Hva påvirker din kreditt score mest?

Innholdsfortegnelse:

Hva påvirker din kreditt score mest?
Hva påvirker din kreditt score mest?

Video: Hva påvirker din kreditt score mest?

Video: Hva påvirker din kreditt score mest?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Rask Tips: Hva påvirker din kreditt score mest?

Når du sliter med en økonomisk beslutning fordi du ikke er sikker på hvordan det vil påvirke kredittpoengene dine, husk de fem variablene som brukes til å beregne poengsummen din:

  • 35% kommer fra betalingsloggen din. Sene betalinger, samlinger, avregninger, konkurser, juridiske vurderinger og rettigheter tar din score ned med den største prosentandelen.
  • 30% kommer fra din kredittutnyttelse. Ved å bruke mer av din tilgjengelige kreditt, reduseres poengsummen. I stedet for å maksimere et kredittkort eller en kredittkreditt, sprer du gjelden over flere kontoer, slik at de hver har lavere saldo i forhold til dine kredittgrenser.
    30% kommer fra din kredittutnyttelse. Ved å bruke mer av din tilgjengelige kreditt, reduseres poengsummen. I stedet for å maksimere et kredittkort eller en kredittkreditt, sprer du gjelden over flere kontoer, slik at de hver har lavere saldo i forhold til dine kredittgrenser.
  • 15% kommer fra kontohistorikk. Jo lenger du har åpne kredittkontoer, jo bedre.
  • 10% kommer fra kredittforespørsler. Å søke om for mye kreditt kan redusere poengsummen din.
  • 10% kommer fra Mix of Credit. Å ha både revolverende og ikke-roterende kreditt hjelper din poengsum. Revolverende gjeld inkluderer kredittkort og kredittkort; og ikke-revolverende gjeld er avdragslån, for eksempel boliglån, studielån eller billån.

Siden de to første kategoriene, Betalingshistorie og Kredittutnyttelse, utgjør de største prosentene, har de muligheten til å påvirke poengsummen din mest. Det betyr at du får størst økning i kreditt fra å betale regninger til rett tid og holde lave saldoer på kredittkortkontoer.

Credit Dice bilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: