Boliglånsavdrag: Hvem kommer til å beholde det?

Innholdsfortegnelse:

Boliglånsavdrag: Hvem kommer til å beholde det?
Boliglånsavdrag: Hvem kommer til å beholde det?

Video: Boliglånsavdrag: Hvem kommer til å beholde det?

Video: Boliglånsavdrag: Hvem kommer til å beholde det?
Video: REPAYMENT MORTGAGE or INTEREST ONLY MORTGAGE in 2023? | Buy to let investment 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Siste episode, vi sammenlignet 15 og 30-årige boliglån for å se hvilket som er best for din økonomiske sikkerhet. Dagens emne er hvem som får ta rentenavdrag. Amy fra Minnesota ringte inn med dette spørsmålet:

Hei penger jente. Jeg har et komplekst spørsmål som jeg tror blir relevant, med tanke på at flere og flere par i dag ikke gifter seg og velger å kjøpe et hus og samle seg uten å være gift. Vi kjøpte et hus og lånet måtte gå under mitt navn på grunn av min kreditt, men jeg var klok på den tiden at de også satte partnerens navn på tittelen fordi det er verdt for ham å kreve interesse, mens jeg nesten ikke har noe inntekt, slik at det ikke hjelper meg å kreve renter. Så det jeg lurer på er hvordan går vi om eller kan vi til og med gå om å få ham til å hente rentefradrag når navnet hans bare vises på tittelen og ikke på lånepapirene (boliglånpapirarbeidet).

Takk for det store spørsmålet, Amy! Emnet er en veldig interessant en.

Hvem kvalifiserer for boliglånsavdrag?

OK, så hvem får det å ta rentenavdraget? Er det låntakere på lånet? Er det eiere på tittelen? Er det personen eller personer som faktisk foretar boliglånet? Hvem får det? I publisering 936 angir IRS at du kan trekke boliglånsrenten hvis du spesifiserer fradrag på Schedule A og er "lovlig ansvarlig" for lånet. IRS sier også at du ikke kan trekke ut betalinger du gjør for noen andre hvis du ikke er lovlig ansvarlig for å gjøre dem. I tillegg sier IRS at det må være et sant debitor-kreditorforhold mellom deg og långiveren. Så, ifølge IRS, høres det ut som om du faktisk trenger å være på lånet for å trekke renten på boliglån, men er det egentlig så?

La oss se om Legal Lad kan bidra til å kaste litt lys på dette emnet. Juridisk Lad her. Det er ikke nødvendig i alle tilfeller at du har et sant debitor-kreditorforhold med långiveren for å ta rentebeløp. Tittel 26 Kode for føderale forskrifter § 1.163-1 (b) gir, citerer «renter betalt av skattyter på boliglån på fast eiendom som han er den juridiske eller rettferdige eier til, selv om skattebetaleren ikke er direkte ansvarlig for obligasjonen eller notat sikret av et slikt boliglån, kan trekkes som renter på hans gjeld. " På engelsk betyr det at du kan trekke fra boliglånet du betalte så lenge du er eier av eiendommen, selv om du ikke er spesifikt oppgitt på lånet. Takk, lovlig lad!

Hvordan å trekke ut boliglån interesse

Så tittel 26, som er loven, er tydelig: Du kan trekke boliglånsrenten dersom du spesifiserer fradrag, selv om du ikke er spesifikt oppgitt på lånet. Og generelt sett, når det er en uoverensstemmelse mellom loven og et regjeringens byrås fortolkning av det, hersker lovens språk. Det er alltid viktig å konsultere din egen skatterådgiver, hvis oppfatning kan avvike fra vår, men mange erfarne skatteprofiler vil vanligvis tildele rentebeløpene mellom medstående innenlandske partnere basert på boliglånsrentene de faktisk har betalt, selv om bare en av dem er navngitt på låne- eller boliglånsoppgjøret. Og her er noen viktige poeng: For det første kan du bare trekke fra boliglånet du faktisk har betalt. Så, i Amys tilfelle, hvis hun betaler halvparten av boliglånet og hennes signifikante andre betaler den andre halvparten, kan de hver trekke bare halvparten av boliglånsrenten dersom de spesifiserer fradrag på Plan A. For det andre, hvis du eier både et primært og et annet hjem, kan du trekke fra boliglånet du faktisk har betalt for begge hjem hvis du spesifiserer på Plan A. Til slutt, hvis du deler boliglånsrenteavdrag med en annen person, men du er ikke navngitt på skjema 1098 (som er skjemaet som långiveren sender deg, viser boliglånsrenten som ble betalt i løpet av året), vil du opprette og legge ved en kort og enkel uttalelse til Planlegg A som sier hvor mye av interessen du hver har betalt og gir navn og personnummer til personen som mottok 1098. Hvis du vil lære mer, se slutten av transkripsjonen. Der finner du lenker til IRS-publikasjon 936, tittel 26 og TaxAlmanac.org, der skatteprofiler diskuterer dette problemet og mange andre i de elektroniske fora. Som alltid er alles situasjon annerledes, så det er en god ide å konsultere en skatte- eller finansrådgiver.

administrative

I dag gir jeg bort to kopier av Lavere skatter i 7 enkle trinn av Stephen Fishman. Denne ukens bokvinnere er Kate i New York City og Jon J. Gratulerer, Kate og Jon! Sjekk e-posten din for instruksjoner. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send den til [email protected]. Også, vær så snill å legge inn en anmeldelse på iTunes. Jeg vil virkelig sette pris på det! Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Sjekk ut Modern Manners Guy podcast. Denne uken snakker han om intervju med etikette. Takk for at du lyttet! Relaterte linker: · IRS-publikasjon 936, "Home Mortgage Interest Deduction". · 26 C.F.R. § 1.163-1 (b). · Interessant rettspraksis: Jordan vs Institutt for statskassen · TaxAlmanac.org Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: