Tips til å takle studielån og komme ut av gjeld

Innholdsfortegnelse:

Tips til å takle studielån og komme ut av gjeld
Tips til å takle studielån og komme ut av gjeld

Video: Tips til å takle studielån og komme ut av gjeld

Video: Tips til å takle studielån og komme ut av gjeld
Video: How Student Loan Repayment Is About to Dramatically Change | WSJ 2023, Desember
Anonim
En leser ved navn Breanne spør:
En leser ved navn Breanne spør:

"Min mann har $ 83 000 i føderal studielånsgjeld. Han er på inntektsberettiget tilbakebetaling plan fordi hans inntekt som deltid lærer er ikke nok til å foreta full lån utbetalinger akkurat nå. Han håper å få en heltidsposisjon og kvalifisere seg til lånets tilgivelsesprogram. Men hvis han ikke gjør det, hvordan kan vi noen gang komme seg ut av gjeld?"

Dagens nyutdannede er saddled med store mengder student lån gjeld mens du må tåle et tøft arbeidsmarked. Studentlån gjeld topp nå $ 1 billion i USA, som er mer enn vår kredittkort gjeld. Selv om det ikke finnes en formel for å bli kvitt studentlånsgjeld, gir jeg deg 5 tips for å klare det med omhu.

Klikk her for å abonnere på den ukentlige Money Girl audio podcast-det er gratis!

Tips nr. 1: Aldri savner betalinger

Mange innser ikke at studielån er en annen gjeldsskuld fordi de er som en kakerlakk bygget for å overleve! Du kan vanligvis ikke riste et studielån, selv ved å erklære konkurs.

Regjeringen og private långivere kan saksøke deg når som helst for å samle misligholdte studielån - pluss belaste deg samlingsavgifter, rettsomkostninger og advokatkostnader. IRS kan avskjære statens og føderal inntektsskatt refusjon, pynte en del av lønn, og til og med holde en begrenset mengde visse ytelser inntil studentlån er betalt i sin helhet.

I tillegg kan du ha et studielån i mislighold, slik at du ikke kan kvalifiseres for visse faglige lisenser eller for å få studentstøtte i fremtiden. Det gjør deg også utilgjengelig for visse programmer som tilbyr gjeldslettelse, som vi vil dekke neste. Og selvfølgelig er sen betaling en av de mest skadelige elementene å ha på kredittfilen din. Så av alle disse veldig alvorlige årsakene, vær sikker på at du alltid betaler et studielån din topp økonomiske prioritet.

Relatert innhold: 7 trinn for å sjekke og korrigere kredittrapporten din

Tips nr. 2: Kjenn dine tilbakebetalingsalternativer

Hvis du har problemer med å betale studielån, må du være sikker på at du forstår alle dine valg så snart som mulig. Føderale lån tilbyr generelt mye mer tilbakebetaling fleksibilitet enn private lån. Men antar ikke noe; kom deg til telefon og snakk med en lånerepresentant før du er i fare for manglende betaling.

Standard tilbakebetaling for føderale studielån er en fast betaling i 10 år. Men forskjellige lån kommer med forskjellige avdragsplaner. Her er 6 lånemuligheter som du kan kvalifisere for:

 1. Utvidet tilbakebetaling: utvider standardlånsperioden til 25 år. Du kan betale et fast beløp hver måned eller velge utbetalinger som starter lavt og øker hvert 2. år.

 2. Gradert tilbakebetaling: opprettholder den opprinnelige 10-års tilbakebetalingstiden, men betalingen starter lav og øker hvert 2. år.

 3. Inntektsberettiget tilbakebetaling: justerer månedlige utbetalinger hvert år basert på inntekt, familie størrelse og total gjeldsbeløp, i opptil 25 års tilbakebetalingstid.

 4. Inntektsbasert tilbakebetaling: justerer månedlige utbetalinger basert på en periode når du opplever en økonomisk trussel. Hvis du oppfyller visse krav, kan lånet forlenges utover 10 år eller til og med kansellert.

 5. Toleranse: gir deg midlertidig lindring hvis du opplever sykdom, økonomisk motgang, militær mobilisering, eller starter en medisinsk internship eller bosted. For eksempel kan du ha redusert betalinger eller ingen betalinger i flere måneder. Du må være gjeldende på lånet ditt for å være berettiget til overbærenhet.

 6. utsettelse: utsetter betaling av et lån dersom du er nåværende på utbetalinger, men er arbeidsledig, har økonomisk trengsel, går tilbake til skolen, har aktiv militærplikt, eller blir deaktivert.

Du er aldri låst inn i ett alternativ fordi du kan endre studielåns tilbakebetaling ved å kontakte lånetjenesten. Siden Breanne er ektemann på inntektsberettiget plan, ville det være en mulighet for å finne ut om inntektsbasert tilbakebetaling planen ville gi mer lettelse.

Tips # 3: Vurder Loan Forgiveness Programmer

Mange føderale studielån gir deg mulighet til å tilby tjenester i bytte for å ha gjeld redusert eller kansellert helt. For å kvalifisere, må du vanligvis foreta frivillig arbeid, militærtjeneste, undervise i skolen eller praktisere lov eller medisin i underordnede samfunn, for en viss tidsperiode. For eksempel kan Peace Corps frivillige ha visse typer føderale lån utsatt eller kansellert opptil 70% totalt.

Som Breanne nevnte, kan du bli en heltidslærer til å gjøre deg berettiget til tilgivelse av studielån. For eksempel, hvis du underviser i en grunnskole eller som har lav inntekt eller funksjonshemmede studenter.

US Department of Education opprettholder en database kalt Læreravbestilling Lavinntektskatalog som er en liste over skoler hvor lærere kvalifiserer for avbestilling av lån. The American Federation of Teachers at aft.org opprettholder også en finansieringsdatabase, som viser lånesikringsprogrammer for lærere.

For å finne programmer som du kan kvalifisere for, gjør et online søk ved hjelp av søkeordene "Studentlån tilgivelse." Du bør aldri passere en god jobb mulighet til å forplikte seg til et lån tilgivelse program, men det kan være et smart alternativ avhengig av din situasjon og kompetanseområde.

Tips nr. 4: Registrer deg for automatiserte betalinger

Du kan registrere deg i EDA-programmet (Electronic Debit Account) som tillater at banken din automatisk gjør studielånet ditt.Dette er en fin måte å sikre at betalingene dine sendes på tidspluss, og du får også en 0,25% reduksjon i renten.

Tips nr. 5: Få en annen jobb

Hvis du tar inn ekstra inntekt, kan du bruke den til å øke månedlig studielånsbetaling, betale saldoen din raskere, og betale mindre totalrente. Å ha avansert utdanning bør gi deg en fordel for å finne en annen jobb eller få jobb som betaler over gjennomsnittlig lønning.

En endelig rask og skitten tips for låntakere med flere føderale studielån er å vurdere å gjøre en lånekonsolidering, som kombinerer flere lån til en. Konsolidering gjør tilbakebetaling mer praktisk og utvider generelt tilbakebetalingstiden, noe som reduserer månedlige utbetalinger. Snakk med lånetjenesten og besøk loanconsolidation.ed.gov - de har en kalkulator kalt Federal Direct Consolidation Loan Calculator som kan hjelpe deg å knuse tallene for situasjonen din.
En endelig rask og skitten tips for låntakere med flere føderale studielån er å vurdere å gjøre en lånekonsolidering, som kombinerer flere lån til en. Konsolidering gjør tilbakebetaling mer praktisk og utvider generelt tilbakebetalingstiden, noe som reduserer månedlige utbetalinger. Snakk med lånetjenesten og besøk loanconsolidation.ed.gov - de har en kalkulator kalt Federal Direct Consolidation Loan Calculator som kan hjelpe deg å knuse tallene for situasjonen din.

Husk alltid at når du utnytter tilbakebetalingsmuligheter som forlenger lengden på et lån eller reduserer innbetalinger, får du kortvarig lettelse, men betaler vanligvis mye mer i interesse over lengre tid. Så prøv å øke inntektene og kutte utgifter slik at du kan unngå å betale mer for studielånet ditt enn du absolutt må.

Flere artikler og ressurser du kanskje liker:

Betale av studentlån 6 måter å betale av kredittkort gjeld Finansielle tips for nyutdannede Gjør et kvantumt skudd i dine personlige finanser Få ut av kredittkort gjeld eller spare-som er bedre?

Få mer penger jente!

Det er et stort arkiv av tidligere artikler og podcaster hvis du skriver inn hva du vil lære om i søkefeltet øverst på siden. Her er alle de mange stedene du kan koble til med meg, lære mer om personlig økonomi, og spørg penger spørsmålet ditt:

 • Money Girl podcast på iTunes (det er gratis å abonnere!)
 • E-post: [email protected]
 • Image
  Image

Klikk her for å registrere deg for gratis Money Girl Newsletter!

Last ned gratis kapitler av Money Girl's Smart Moves for å vokse rik

For å lære om hvordan du sparer penger og bygger rikdom, få en kopi av boken My Girl's Smart Moves for å vokse rik. Det forteller deg hva du trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Den er tilgjengelig i favorittbokhandelen din i print eller som en e-bok for Kindle, Nook, iPad, PC, Mac eller smarttelefon. Du kan til og med laste ned 2 gratis bokkapitler på SmartMovesToGrowRich.com! Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: