Hva er din Roth IRA inntektsgrenser?

Innholdsfortegnelse:

Hva er din Roth IRA inntektsgrenser?
Hva er din Roth IRA inntektsgrenser?

Video: Hva er din Roth IRA inntektsgrenser?

Video: Hva er din Roth IRA inntektsgrenser?
Video: Kredittkort - er det smart å bruke penger man ikke har? 2023, Desember
Anonim
En Money Girl-leser kalt Susan P. spør:
En Money Girl-leser kalt Susan P. spør:

"Jeg bidrar til en 401 k på jobben, men mannen min tilbyr ikke en. Kan han bidra til en Roth IRA hvis vår samlede inntekt er over $ 175 000?"

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for pengene tips og råd!

SVAR: Du kan bidra til en Roth IRA i alle aldre hvis du har skattepliktig kompensasjon (eller er gift med noen som gjør det) og din inntekt overstiger ikke en årlig grense.

For 2012 kan bidraget du gjør til en Roth IRA, ligge til din skattepliktig kompensasjon opp til $ 5000 eller $ 6000 hvis du er 50 år eller eldre.

Se også: Hva er forskjellen mellom en tradisjonell og Roth IRA?

Roth IRA Inntektsgrenser for 2012

Her er inntektsgrensene for Roth IRA for 2012:

• $ 183,000 hvis du legger sammen i fellesskap eller er en kvalifisert enke

• $ 125 000 hvis du legger inn som enkeltperson, husstandshode eller giftegistrering separat og du ikke bodde hos din ektefelle i løpet av året

• $ 10 000 hvis du er gift med arkivering separat, og du levde hos din ektefelle når som helst i løpet av året

Hvis din endrede justerte bruttoinntekt (MAGI) er lik eller overstiger de ovennevnte grenseverdiene for din skattemeldingstatus, er du ikke kvalifisert til å bidra til en Roth IRA.
Hvis din endrede justerte bruttoinntekt (MAGI) er lik eller overstiger de ovennevnte grenseverdiene for din skattemeldingstatus, er du ikke kvalifisert til å bidra til en Roth IRA.

Hvis du nærmer deg grensene, kan du fortsatt bidra til en Roth IRA, men beløpet blir faset ut eller redusert når MAGI er i følgende områder:

• Innlevering i fellesskap eller som kvalifiserende enke: $ 173 000 til $ 183 000

• Enkelt, husholdningshode eller gift arkivering separat, og du bodde ikke hos din ektefelle i løpet av året: $ 110 000 til $ 125 000

• Gift innlevering separat og du bodde hos din ektefelle når som helst i løpet av året: $ 0 til $ 10.000

Det er viktig å huske at disse cutoffene er basert på MAGI-ikke bruttoinntekt. Så selv gjennom Susans husholdningsinntekt på $ 175 000 faller innenfor faseutløpet (forutsatt at hun registrerer skatter i fellesskap), kan parets MAGI være mindre.

Du kan finne din MAGI for Roth IRA-formål og mengden av redusert innskudd ved hjelp av regneark i IRS-publikasjon 590: Individuelle pensjonsordninger (IRA).

Se også: Din guide til Roth IRA, del 1

Slik trekker du ut Roth IRA-bidrag

Hvis du er usikker på om inntekten din gjør at du kan gjøre et Roth IRA-bidrag, kan du alltid gjøre bidrag gjennom hele året, og deretter trekke dem ut hvis du oppdager at du har tjent for mye for å kvalifisere.

Du har inntil din skattedato forfallsdato for å gjøre IRA-bidrag for det foregående året. For eksempel har du til midten av april 2013 å gjøre et bidrag for skatteåret 2012.

Eventuelle tradisjonelle eller Roth IRA-bidrag (pluss inntjening) som trekkes tilbake på eller før forfallsdato (inkludert utvidelser), behandles som om de aldri ble bidratt.

Det betyr at du kunne trekke bidrag feilaktig gjort til en Roth IRA og sette dem i en tradisjonell IRA i stedet. Det er ingen inntektsbegrensninger for å gjøre bidrag til en tradisjonell IRA. Bare vær sikker på at du fullfører Roth IRA-tilbaketrekningen og tradisjonelt IRA-bidrag innen skattefristen din.

Du tillater å ha både en tradisjonell og Roth IRA. Du kan til og med bidra til både i samme år så lenge totalbeløpet ikke overskrider din tillatte grense. For eksempel, hvis du er yngre enn 50, kan du bidra med $ 4000 til en Roth IRA og $ 1000 til en tradisjonell IRA samme år.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker:

Investeringstips: Hvordan og hvor å åpne en IRA (den enkle måten)

Finansiell rådgivning som gjør deg rik

Regler for bruk av Spousal IRA

25 + Beste Personal Finance Tools

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere !

Besparelsesbilde på grunn av Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: