Hva er en svindelvarsel for din kredittrapport?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en svindelvarsel for din kredittrapport?
Hva er en svindelvarsel for din kredittrapport?

Video: Hva er en svindelvarsel for din kredittrapport?

Video: Hva er en svindelvarsel for din kredittrapport?
Video: Video 536 Fra B1 til B2. Hva er forskjellen mellom B1 og B2? 2023, Desember
Anonim
Image
Image

av Laura Adams

En Money Girl-leser ved navn Trey G. spør:

"Jeg fant din Credit Score Survival Kit utrolig nyttig-jeg hadde ingen anelse om at jeg kunne få min kredittrapport og kreditt score gratis! Etter å ha gjennomgått kredittinformasjonen min for første gang, fant jeg at jeg har feil og lav poengsum, selv om jeg aldri har gått glipp av en betaling på en kredittkonto. Jeg bestrider feilene, men vil vite om jeg kan få informasjonen min igjen gratis for å sikre at rapporten min er korrigert, og at jeg ikke har vært utsatt for svindel?"

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for pengene tips og råd!

SVAR:

Det er 3 nasjonale kredittrapporteringsorganer: Experian, Equifax og TransUnion. De mottar data fra ulike kreditorer, tjenesteleverandører og offentlige poster for å opprettholde kreditthistorikken.

Kredittforetakene gjør kredittrapporten din tilgjengelig for kreditorer, arbeidsgivere og andre personer og bedrifter som lovlig. Derfor er det viktig å sjekke kredittrapporten din slik at du vet hva andre kan se om deg.

Du har lov til å kreve en gratis kopi av kredittrapporten fra hver av byråene hver 12. måned på annualcreditreport.com. Men hva hvis du er som Trey og vil ha flere rapporter før 12 måneder er oppe?
Du har lov til å kreve en gratis kopi av kredittrapporten fra hver av byråene hver 12. måned på annualcreditreport.com. Men hva hvis du er som Trey og vil ha flere rapporter før 12 måneder er oppe?

Hvis du allerede har bedt om gratis kredittrapporter, kan du besøke kredittbureauets nettsider og kjøpe rapporter for rundt $ 10 hver. Det er også en 3-i-ett-rapport som tilbys av hvert byrå som gir deg alle rapportene dine for rundt $ 40.

Hva er en svindelvarsel?

Men hvis du mistenker at informasjonen i kredittrapporten din er unøyaktig på grunn av svindel, gir Fair Credit Reporting Act deg rett til å få gratis rapporter raskere enn 12 måneder ved å legge til et svindelvarsel på kredittfilen din.

Du kan legge til et svindelvarsel gratis på et hvilket som helst av agenturets nettsteder. De må dele varselet med de andre 2 byråene, så du må bare legge den inn en gang. Å ha en svindelvarsel har ingen negativ effekt på kredittpoengene dine.

Det finnes to typer svindelvarsler: et innledende varsel og et utvidet varsel.

  • Innledende svindelvarsel: Meld potensielle kreditorer om at du kan være offer for identitetstyveri og ber dem om å bekrefte identiteten din før du utvider kreditt i ditt navn. Denne forholdsregelen bør stoppe en kriminell som prøver å bruke dine personlige opplysninger uten ditt samtykke. Hvis du ikke finner tegn på svindel, kan du fjerne varselet eller la det utløpe etter 90 dager.

  • Utvidet svindelvarsel: er viktig hvis du finner bevis på svindel. Det krever et offer for utsagn for filen din fra en politirapport eller annen gyldig identitetstyverisrapport. Den ber om at potensielle kreditorer kontakter deg direkte før du åpner kreditt i ditt navn og forblir i kredittfilen din i 7 år eller til du ber om at den blir fjernet.

Regelmessig å holde tabs på kreditt rapporten er en av de beste måtene å vite om du har vært offer for bedrageri eller identitetstyveri.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker: Beste tips for å forbedre kredittpoengene dine 7 trinn for å sjekke og korrigere kredittrapporten din Få gratis kreditt score (uten å skade kreditt) Credit Score Survival Kit - en gratis videoopplæring for å forbedre kreditt!

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Image
Image

Kritt Tegning-Nei Svindel bilde fra Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: