Smart College Savings Planer

Innholdsfortegnelse:

Smart College Savings Planer
Smart College Savings Planer

Video: Smart College Savings Planer

Video: Smart College Savings Planer
Video: Smart College Plan for Kids|529 Vs 7702 | 7702 for college Savings|RemiRose 2023, Desember
Anonim
Noen gang lurt på hvordan du noen gang kommer til å ha råd til barnets høyskoleutdanning? Har du sett på forskjellige besparelsesplaner og vært forvirret og prøvde å finne ut det beste valget?
Noen gang lurt på hvordan du noen gang kommer til å ha råd til barnets høyskoleutdanning? Har du sett på forskjellige besparelsesplaner og vært forvirret og prøvde å finne ut det beste valget?

Vel, du er ikke alene. Faktisk har en lytter som heter Phil, skrevet om dette emnet som ønsker å få retning for sin 8 år gamle gutts høyskoleplan. Vel, Phil, det er aldri for tidlig å starte, og du spør et viktig spørsmål. Foreldre av unge bekymrer seg om det samme hver dag. Jeg er en av dem. Med de stigende kostnadene for utdanning og andre utgifter blir det mer bekymringsfullt for mange hver dag. Og det burde! Høgskolestyrelsen anslår at de gjennomsnittlige kostnadene for høyskole øker med dobbelt inflasjon. Ved 8% vil kostnaden doble i 9 år! Og i vanskelige økonomiske tider hvor folk bare prøver å legge mat på bordet og holde tak over familiens hodeskudd, er høyskolebesparelser så langt et begrep at det kanskje ikke finnes. Heldigvis er det noe håp for noen ved hjelp av en 529 plan.

529 Plan Grunnleggende

529-planen er en skattefordelaktig investering som fremmer og oppfordrer til lagring for høyere utdanning. Denne planen favoriseres ofte over tradisjonelle besparelsesmetoder på grunn av skattefordelene. Det er to typer 529 planer som jeg skal diskutere: den forhåndsbetalte planen og spareplanen.

Forhåndsbetalt 529 Planer

Den forhåndsbetalte planen gjør det mulig for noen å kjøpe studiepoeng til dagens kurs, i dagens dollar, og lagre disse som skal brukes en gang i fremtiden. Disse eliminerer i hovedsak bekymringen forbundet med inflasjon og stigende kostnader.

Spar 529 Planer

Besparelsesplanen er ment å bli brukt som skattefordelte spareplan, spesielt utformet for å dekke kostnadene forbundet med høyere utdanning. Det er en rekke av disse, og det er viktig å forstå at de vanligvis bærer investeringsrisiko og inneholder straffebestemmelser dersom pengene blir trukket tilbake til andre formål utover pedagogiske formål. Det er noen som tilbyr en stabil verdi og garanterte opsjoner, noen som er "risikobaserte" og beholder samme egenkapital til fast rente forhold til alder, og så er det "aldersbaserte" aktivitetsfordelingsplaner som automatisk skal skiftes planen eiendeler til en mer konservativ holdning jo nærmere barnet ditt kommer til college.

Tillatte 529 utgifter

Det er en god fleksibilitet her. Pengene i en 529 Plan kan brukes til studiekostnadene til planmottakeren inkludert

  • undervisning
  • bøker
  • utstyr
  • rom og brett
  • avgifter og forsyninger

på noen akkreditert høyskole, universitet eller yrkesskole i USA, samt en håndfull utenlandske universiteter. Den eneste skoleutgiften du ikke kan betale med penger fra en 529-plan, er betaling av studielån eller renter som er akkumulert fra studielån.

Uttakstraff

Det er også en måte å få penger ut hvis det ikke er alt brukt til utdanningskostnader, men det kan være straffer. Pengene kan trekkes tilbake av kontoansvarlig, som vanligvis er donor, men vil bli gjenstand for inntektsskatt og en 10% straff for tidlig tilbaketrekking.

Unntak fra tilbaketrekningsstraff

Planen gir imidlertid noen unntak fra den generelle regelen. Skulle mottakeren bli funksjonshemmede til det punktet, kan de ikke lenger utøve en lønnsom aktivitet, med andre ord arbeid for å leve, kan pengene trekkes tilbake uten straff. Eller dersom planmottakeren dør, kan pengene overføres til andre navngitte mottakere eller tilbake til giveren.

Ekstra fordeler

Det er enda flere fordeler for 529-planen.

Skattefradrag. For det første tilbyr flere stater skattefradrag til giverne for disse bidragene. Ingen føderale pauser er imidlertid tilgjengelige. Skattefri vekst. For det andre, og i hjertet av planen er at hovedveksten og fordelene fordelt er alle skattefritakede. Donor kontroll. For det tredje fortsetter giveren å kontrollere kontoen. Mottakeren har ingen rett til å berøre pengene, og i de fleste tilfeller kan giveren trekke tilbake kontanter til enhver tid. Men husk de straffene!

Det er lett

Andre grunner til å melde deg på programmet er bra … det er enkelt. I motsetning til noen høyskoleprogrammer er det ingen hoops å hoppe gjennom. Du trenger ikke å gjøre intensiv forskning og regnskap for å finne ut hva du har og hvor du er økonomisk. Du fyller bare ut et enkelt kontobevis og legger et bidrag. I tillegg er oppstartskravet vanligvis lavt, og alle er kvalifiserte, da det ikke er noen restriksjoner på alder eller inntekt.

ulemper

"> Ytterligere lesing

The Real Reason College koster så mye Kollegekostnader kalkulator College kostnader dobler inflasjonen

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: