Skal jeg betale ut boliglån eller investere?

Skal jeg betale ut boliglån eller investere?
Skal jeg betale ut boliglån eller investere?

Video: Skal jeg betale ut boliglån eller investere?

Video: Skal jeg betale ut boliglån eller investere?
Video: Bør jeg betale GJELD eller INVESTERE i Aksjer og Fond? 2023, Desember
Anonim
En podcast lytter som heter Tracy spør:
En podcast lytter som heter Tracy spør:
Image
Image

"Jeg har akkumulert besparelser som ikke tjener noe i banken. Hvordan vet jeg om jeg skal bruke penger til å betale ut boliglån eller investere?"

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for pengene tips og råd!

SVAR:

Jeg er en stor forutsetning for å komme seg ut av gjeld så snart som mulig. Men før du betaler ned en gjeld på forhånd, er det viktig å veie fordeler og ulemper. Den overraskende sannheten er at å bli kvitt noen typer gjeld kan faktisk være en dårlig ide. La meg forklare.

Når du betaler en gjeld må du sørge for at det er den beste måten å utnytte kontanter på. La oss si at du har et kredittkort som belaster 18% rente. Betale det er akkurat som å få en 18% garantert avkastning på pengene etter skatt. Det er en utmerket bruk av dine økonomiske ressurser fordi du ville være hardt presset for å finne en lignende investering i den virkelige verden!

På den annen side bruker du penger til å betale ned en gjeld som bare koster 2% etter skatt, er dårlig bruk av dine økonomiske ressurser fordi du kan utnytte pengene til en høyere avkastning. For eksempel, akkurat nå kan du gjøre ganske konservative investeringer som tjener 5% etter skatt.

Selvfølgelig er det ingen garanti for at en investering alltid vil lønne seg, men ideen er å nøye vurdere hvordan kontanter kan gi deg mest fordel.

Her er 3 situasjoner når det ikke er greit å komme seg ut av gjeld:

  1. Din gjeld har lav rente. Som jeg nevnte, når renten på en gjeld er lavere enn hva du med rimelighet kunne tjene på en investering, er du bedre i å holde gjelden. I stedet investere overskytende kontanter for å samle rikdom for fremtiden.
  2. Din gjeld er fradragsberettiget. Noen få typer gjeld kommer med innebygde skattefradrag, noe som gjør dem mindre kostbare etter skatt. De tre vanligste typene er boliglån, boliglån og studielån. Noen eller alle de betalte renter kan brukes til å redusere skattene dine. Hvis renten etter skatt er mindre enn det du vil tjene på en investering, velger du å investere pengene dine og holde gjelden i stedet.
  3. Din gjeld er sikret av en eiendel som vil sette pris på. Når du finansierer noe som sannsynligvis vil øke i verdi over tidsmessig eiendom eller en bedrift, hjelper det deg med å bygge rikdom. Men finansiering av ting som ikke setter pris på - som ferier, klær og elektronikk - er en taper proposisjon fordi de ikke har fremtidige verdier.

Boliglån er en av de billigste gjeldene fordi renten er relativt lav til å begynne med, og du kan kvalifisere til å trekke renten av betalingen. Det er en en-to sparepunch som er vanskelig å slå.

Relatert innhold: Hvem kan trekke ut boliglånsinteresser

Det eneste unntaket er at du allerede har et tilstrekkelig neseegg for pensjonering. I så fall er det en god idé å betale ned et boliglån. Men hvis du ikke har nok pensjonssparing, bør du vurdere at du sannsynligvis vil tjene mer ved å investere enn ved å betale ned en billig gjeld.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker:Investeringstips: Hvordan og hvor å investere (den enkle måten) Bruk et Top Mortgage Refinance Company for å lagre 25 + Beste Personal Finance Tools Slik investerer du en Windfall

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Image
Image

Hytte på kontanterfoto fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: