Skal jeg betale for høy rente eller høybalanse kredittkort først?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg betale for høy rente eller høybalanse kredittkort først?
Skal jeg betale for høy rente eller høybalanse kredittkort først?

Video: Skal jeg betale for høy rente eller høybalanse kredittkort først?

Video: Skal jeg betale for høy rente eller høybalanse kredittkort først?
Video: When To Pay Credit Card Bill (INCREASE CREDIT SCORE!) 2023, Desember
Anonim

Spørsmål: Jeg har kredittkort med svært forskjellige renter, for eksempel 9,74% og 25,99%. Jeg tror jeg skal betale først det høyeste rentekortet Imidlertid er et av de laveste rentekortene maksimalt ute. Jeg forstår at å ha en balanse over 30% av den tilgjengelige kredittgrensen på et kort, kan skade kredittpoengene mine. Så hva er det viktigere å fokusere på første, høy rente eller høybalanse kort?

A: Dette er et flott spørsmål om to viktige mål: 1) kvitte seg med høyrente gjeld, slik at du kan spare penger på renter og 2) redusere gjeld, slik at du kan bygge eller opprettholde god kreditt.

Å holde dine utestående kredittkortbalanser under 20% til 30% av din tilgjengelige kredittgrense er nøkkelen for å opprettholde god kreditt, uansett rentenivået. I kredittutnyttelse: Hva det betyr for kredittpoengene dine, svarer jeg på vanlige spørsmål om dette viktige forholdet, men her er et eksempel:

La oss si at du har et kredittkort med en kredittgrense på $ 1000. For å opprettholde en sunn kredittutnyttelse eller -forhold må du aldri belaste mer enn 30% eller $ 300 på kortet. Hvis du trenger å belaste mer, vil du bli bedre med flere kort som hver bærer 20% til 30% av kredittgrensene, enn å ha ett kort som er maksimalt ut.

Men selv om byggekredit er viktig, er det enda viktigere å redusere rentekostnaden. Så, gitt valget, anbefaler jeg at du fokuserer på de høyeste kredittkortene dine først, selv om de har balanser under retningslinjene fra 20% til 30%.

Å bli kvitt høy interesse gjeld bør alltid være din prioritet fordi det sparer deg mest penger som du betaler den av. At besparelsene hjelper deg med å betale det neste høyeste rentekortet enda raskere og så videre.

For å lære mye mer om kredittutnyttelse og smarte strategier for å bygge kreditt raskt, last ned Credit Score Survival Kit. Det er en gratis videoopplæring jeg opprettet for å hjelpe deg med å reparere og opprettholde utmerket kreditt for livet.

Andre linker du kanskje liker:

6 måter å betale av kredittkort gjeld

Hva du bør vite om kreditt-baserte forsikringspoeng

Går Kredittkortet ditt Kreditt?

Hvordan lage beslutninger om personlige finanser

Koble til meg rundt på nettet Facebook, Twitter, og Google+

Klikk her for å laste ned 2 gratis kapitler av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl, det er smart å flytte til. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Kredittkort Stack image courtesy of Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: