Skal du ta et 401 (k) lån?

Innholdsfortegnelse:

Skal du ta et 401 (k) lån?
Skal du ta et 401 (k) lån?

Video: Skal du ta et 401 (k) lån?

Video: Skal du ta et 401 (k) lån?
Video: 8 Major 401(K) Mistakes! (Beginners Should Know These!) 2023, Desember
Anonim

I min forrige artikkel, med en 401 (k) tilbaketrekking, fortalte jeg deg om de begrensede situasjonene der du har lov til å ta uttak fra en arbeidsplan for pensjonsplan. Jeg nevnte at å ta et lån fra 401 (k) eller 403 (b) kan være et bedre alternativ i noen tilfeller. Men å ta et lån fra din pensjonskonto er ikke nødvendigvis en klok beslutning heller. Vi tar en titt på de potensielle farene og regler for låneopptak fra arbeidsplassen din.>

Hvordan får du et 401 (k) lån?

Den første hindringen for å få et lån fra 401 (k) eller 403 (b) er at det bare er tillatt dersom arbeidsgiverens plan tillater det. Du finner reglene og fordelene med pensjonsplanen i dokumentet Sammendragsplanbeskrivelse (SPD), som du bør motta hvert år. Eller du kan bare spørre Benefits Administrator hvis lån er tillatt. På grunn av papirarbeid og tid som kreves for å administrere pensjonslån, har det vært min erfaring at små selskaper vanligvis ikke tilbyr dem.
Den første hindringen for å få et lån fra 401 (k) eller 403 (b) er at det bare er tillatt dersom arbeidsgiverens plan tillater det. Du finner reglene og fordelene med pensjonsplanen i dokumentet Sammendragsplanbeskrivelse (SPD), som du bør motta hvert år. Eller du kan bare spørre Benefits Administrator hvis lån er tillatt. På grunn av papirarbeid og tid som kreves for å administrere pensjonslån, har det vært min erfaring at små selskaper vanligvis ikke tilbyr dem.

Hvor mye kan du låne fra en 401 (k)?

Hvis du kan låne fra pensjonsplanen, er det et tak på hvor mye du kan ta ut. Du er vanligvis begrenset til å låne opp maksimalt 50% av den opptjente kontosaldoen din opp til maksimalt $ 50.000. Så hvis du har $ 10.000 som er opptjent, kan du bare låne maksimalt $ 5000, eller 50%, fra kontoen din.

Din balanserte beløp er mengden penger i planen du eier. Du er alltid fullt utatt av bidragene dine, men beløp fra arbeidsgiveren din, for eksempel matchende midler eller fortjeneste deling, er vanligvis gjenstand for en opptjeningsplan. En arbeidsgiver kan utvide sine bidrag etter at du har vært ansatt i en viss periode, for eksempel ett eller to år, det er kjent som "klippefest". Eller de kan tilby "graduated fortress" hvor du mottar 20% hvert år over en femårsperiode, for eksempel.

Hva er betingelsene for et 401 (k) lån?

Penger du låner fra 401 (k) eller 403 (b) er strafffritt hvis du følger alle regler - men det er ikke rentefrit. Renter du betaler blir lagt til kontosaldoen din; og hastigheten er spesifisert i plandokumentet. Lånet pluss renter må generelt tilbakebetales innen fem år. Lånet utbetales vanligvis fra lønnsslippet ditt etter skatt i nivåbeløp i løpet av lånets løpetid.

Å ta et lån fra en 401 (k) eller en 403 (b) kan være et bedre alternativ enn å ta en utilsiktet tilbaketrekking fordi du har lov til å gjøre nye bidrag til kontoen mens du betaler tilbake lånet. Du kan kanskje huske fra mitt tidligere innlegg at en utmattelse er svært forskjellig fra et lån fordi det ikke kan tilbakebetales og vanligvis kommer med en seks måneders ventetid hvor du er forbudt fra å gjøre noen nye bidrag.

Er en 401 (k) Lån skattepliktig?

Hvis du er yngre enn 59½ og mister jobben mens du betaler tilbake et lån, er hele utestående saldo forfaller med en gang, vanligvis innen 60 til 90 dager.

Ikke bare kan du ta et lån fra 401 (k) eller 403 (b) med mindre penger for pensjonering, men det kan også sette deg i et stramt sted hvis du forlater din arbeidsgiver eller blir sparket før lånet er fullstendig tilbakebetalt. Hvis du er yngre enn 59½ og mister jobben mens du betaler tilbake et lån, er hele utestående saldo forfaller med en gang, vanligvis innen 60 til 90 dager. Hvis du ikke betaler hele lånet tilbake innen forfallsdato fastsatt i planen, anses utestående saldo som en tidlig tilbaketrekking, underlagt vanlig inntektsskatt pluss en 10% straff. Så vær sikker på at alt er bra med jobben din før du bestemmer deg for å ta et pensjonslån! En annen ulempe for å ta et lån fra pensjonskonto er at interessen du betaler ikke er fradragsberettiget. Hvis du planlegger å bruke pengene til å betale for utdanning eller å kjøpe et hjem, for eksempel, ville du være bedre å få et studielån eller et boliglån. Det er fordi et boliglån, et boliglån og et studielån kommer med et skattefradrag for den renter du betaler, noe som gjør at du kan redusere skattepliktig inntekt og spare penger på skatter. I tillegg kan renten på disse typer lån være lavere enn hva du må betale tilbake til pensjonskonto, i noen tilfeller.

Hva er farene ved å ta et 401 (k) lån?

I tillegg til å betale renter når du tar et lån fra pensjonsplanen, vil du sannsynligvis også få et tap i inntekter ved å ta pengene ut. Her er et eksempel: La oss si at du låner $ 5000 fra 401 (k) og savner 6% vekst på disse midlene. Hvis du må betale 7% av renten på lånet når du legger penger tilbake på kontoen din, kan du tenke at den ekstra interessen du legger til, vil være nok til å dekke dine tap.

Men hvis du tilbakebetaler lånet i tide og har nok 35 år til å gå før pensjonering, er det sannsynlig at du fortsatt vil savne over $ 8000 av veksten i kontoen. Hvis noe uforutsette skjer, og du ikke tilbakebetaler lånet til tid, noe som gjør det til en tidlig fordeling, vil du møte inntektsskatt pluss en 10% straff. I så fall kan du potensielt komme opp kort med over $ 47 000 når du går på pensjon. Kjør tallene for situasjonen din ved hjelp av en 401 (k) låne kalkulator for å se de langsiktige konsekvensene av å ta et pensjonslån.

Skal du ta et 401 (k) lån?

Enten du bør ta et lån fra 401 (k) eller 403 (b), avhenger av omstendighetene og hvordan du planlegger å bruke pengene. La oss si at jobben din er sikker og du er yngre enn 59½. Hvis du skulle ta et lån fra din 401 (k) på 7% rente, ville det være et bedre alternativ enn å ta en motgang uttak og betale inntektsskatt pluss en 10% straff. Et lån gir deg mulighet til å returnere pengene pluss den ekstra interessen til kontoen, så det fortsetter å fungere for deg over tid. Imidlertid, som jeg demonstrerte i mine eksempler, kan det være å redusere inntektene og det totale beløpet du har for pensjonering, å ta et lån.

EN rask og skitten tips er å vurdere alle dine andre alternativer, for eksempel å få et boliglån, et boliglån, et studielån eller bruke penger i din IRA, før du låner fra 401 (k) eller 403 (b).

Reglene for å ta tidlige utdelinger fra en IRA er forskjellige enn for arbeidsplassen pensjonsplaner. Du kan trekke ut visse beløp fra en IRA strafffri for noen utgifter, for eksempel høyere utdanning eller å kjøpe eller bygge ditt første hjem. Finn ut mer om reglene for IRA-uttak i IRS-publikasjon 590.

Få mer penger jente

Kom igjen til Money Girl Facebook-siden, hvor jeg legger inn pengetips, nyheter, ressurser og andre ting jeg gjør. Du kan følge meg på Twitter på twitter.com/lauraadams og registrere deg også for den ukentlige Money Girl Newsletter! Abonner på podcasten og send inn en anmeldelse på iTunes. Som alltid, send dine spørsmål eller kommentarer til meg på [email protected]. Flere ressurser:

IRS-publikasjon 575, pensjon og livrenteinntekter

IRS-publikasjon 590, Individuelle pensjonsordninger

Bankrate.com Pensjonskalkulatorer

401 (k) Eggbilde på grunn av Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: