Hva å gjøre med funnet penger

Hva å gjøre med funnet penger
Hva å gjøre med funnet penger

Video: Hva å gjøre med funnet penger

Video: Hva å gjøre med funnet penger
Video: Ting alle jenter gjør 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Jeg er en høyskole student som nylig kom inn i litt penger. Jeg lurer på hva er den smarteste måten å investere den på for min fremtid?

A. Uansett alder, når du har litt ekstra penger, er det første spørsmålet du bør spørre deg selv om du har et rikelig beredskapsfond. Et beredskapsfond er avgjørende for din økonomiske helse fordi det er hvordan du kan overleve en økonomisk katastrofe som en medisinsk regning som ikke er dekket av forsikring, en kostbar bilreparasjon eller ikke å få en jobb så fort du vil. Du må motstå fristelsen til å tilbringe dine nødpenger på noe annet enn en bona fide finanskrise. Selv om du fortsatt er på college, er det en flott tid å få en start på nødfonden din. Du bør ikke investere dine nødpenger fordi det utsetter det for en viss risiko. I stedet beholde den i en svært trygg FDIC-forsikret spare- eller pengemarkeds konto. Du må ha et sted i størrelsesorden 6 til 12 måneders verdi av levekostnader sugd bort. Hvis du for eksempel anslår at du skal bruke $ 2000 i måneden etter eksamen, må målet ditt være å ha minst $ 12 000 på hånden. Å bygge opp nødhjelpsfondet virker kanskje ikke som et spennende økonomisk trekk, men det er en smart en som vil sikre din økonomiske sikkerhet.

Klikk her for min fulle episode om beredskapsfond, og her for tips om hvordan du finner de beste rentene for en sparekonto.

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: