Den skattefrie gevinsten på utelukkelse av salg: Kan du selge en leieobjektskatt gratis?

Innholdsfortegnelse:

Den skattefrie gevinsten på utelukkelse av salg: Kan du selge en leieobjektskatt gratis?
Den skattefrie gevinsten på utelukkelse av salg: Kan du selge en leieobjektskatt gratis?

Video: Den skattefrie gevinsten på utelukkelse av salg: Kan du selge en leieobjektskatt gratis?

Video: Den skattefrie gevinsten på utelukkelse av salg: Kan du selge en leieobjektskatt gratis?
Video: Capital Gains on Selling a House Explained - How to Avoid Taxes 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Dagens emne er hvordan du kan dra nytte av boligenes skattemessige utelukkelse som eiendomsinvestor. I den siste episoden snakket jeg om skatteferien fra Uncle Sam som gjør at du kan selge ditt primære hjem og betale ingen kapitalgevinst skatt på opp til $ 500.000 av gevinst hvis du er gift med arkivering i fellesskap og opp til $ 250.000 hvis du er singel.

Kan du selge en leie eiendomsskatt gratis?

Men hva med utleieeiendommer? Er det mulig å søke denne skatteslippet til leie? Dessverre gjelder ikke kapitalgevinsten ekskludert for utleieeiendommer. Det gjelder bare for ditt primære hjem. Men du kan slå et utleiehus du eier i ditt primære hjem, og dermed gjøre salg berettiget til skattemessig utelukkelse. Hvis det passer deg, kan du flytte inn i leiehuset, bo i det i to eller flere år, og så selge det og betale ingen skatt på gevinsten din hvis den er under utelukkelsesgrensene.

Hvordan kan du gjøre en utleie eiendom kvalifisere?

For å være kvalifisert for utestenging må du eie og bo i huset i to av de foregående fem årene. Hvis du eier flere utleieboliger og er åpne for en uvanlig livsstil, kan du gjenta prosessen så ofte som hvert annet år, hvis du vil selge eiendommene uten å betale skatt på gevinsten opp til ekskluderingsgrensene. Før du selger en leiebolig, må du være sikker på at du er klar over grunnen til å selge og være sikker på at det er en god grunn. Husk at når du selger et hus, selger du en eiendel som på lang sikt vanligvis går opp i verdi. Din gevinst ved salg av et hus som er leid ut, kan være høyere enn du forventer. Mens du leide det, var du mest sannsynlig å avskrive kostnadene ved huset på plan E. Når du selger huset, reduseres kostnadsgrunnlaget i huset med det antall avskrivninger du har tatt, noe som gir en større gevinst. Igjen kan du utelukke opptil $ 500 000 av gevinsten hvis du er gift og fil i fellesskap, og opp til $ 250 000 hvis du er single, hvis du har eid og bodd i huset i to av de fem foregående årene. Hvis du flytter inn i en utleie eiendom du har kjøpt gjennom en 1031 skatt utsatt utveksling, er regelen strengere. I stedet for å måtte eie og bo i huset i to av de foregående fem årene, må du faktisk eie huset i fem år og bo i det for to av de foregående fem årene for å ta utelukkelsen. (Jeg vil si mer om skattefordelte utvekslinger i en fremtidig episode.) Hva om du skulle kjøpe en fixer øvre, renovere den, og selg den med fortjeneste etter å ha bodd i det i minst to år? Kan du dra nytte av skattemessig ekskludering i denne situasjonen? Ja, det kan du. Hvis du er noen som vil nyte eller i det minste kunne håndtere å leve i en fixer øvre mens du gjør oppløsningen, kan denne ekskluderingen være en stor del av strategien din. Jeg sa det i den siste episoden, men det er verdt å gjenta her: det er ingen grense for antall ganger du kan bruke ekskluderingen. Du kan imidlertid bruke utelukkelsen ikke mer enn hvert tredje år.

Til slutt, husk at du ikke trenger å kjøpe et neste hus av likeverdig eller større verdi for å ta skattekskluderingen. Selv om dette var tilfellet før skattebetalers nødloven fra 1997, er det ikke lenger. Du kan bruke denne skatteutskytningen på gevinst ved salg av hjemmet ditt, enten du selger hjemmet ditt for å flytte opp, nedskalere eller til og med å betale ut og reise rundt i din RV. Som alltid er det en veldig smart idé å konsultere en skatt eller finansiell rådgiver når du tar strategiske økonomiske beslutninger.

administrative

I dag gir jeg bort to kopier av Selling Real Estate uten å betale skatter av Richard Williamson. Denne boken er fylt med strategier for salg av hjemmet ditt, andre hjem eller utleieeiendommer uten å betale skatt. Denne ukens vinnere er Eden B. og Keith i Ithaca, NY. Gratulerer, Eden og Keith! Husk å sjekke e-posten din for instruksjoner. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send den til [email protected]. Og en stor takk til de av dere som har lagt ut en anmeldelse på iTunes. Takk så mye! Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Ta en titt på Modern Manners Guy podcast for tips om hvordan du skal være mer høflig. Takk for at du lyttet! Relaterte linker:

  • IRS-publikasjon 523, "Selge ditt hjem"
  • Skattebetalers Relief Act of 1997

Agent Gratulere bilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: