Hva skjer hvis jeg overskrider IRA-bidragsgrensene?

Innholdsfortegnelse:

Hva skjer hvis jeg overskrider IRA-bidragsgrensene?
Hva skjer hvis jeg overskrider IRA-bidragsgrensene?

Video: Hva skjer hvis jeg overskrider IRA-bidragsgrensene?

Video: Hva skjer hvis jeg overskrider IRA-bidragsgrensene?
Video: Hvordan velge riktig regneskapsfører 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Jeg har en Roth IRA, men inntektene mine i år vil trolig overstige årlige grensen. Hva skal jeg gjøre hvis jeg allerede har gjort bidrag til kontoen?

EN. Å gjøre for mye penger til å være kvalifisert til å bidra til en Roth IRA er et kjempefint problem å ha! Det er den eneste typen pensjonskonto som lukker døren for å gjøre nye bidrag når du tjener for mye.

Her er inntektsrammer for 2015:

  • Hvis du er gift og fil skatter i fellesskap, du er ikke kvalifisert til å bidra til en Roth IRA når du lager over $ 193,000. Det er også et, uteserveringsområde som begynner på $ 183 000, når du kan bidra mindre enn den tillatte grensen.
  • Hvis du er en enkelt skattyter, inntektsreduksjonen for å gjøre Roth IRA-bidrag er $ 131 000, og utfasningsområdet begynner på $ 116 000.

Hvis du tjener mindre enn disse beløpene, kan du maksimere en Roth IRA ved å bidra med $ 5.500, eller $ 6.500 hvis du er over 50 år.

Disse er de samme bidragsgrensene for en tradisjonell IRA. Du kan til og med bidra til både en tradisjonell og Roth IRA i samme år, så lenge ditt totale bidrag ikke overstiger årlige grensen.

Hvis du bidrar for mye til en tradisjonell eller Roth IRA, er det en 6% straff hvert år at bidragene og deres inntekter forblir i kontoen. Så bruk ett av disse 4 alternativene for å fikse din pensjonskonto og unngå en kostbar straff:

IRA Fix # 1: Gjør en tilbaketrekking før skatter er forfalt

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl, det er smart å flytte til. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få papirkurven eller eBok i dag!

Lagre for pensjonering bilde med glede av Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: