Skattetips for jobbsøkere

Innholdsfortegnelse:

Skattetips for jobbsøkere
Skattetips for jobbsøkere

Video: Skattetips for jobbsøkere

Video: Skattetips for jobbsøkere
Video: arbeidsgiver-bruksanvisning.avi 2023, Desember
Anonim
Med ledigheten nå 10% er det sannsynlig at du, eller en venn eller et familiemedlem, kan være på jakt etter jobb. Ukens innlegg handler om skatteproblemer knyttet til å være arbeidsledig eller jakte på en ny jobb.
Med ledigheten nå 10% er det sannsynlig at du, eller en venn eller et familiemedlem, kan være på jakt etter jobb. Ukens innlegg handler om skatteproblemer knyttet til å være arbeidsledig eller jakte på en ny jobb.

Skattetips for jobbsøkere

La oss nå komme tilbake til emnet og se om du kan dra nytte av noen av de følgende seks skattetipsene:

Tips nr. 1: En del av arbeidsledighetskompensasjonen er skattefri.

Vanligvis er arbeidsledighetstjenesten skattepliktig inntekt. Men det er en helt ny fordel som gjør at de første $ 2.400 arbeidsledigheten du fikk i 2009, er skattefri. Hvis du for eksempel mottok $ 3000 i arbeidsledighet, blir du bare beskattet på $ 600 av den. Fordelen gjelder for hver skattyter, så hvis du er gift og sender en felles avkastning, kan du ekskludere de første $ 2.400 av arbeidsledigheten din fra skatt. Denne pause er bare for 2009-fordeler du mottar i 2010, er fullt skattepliktig igjen (med mindre loven endres). Du kan imidlertid velge å ha inntektsskatt tilbakeholdt fra arbeidsledighetstrygd. På den måten blir du ikke overrasket over en årsskatteskatt. Regelen er at du kan trekke visse utgifter når du leter etter en jobb i en lignende handel eller bedrift, selv om du ikke finner en.

Tips nr. 2: Noen av dine jobbsøknadsutgifter kan være fradragsberettigede.

Dagens arbeidsmarked er en av de mest konkurransedyktige i historien. Du må nok bruke litt penger til å skape en toppoppgave eller til og med få karriereveiledning. Pengene du bruker på jobbsøkingen, kan legge til. Men den gode nyheten er at mange av dine utgifter kan kvalifisere for skattefradrag, noe som kan redusere mengden av skatt du må betale. Regelen er at du kan trekke visse utgifter når du leter etter en jobb i en lignende handel eller bedrift, selv om du ikke finner en. Men vær oppmerksom på at for å kvalifisere for dette fradraget, kan du ikke søke etter din aller første jobb. Du kan heller ikke trekke eventuelle kostnader som du blir refundert av av en arbeidsgiver, eller noen andre. Her er noen vanlige fradragsberettigede utgifter knyttet til jobbsøking:

 • Sysselsetting byrå eller "headhunting" avgifter
 • Utgifter for å lage og sende ut CV
 • Profesjonelle tjenester som gjenoppta utvikling og jobbrådgivning
 • Lokale og langdistanse telefonsamtaler til potensielle arbeidsgivere
 • Kjørelengde drevet til og fra jobbintervjuer (2009-satsen for forretningsbruk av et kjøretøy var 55 cent per mil)
 • Reisekostnader som flybillett, bilutleie og hotell for en tur som først og fremst er å se etter en ny jobb eller å intervjue for en
 • Passavgift for et intervju utenfor landet
 • Klassifiserte annonsekostnader
 • Medlemsavgifter for jobbsøkingsnettsteder
 • Reiseutgifter for å finne en ny bolig før flytting
 • Flytte utgifter når du flytter til en ny jobb

Du finner mer informasjon om hvilke utgifter som er fradragsberettiget i IRS-publikasjon 529.

Tips nr. 3: Få skatt på kreditt for utdanning.

Hvis du ikke har tatt en klasse eller treningsprogram i ditt felt de siste årene, bør du vurdere hvordan det kan hjelpe deg med å lande en jobb. Du kan til og med finne et nettbasert program som gjør det mulig å pusse opp dine ferdigheter fra komforten til ditt eget hjem. American Opportunity Tax Credit lar deg motta opptil $ 2500 for kostnaden av kvalifisert undervisning og relaterte utgifter for høyere utdanning. Utgifter til bøker, forsyninger, kursmaterialer eller en datamaskin, for eksempel i 2009 og 2010, er kvalifisert. Kreditten er 40% refunderbar, noe som betyr at selv om du ikke skylder noen skatt, kan du likevel få en del av kreditt som en refusjon. Du hevder det amerikanske mulighetskattekreditten ved å sende inn IRS-skjema 8863 med selvangivelsen.

Tips nr. 4: Få skattefradrag for utdanning.

Skatteavdrag for studieavgifter kan redusere din skattepliktig inntekt med så mye som $ 4000. Det er for kostnaden for tilmelding og obligatorisk kursrelaterte bøker, rekvisita og utstyr. Du kan ta det selv om du ikke spesifiserer fradrag på selvangivelsen. Vær oppmerksom på at det er inntektsgrenser for både utdanningsskatt og fradrag, og at du ikke kan ta begge deler i samme år. Du krever Skattereduksjon ved opplæring ved å sende inn IRS-skjema 8917. Se skjemaet for mer informasjon om hvem som er kvalifisert for det.

Tips nr. 5: Få en 65% reduksjon på kostnaden for COBRA helseforsikring.

COBRA står for konsolidert Omnibus budsjettforsoningsloven. Det gir fortsatt gruppesykeforsikring i opptil 18 måneder etter at du blir ledig hvis du velger å betale månedlige premier. American Recovery and Reinvestment Act of 2009 (ARRA) gir et premiebidrag til kvalifiserte personer som blir ledige mellom 1. september 2008 og 28. februar 2010. Hvis du hadde helseforsikring gjennom arbeid og valgt å ta COBRA forsikring, er du bare ansvarlig for 35% av premien for en periode på 15 måneder. For en COBRA premie som er $ 1000, vil din del av betalingen være $ 350. For mer informasjon, se Arbeidsdepartementets hjemmeside på dol.gov.

Tips nr. 6: Se om du er kvalifisert for EITC (Earned Income Tax Credit).

Hvis du har vært ute av arbeid en stund, er det sannsynlig at inntektene dine vil bli betydelig redusert. Det betyr at du kan kvalifisere for skattefordeler som du ikke engang visste om.The Earned Income Tax Credit eller EITC hjelper lavt og moderat inntekt skattebetalere med en kreditt som er bestemt av mengden av inntekt, filing status og familie størrelse (selv om du ikke trenger å være gift eller få barn til å kvalifisere). IRS sier at en av fire kvalifiserte skattebetalere ikke klarer å kreve denne kreditten. Bruk EITC-assistenten på irs.gov/eitc for å se om du er kvalifisert.

Å finne din neste store mulighet er en utfordring for alle i dagens arbeidsmarked. Hvis du føler deg frustrert, prøv en ny tilnærming som å gjøre mer online og ansikt til ansikt nettverk. Nå ut til venner, profesjonelle organisasjoner, alumniorganisasjoner, headhunters, plasseringsbyråer og Internett-jobbbrett. Husk at en midlertidig eller deltidsjobb kan føre til en fullstendig permanent stilling. Hvis du jobber, håper jeg at du vil dele denne informasjonen med noen av dine venner eller familie som kan være arbeidsledige. Og hvis du fortsatt er på jobbjakten, hold haken opp og vær positiv.

Send dine e-post kommentarer eller spørsmål til meg på [email protected] og vær sikker på å bli en fan på Money Girl Facebook-siden - jeg kommer til å se deg der.

Flere ressurser: unemployment-benefits.org

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: