Skal jeg betale barnet mitt et godtgjørelse for oppgaver?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg betale barnet mitt et godtgjørelse for oppgaver?
Skal jeg betale barnet mitt et godtgjørelse for oppgaver?

Video: Skal jeg betale barnet mitt et godtgjørelse for oppgaver?

Video: Skal jeg betale barnet mitt et godtgjørelse for oppgaver?
Video: Flest Utfordringer på 1 Time med Mikkel Niva 2023, Desember
Anonim

Q. "Tror du at godtgjørelser er en god måte for barna å lære om penger?"

A: Ja, en godtgjørelse kan være en god måte for et barn å lære om penger. Men bare hvis det er vant til å styrke ønsket oppførsel. For eksempel, hvis et barn fullfører oppgaver rundt huset eller oppnår gode karakterer i skolen.

Å få en økonomisk belønning for god ytelse bidrar til å innføre en arbeidsmoral hos barn som vil holde seg til dem for livet.

Det beste ved et barn som har egne penger er at det skaper en fantastisk læringsmulighet. Hvis et barn er gammel nok til å kjøpe, kan han eller hun begynne å lære det grunnleggende om å administrere penger.

Se også: Hvordan kutte den finansielle ledningen med voksne barn

Her er 5 penger ledelse ferdigheter du kan lære barn via en godtgjørelse:

  1. Matte: gjør grunnleggende matte for å telle penger.

  2. besparende: Opplev fordelen av forsinket tilfredsstillelse, sammen med tilfredsstillelsen av å se besparelsene dine vokse.

  3. budsjettering: tildele penger til forskjellige formål, slik som å bruke, spare og gi etter hva som er viktigst.

  4. regnskap: Spor utgifter for å se hvor pengene går.

  5. Sette mål: Lag mål for å oppnå, for eksempel å spare nok til å kjøpe noe spesielt eller tjene et visst beløp.

Foreldre har også fordel ved å hjelpe barn med å utvikle gode pengestyringsferdigheter. Undervisning i gode vaner kan også styrke din egen, eller gjøre deg mer tilbøyelig til å sette et godt økonomisk eksempel.

Et læringsverktøy som jeg anbefaler er FamilyMint.com. Det gir et barn muligheten til å administrere virtuelle kontoer online, men bruker foreldre som bank. Med andre ord holder du barnets penger og FamilyMint.com holder opp med all regnskap.

Hvis et barn har penger til innskudd, gir de det til foreldrene og legger inn transaksjonen på nettet. Når han eller hun ønsker å kjøpe noe som du godkjenner, skriver de inn en online uttak og du overleverer kontanter.

Barn kan opprette flere kontoer for å sette til side penger til forskjellige formål som besparelser, gjenstander å kjøpe eller gaver å gi. De kan skape mål og spore utgifter, akkurat som en voksen versjon av regnskapsprogramvare.

FamilyMint.com har til og med påminnelser for mor og far, slik at du aldri glemmer et godtgjørelse. Og hvem vet? Du kan også lære noe også.

Andre linker du måtte like

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl, det er smart å flytte til. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Jente holder penger bilde med glede av Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: