Roth 401 (k)

Innholdsfortegnelse:

Roth 401 (k)
Roth 401 (k)

Video: Roth 401 (k)

Video: Roth 401 (k)
Video: Roth 401(k) vs. Roth IRA: Which One Is Better? 2023, Desember
Anonim

Dagens tema: The Roth 401 (k). En Roth IRA kan være et utmerket pensjonssparende kjøretøy fordi inntektene dine blir vekstfrie! Du bidrar etter skatt, men du betaler ikke skatt på inntektene senere. En Roth IRA kan være et veldig smart valg hvis du er yngre eller tror du vil være i samme eller en høyere skattekonsoll i pensjonisttilværelse enn du er nå.

Hva er en Roth 401 (k)?

I episode 4 om å investere i pensjon, nevnte jeg kort sagt Roth 401 (k), men jeg hadde ikke tid til å gå inn i noe detalj. Jeg vil fortelle deg noe mer om det nå. Tenk på Roth 401 (k) som en toppladet Roth IRA. En Roth 401 (k) kombinerer fordelene med en 401 (k) med fordelene ved en Roth IRA. Tilgjengelig for første gang i fjor, en Roth 401 (k) lar deg legge bort mye, mye mer enn du kunne med en Roth IRA. Med en Roth IRA er ditt årlige bidrag begrenset til $ 4000 (pluss ytterligere $ 1000 hvis du er 50 år eller eldre). I motsetning til, med en Roth 401 (k), gjelder 401 (k) bidragsgrensene: For 2007 kan du bidra med opptil $ 15 500 (pluss ytterligere $ 5000 hvis du er 50 eller eldre). Best av alt, fordi en Roth 401 (k) er, bare det, en Roth, får inntektene dine til å vokse skattefri, noe som er ganske utrolig! I motsetning til en Roth IRA har Roth 401 (k) ingen inntektsbegrensninger. Du hørte det riktig: ingen inntektsbegrensninger. Så hvis du har ønsket å bidra til en Roth IRA, men ikke har vært kvalifisert fordi inntekten din er for høy, er en Roth 401 (k) en flott løsning. Jeg har sagt det før, men det er verdt å gjenta. Hvis din arbeidsgiver ikke har en Roth 401 (k), la dem få vite at du vil ha en og be dem om å vurdere å tilby den. Hvis nok ansatte spør, er de mer sannsynlig å vurdere å gjøre det tilgjengelig. Jeg har faktisk bedt min egen arbeidsgiver å tilby en Roth 401 (k) tre ganger siden den ble introdusert i fjor, og jeg tror det er en veldig god sjanse de vil.

Hold deg innstilt, fordi neste uke skal jeg snakke om hvordan man skal håndtere en solo 401 (k), og etter det vil jeg ta opp Roth IRA-maksimum. Som alltid er alles situasjon annerledes, så det er en god ide å konsultere skatt eller finansiell rådgiver.

administrative

I dag gir jeg bort en kopi av Think and Grow Rich av Napoleon Hill: en klassisk bok om hvor viktig tankegangen din er når det gjelder å skape rikdom og oppnå suksess. Og vinneren er Erica N. i Virginia. Gratulerer, Erica! Sjekk din e-post for instruksjoner. Nå trodde jeg det ville vært morsomt å gjøre neste ukes bok giveaway litt annerledes. Det er et trivia-spørsmål, og den første personen å ringe eller sende meg en e-post med det riktige svaret, vil bli vinneren av neste ukes bok. Så her er spørsmålet: Hvor mye er metallet i en nikkel verdt? Send svaret ditt til [email protected]. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Takk igjen til alle dere som har skrevet en anmeldelse på iTunes. Jeg setter pris på dine vurderinger! Og hvis du ikke har lagt inn en enda, ville det være flott hvis du kunne ta et øyeblikk å skrive en. Også, se de nyeste Quick and Dirty Tips podcaster: Legal Lad og The Mighty Mommy. Takk for at du lyttet!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: