Regelen av 72

Innholdsfortegnelse:

Regelen av 72
Regelen av 72

Video: Regelen av 72

Video: Regelen av 72
Video: МЫЛО станет дефицитом, когда люди узнают. 99 % людей даже НЕ знают про этот способ #хозмыло 2023, Desember
Anonim

Dagens emne er regelen av 72. Jeg vil fortelle deg om et kult lite knep du kan bruke til å raskt beregne renten du trenger å tjene til å fordoble pengene dine i et bestemt antall år. Slik fungerer det: Bare fordel 72 med antall år for å få renten du trenger for å tjene penger for å doble i løpet av den tiden.

Hvordan du kan fordoble pengene dine

La oss si at du vil at pengene dine skal fordobles i løpet av 10 år. Hvilken rente ville du trenge å tjene? Alt du trenger å gjøre er å dele 72 med 10. Du trenger å tjene en 7,2% rente for pengene dine til å doble i 10 år. Og hva om du ville ha penger til å doble på 5 år? 72 delt på 5 er 14,4. Du må tjene 14,4% per år hvis du vil ha penger til å doble i 5 år. Du kan også bruke regelen på 72 bakover: For å estimere hvor lang tid det tar for pengene dine å fordoble, bare del 72 med renten. For eksempel, la oss si at du har en super vellykket investeringskurs og tjener 20% årlig. Hvor lenge vil din løp må vare for pengene dine for å doble? Bare del 72 med 20. Dine penger vil doble på bare 3,6 år. Ganske greit! OK, for å samle, kan du dele 72 med antall år for å få renten. Eller du kan dele 72 med renten for å få antall år det vil ta for pengene dine for å doble. Regelen på 72 gir en nær tilnærming for årlig sammensetning.

Vakt mot inflasjon

Og nå for en bonusvariasjon av regelen på 72. Du kan også bruke regelen på 72 til enkelt å anslå hvor lang tid det vil ta for pengene dine kjøpekraft å bli kuttet i halv på grunn av inflasjon. Bare fordel 72 med inflasjonen. Så, med en inflasjonsrate på 3%, vil det ta 24 år (det vil si 72 dividert med 3) for å redusere verdien av pengene lagret under madrassen din med halvparten. Ved en inflasjonsrate på 6% vil det bare ta 12 år å redusere verdien av penger med halvparten. I de første fire månedene 2007 steg amerikanske inflasjon, målt ved forbrukerprisindeksen, til en årlig rente på 4,8%. På denne frekvensen vil det ta 15 år for at pengene dine kjøper kraft skal reduseres med halvparten. Historiens moral er: Ikke lag penger under madrassen din eller begrav den i bakgården! Du vil beholde pengene dine investert i biler som er svært sannsynlig å overskride inflasjonen. Inflasjon er offentlig fiende # 1 når det gjelder verdiskapning. Det kan tydelig ødelegge verdien av pengene dine. Faktisk, i episode 31, vil jeg tilbringe hele episoden om hva inflasjonen er og hvordan å stoppe den fra å ødelegge besparelsene dine. Så, her ønsker dere mange gode avkastninger som overgår inflasjonen med en bred margin!

administrative

I dag gir jeg bort to kopier av Sannheten om penger av Ric Edelman. Denne boken dekker et bredt spekter av personlige finansemner og inkluderer en morsom forklaring på regelen på 72. Det er også en av bøkene på sommervillingslisten som er lagt ut på Money Girl-nettstedet på QuickandDirtyTips.com. Denne ukens vinnere er Sue i Menlo Park og Casey i Ann Arbor. Gratulerer, Sue og Casey! Husk å sjekke e-posten din for instruksjoner og nyt boken. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send den til [email protected]. Også, jeg vil virkelig sette pris på det hvis du tok et øyeblikk til å legge inn en anmeldelse på iTunes. Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Ta en titt på Modern Manners Guy podcast for tips om hvordan du skal være mer høflig. Takk for at du lyttet!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: