for å mismanere pengene dine dersom du utvikler dårlig helse eller demens.
 6. Du utsetter å betale skatt på inntektene dine inntil du mottar inntekter.
 7. Det er ingen årlig grense for hvor mye du kan bidra til en ikke-kvalifisert livrente.
 8. Du får beskyttelse mot kreditorer fordi de fleste de kan få tilgang til, er din månedlige inntekt (summen av beløpet tilhører forsikringsselskapet).

Cons av å investere i en umiddelbar livrente

Ok, nå for ulemper. Her er åtte grunner til at du kanskje ikke vil investere i en umiddelbar livrente:

 1. Hvis du (eller en rådgiver) klarer et nestegod godt, kan du tjene en høyere avkastning og få et engangsbeløp for å forlate arvingene dine hvis du investerer på andre måter.
 2. Du mister fleksibilitet når du handler et engangsbeløp for en inntektsstrøm.
 3. Du kan aldri ødelegge investeringen dersom du ikke lever lenge nok.
 4. Provisjoner betalt til salgsagenter kan være 6% eller mer av kontraktsprisen.
 5. Avgifter for kontraktsalternativer og administrasjon øker kostnadene og reduserer den samlede investeringsavkastningen.
 6. Hvis du trenger tilgang til pengene dine, er det tidlig å ta en tidlig tilbaketrekking.
 7. Du låser med lav avkastning hvis du kjøper en fast livrente når renten er lav.
 8. Din inntekt er avhengig av helsen til selskapet som solgte deg livrente. Finn ut hvordan du vurderer styrken til et forsikringsselskap på Insurance Information Institute på iii.org. Lær også om hvilke beskyttelsesansvarlige innehavere har gjennom Statens Garantiforening.

Få finansiell rådgivning om livrenter

Det er mye mer å vurdere når det kommer til livrenter, for eksempel skatter og eiendomsplanlegging. Så jeg anbefaler at du konsulterer en kvalifisert avgiftsfinanskonsulent om å kjøpe en livrente som passer inn i din langsiktige finansielle strategi. På bunnen av denne artikkelen finner du koblinger til livrente kalkulatorer, videoer og mer nyttige ressurser.

Money Girl Lydbøker og E-bok

Jeg vil takke alle som har lastet ned en Money Girl lydbok eller e-bok og oppfordrer deg til å sende inn en anmeldelse hvor du kjøpte den! Du kan få lydbøkene-Money Girl's Guide til pensjonsplanlegging og 10 trinn til et gjeldfritt liv på Audible.com eller i iTunes-butikken. Og hvis du foretrekker å lese, er 10 trinn til et gjeldfritt liv også tilgjengelig som en Kindle e-bok på Amazon.com..

Flere ressurser:

Hva er en livrente? (Video)

Spørsmål å spørre før du kjøper en livrente (video) Annuitet Info fra SEC

freeannuityrates.com

Instant Annuity Calculator Vanguard Annuity Calculator

National Association of Personal Financial Advisors

Den nasjonale organisasjonen for livsforsikring og helseforsikringsgarantier (NOLHGA)

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: