Hva regner faktoren i kredittpoengene dine?

Hva regner faktoren i kredittpoengene dine?
Hva regner faktoren i kredittpoengene dine?

Video: Hva regner faktoren i kredittpoengene dine?

Video: Hva regner faktoren i kredittpoengene dine?
Video: Perfect CAMPING in the RAIN - Cozy Air TENT - Dog 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Leser Januar Y. spør: Er tilbakebetaling av kreditt og kredittkort reflektert i kredittpoengene mine?

Svar: Ja, hver type større kredittkonto rapporterer kundetransaksjonshistorie til de 3 nasjonale kredittrapporteringsbyråene: Equifax, Experian og TransUnion.

Mange mennesker er overrasket over å vite at det er over tusen forskjellige kreditt scoring modeller som brukes av ulike typer selgere - som boliglån långivere, auto långivere, kredittkort og forsikringsselskaper.

Selv om kreditt scoring modeller er forskjellige, bruker de alle informasjonen i kreditt rapporten til å komme opp med en poengsum.

Hvis du ikke er sikker på hva som blir rapportert på kredittrapporten din, må du sjekke det med en gang.

Etter lov har du rett til en gratis kopi av kredittrapporten din fra hvert av de tre kredittbyråene hvert år. Så jeg anbefaler alltid at du plasserer dem ut og trekker en rapport fra et annet byrå hver 4. måned.

For å lære å bygge opp kreditt fort, vær sikker på å laste ned en gratis ressurs som jeg opprettet kalt Credit Score Survival Kit. Dette multimediasettet inneholder en video hvor jeg viser deg trinnvis hvordan du får din gratis kredittrapport.

Du må vanligvis betale for kredittpoengene dine - men i pakken forteller jeg deg om mitt favorittsted for å få din kredittpoengsum gratis, uten at noen stenger er festet.

********** Laura Adams er den prisbelønte forfatteren av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Få papirkurven eller ebook på Amazon.com! Klikk her for å laste ned 2 gratis bokkapitler!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: