skatter

Innholdsfortegnelse:

skatter
skatter

Video: skatter

Video: skatter
Video: Skatter для SketchUp (объяснение всех функций) 2023, Desember
Anonim

Dagens tema: Skatter. Inflasjon og skatt er to svært uhyggelige fiender når det gjelder å skape rikdom. Jeg tenker på dem som de onde tvillingene. I forrige uke snakket jeg om den første onde tvillingen: inflasjon. Denne uken vil jeg fokusere på den andre onde tvillingen. Du har det: skatt. For å komme videre må pengene dine tjene en avkastning som overstiger virkningen av både skatt og inflasjon.

Hvordan Skatter og Inflasjon påvirker inntektene dine

La oss ta et eksempel (som er en variant på eksemplet fra forrige ukes episode). La oss si at du sparer $ 2000 et år og legger det på en sparekonto som tjener 3% i året, og la oss si at du gjør dette i 30 år. Etter at 30 år, vil du ha $ 60 000 pluss renter på $ 38 005 for et samlet beløp på $ 98 005. Nei. Du ville absolutt ikke. Først må du betale inntektsskatt på interessen du oppnådde. La oss si at du er i 25% skattekonsollen. Den $ 38,005 du tjente i interesse, ville bli redusert med $ 11.716. Så besparelsene pluss renter etter skatt vil være $ 86,289, ikke $ 98,005. Dessuten tar dette eksemplet ikke hensyn til statlig skatt. Avhengig av statens skattesats, kan beløpet reduseres enda mer. Men historien slutter ikke der. Inflasjonen tar sin toll også. I USA har inflasjonen i gjennomsnitt vært 4,2% per år de siste 30 årene. Ved denne inflasjonsraten reduseres etterspørselsbesparelsen på $ 86.289 ytterligere med nesten halvparten. Din besparelse pluss renter etter både skatt og inflasjon vil være $ 44.862 reelle dollar etter 30 år, ikke den $ 98.005 du ville ha uten skatt og inflasjon. Nå er det en stor forskjell! Samlet reduserer skatt og inflasjon din $ 98 005 i sparing pluss renter med mer enn halvparten over 30 år! Den effektive årlige rente du tjener er 3% rente minus 0,75% for skatt minus 4,2% inflasjon, som er en negativ 1.95%.

Slik forbedrer du avkastningen

Husk at når du tenker på avkastningen du vil oppnå med dine investeringer, er det avkastningen etter skatt og etter inflasjon som teller. [AdMiddle] Så hvilken rente ville du måtte tjene på pengene dine for å kompensere for kombinert effekt av skatt og inflasjon? For å finne ut, sjekk ut kjekk kalkulatoren jeg har lagt ut nederst på denne siden.

Skattenes historie

Og her er et poeng på skatter. Visste du at vi ikke alltid har hatt en inntektsskatt i USA? Den 16. endringen av grunnloven, som ble ratifisert i 1913 (samme år som Federal Reserve ble opprettet) ga kongressen muligheten til å samle inn skatt på personlig inntekt. Før 1913 var forsøkene fra den amerikanske regjeringen å ta avgift på personlig inntekt relativt kortvarig. Og da en flatskattes føderal inntektsskatt ble vedtatt i 1894, ble den raskt ansett forfatningsfri. For de av dere som ønsker å lære mer, her er en lenke til en kort historie av det amerikanske skattesystemet.

Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Hvis du ikke allerede har gjort det, vil jeg virkelig sette pris på det hvis du tok et øyeblikk til å legge inn en anmeldelse på iTunes. Og, hvis du ønsker å be om et emne eller dele en pengene tips selv, send det til [email protected]. Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Sjekk ut Mann Manners podcast. Denne uken snakker han om hvordan han høflig skal håndtere ubudne gjester. Takk for at du lyttet! * Beregninger antar årlig sammensetning. Beregn frekvensen du må tjene for å holde tritt med skatter og inflasjon

Inflasjons rate: % Din skattesats:%
Ranger du må tjene:%

Relaterte linker: · Historien til det amerikanske skattesystemet · 16. tilpasning av USAs grunnlov

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: