Skal du søke om et kredittkort uten interesse?

Skal du søke om et kredittkort uten interesse?
Skal du søke om et kredittkort uten interesse?

Video: Skal du søke om et kredittkort uten interesse?

Video: Skal du søke om et kredittkort uten interesse?
Video: Økonomisk Uafhængig ved at Følge Disse 5 Trin (Sådan Sparer du Penge) 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. I trenger en ny bærbar PC og har blitt tilbudt et 12-måneders, ikke-rent, ikke-avgiftskort for å finansiere det. Skal jeg søke om kontoen, selv om den øker kredittforbruksforholdet opptil 50%?

A. Et ikke-rent kredittkorttilbud kan være en god del når du planlegger å gjøre et stort kjøp - som en datamaskin eller møbler - som du må betale for over tid. Du bør imidlertid ha en solid plan for å betale balansen i sin helhet før kampanjeperioden utløper.

For eksempel kan et 12 måneders kredittilbud deles inn i 12 like betalinger. Hvis du holder deg til den planen, betaler du ikke en interesse. Ellers, etter at kampanjen avsluttes, skyter den årlige renten eller APR vanligvis på din utestående saldo. Du kan ende opp med å betale dobbelt eller tredobles den opprinnelige kjøpesummen.

Å åpne en ny kredittkonto påvirker også kredittpoengene dine på følgende negative måter:

  • Din kreditt score tar en liten hit når du har en forespørsel på grunn av et nytt kredittapplikasjon.
  • Å ha en ny kredittkonto forkorter gjennomsnittsalderen for kontoene dine, noe som dårer kredittpoengene litt.
  • Å ha en høy balanse i forhold til kredittgrensen din på en konto, øker kredittforbruket, noe som gjør vondt ditt kreditt score.

Men den gode nyheten er at å ha en kredittkonto kan være en kraftig måte å øke kredittpoengene dine på. Å foreta betalinger til rett tid hver måned (selv om de bare er minimumsbetalingen) vil hjelpe deg med å bygge god kreditt over tid.

Selv om bruk av kreditt påvirker resultatene dine på både gode og dårlige måter, er det ingenting galt med å finansiere et viktig kjøp som du virkelig trenger. Det er jo det kreditt for det. Bare vær sikker på at du kan betale balansen til lavest mulig rente.

Andre linker du måtte like

5 måter å få et lån med dårlig kreditt

Går Kredittkortet ditt Kreditt?

25 + beste verktøy for pengene ledelse og produktivitet

Credit Score Survival Kit - en gratis multimedia videoopplæring med 3 strategier for å øke kredittpoengene dine!

Image
Image

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Signering av et kredittkortapplikasjonsbilde på grunn av Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: