Fordelene med helse sparekontoer

Innholdsfortegnelse:

Fordelene med helse sparekontoer
Fordelene med helse sparekontoer

Video: Fordelene med helse sparekontoer

Video: Fordelene med helse sparekontoer
Video: Sparekonto med bonus - bonusfilm 2023, Desember
Anonim
Trodde ikke det var en måte å ta penger ut av din IRA uten å måtte betale en straff? I denne artikkelen vil jeg fortelle deg hvordan du gjør det og gir deg flere gode grunner til å elske en helse sparekonto.
Trodde ikke det var en måte å ta penger ut av din IRA uten å måtte betale en straff? I denne artikkelen vil jeg fortelle deg hvordan du gjør det og gir deg flere gode grunner til å elske en helse sparekonto.

The Money Girl Facebook Sweepstakes

Før vi begynner, er det noen som er interessert i å vinne gratis kontanter og bokpriser? Selvfølgelig er du det! Det er derfor jeg gir dem bort i Money Girl Facebook Sweepstakes! Jeg vil tilfeldigvis velge fire vinnere i løpet av mars måned. Og jeg er glad for å kunngjøre at den første vinneren er Nicole Miller-gratulerer! Du har vunnet et American Express gavekort i mengden $ 20! Så det betyr at det er tre premier å gi bort, men du må være fan på Money Girl Facebook-siden som skal skrives inn på tegningene. Så ikke forsink og lykke til alle.

Hva er en helse sparekonto?

Du har kanskje hørt om en HSA-konto, men hvis du er som mange mennesker, kan du ikke vite mye om dem. Jeg skrev postnummer 84 på Health Savings Accounts om et og et halvt år siden - men jeg er så stor fan av HSA at jeg trodde det var på tide å besøke emnet.

Helse sparekontoer ble opprettet i 2003 for å hjelpe deg med å spare for fremtidige medisinske utgifter på skattefritt basis. Det betyr at du ikke trenger å betale skatt på pengene du bidrar til en HSA-du kommer til å trekke beløpene fra din skattepliktig inntekt når du legger inn selvangivelsen din. Og mindre skattepliktig inntekt er alltid en god ting fordi det resulterer i et lavere skatteansvar!

Du betaler penger til en HSA, og du bruker penger på medisinske utgifter som ikke er dekket av din helseforsikring, for eksempel din helseforsikrings egenandel, tannregninger, visjonskostnader og medisiner som ikke er til rådighet. Du eier kontoen som et individ, kontrollerer det helt, og trenger ikke å spesifisere fradrag på inntektsskattet ditt for å dra nytte av det. Også, det er ingen minimum eller maksimum inntekt grenser du må møte for å være kvalifisert til å bidra til en HSA.

Det er viktig å merke seg at en HSA bare virker i forbindelse med en bestemt type helseforsikring, kalt en høyt fradragsberettiget helseplan (HDHP). Så for å være kvalifisert for å åpne opp en HSA, må du først bli innmeldt i en høyt fradragsberettiget helseplan.

Hva er en høy avdragbar heath plan?

Før vi går inn i flere detaljer om HSAs, la oss diskutere hva som gjør helsepolitikken til en høyt fradragsberettiget plan i utgangspunktet. En høyt fradragsberettiget helseplan er rett og slett en hedeforsikring som har en høy egenandel. En fradragsberettiget er beløpet du må betale ut av lommen før forsikringen din går inn og begynner å betale utgifter for deg. Jo høyere fradragsberettiget, jo lavere blir månedlige forsikringspremier. Det kan gjøre høye fradragsberettigede planer rimeligere, avhengig av dine helsebehov.

Mange arbeidsgivere flytter fra tradisjonell helsepolitikk til høyt fradragsberettigede planer om å redusere kostnadene. Så det er mulig at du kan ha en høyverdigbar plan, men ikke fullt ut klar over HSA-fordelene som følger med. Her er kravene til en helseforsikringspolicy som en høyt fradragsberettiget plan for 2010:

  • Den årlige fradragsberettiget må være minst $ 1200 for en individuell policy eller $ 2400 for en familiepolitikk.
  • Den årlige capen for utgifter for lommeboken kan ikke overstige $ 5,950 for en individuell policy eller $ 11,900 for en familiepolitikk.

Du kvalifiserer for en HSA om du betaler for en høy egenandel, selv eller gjennom arbeid.

Hvor mye kan du bidra til en helse sparekonto?

Det årlige bidraget du kan gjøre til en helse sparekonto i 2010 er opp til $ 3.050 for en individuell politikk eller opptil $ 6,150 for en familiepolitikk. Bidrag kan gjøres opp til 15. april etter skatteåret. Så for å gjøre bidrag for 2010 har du til 15. april 2011. Hvis du er 55 år eller eldre, kan du spare ytterligere $ 1000 per år om du har en individuell eller familieplan. Disse beløpene er indeksert årlig for inflasjon, så sjekk hsacenter.com for oppdatert informasjon i de kommende årene.

Din kvalifisering til å bidra til en HSA starter så snart den høye fradragsberettigede helseplan dekning begynner. Så lenge du er dekket av 1. desember, er du berettiget til å bidra med maksimumsbeløpet for skatteåret. Imidlertid kan eventuelle medisinske utgifter du pådra deg før datoen du etablerer HSA, ikke refunderes fra kontoen.

Slik finansierer du en HSA med en IRA

Du kan foreta en en-i-en-levetid overføring fra din IRA for å finansiere en HSA uten å betale en tidlig uttaksstraff.

Du kan tenke at å ha en HSA høres bra ut, men hvor vil du få ekstra penger til å finansiere det? Det bringer meg til en av HSAs beste funksjoner: Du kan foreta en en-gangs-overføring fra din IRA for å finansiere en HSA uten å betale en tidlig uttaksstraff! Det var slik jeg åpnet HSA år siden, og jeg har aldri angret det.

Hva skjer med ubrukte HSA-fond?

Når du har finansiert en HSA, hva skjer med pengene hvis du ikke bruker det? Svaret er, absolutt ingenting. Det er riktig; HSA balansen ruller rett og slett over fra år til år. Det er ingen tidsbegrensning for å bruke pengene, og du må heller ikke bruke en krone fra HSA hvis du ikke vil.Selv om du avbryter din høytrekkbare helseplan, kan du likevel bruke pengene i HSA til ubestemt tid til å betale for medisinske utgifter skattefrie. Men du vant, er ikke berettiget til å bidra med ekstra penger til en HSA hvis du ikke er forsikret av en høyt fradragsberettiget plan.

Hvis du fortsatt har penger i en HSA etter at du har slått 65, går det til noe som ligner på en pensjonskonto. Du kan bruke pengene til ikke-medisinske utgifter uten straff (men du må fortsatt betale vanlig inntektsskatt på disse beløpene). Vær oppmerksom på at hvis du er under 65 år og bruker HSA-midler til annet enn kvalifiserte medisinske utgifter, må du betale inntektsskatt pluss en 10% straff på beløpet.

Om noen uker vil jeg gi deg enda flere grunner til å elske en HSA, og forklare hvordan det vil bli påvirket av helsevesenet. Jeg forteller deg nøyaktig hvordan du skal sette opp og hvordan jeg klarer meg. Du vil oppdage det overraskende utvalget av produkter og tjenester som anses kvalifiserte medisinske utgifter, som jeg liker nye, nye reseptbelagte solbriller!

Money Girl er 10 trinn til et gjeldfritt liv

Jeg vil takke alle som har lastet ned min nyeste lydbok, Money Girl er 10 trinn til et gjeldfritt liv. Lær hvor lett det er å komme seg ut av gjeld og holde seg ut av gjeld for godt. Forstå hvilke gjeld til å betale først, når du skal refinansiere, hvordan du øker kredittpoengene dine, reduserer kostnadene og mye mer. Ta kontroll over økonomien din og skape en sikrere fremtid. Få din kopi av Money Girl er 10 trinn til et gjeldfritt liv i dag på Audible.com eller i iTunes-butikken.

Flere ressurser: HSAcenter.com HSA-informasjon fra US Department of Treasury IRS-publikasjon 969, helse sparekontoer og andre skattefylte helseplaner

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: