Lagre for utdanning ved hjelp av Coverdell ESAer

Innholdsfortegnelse:

Lagre for utdanning ved hjelp av Coverdell ESAer
Lagre for utdanning ved hjelp av Coverdell ESAer

Video: Lagre for utdanning ved hjelp av Coverdell ESAer

Video: Lagre for utdanning ved hjelp av Coverdell ESAer
Video: Renting versus Buying a home | Housing | Finance & Capital Markets | Khan Academy 2023, Desember
Anonim

Denne episoden handler om en flott måte å redde for et barns utdanning ved hjelp av Coverdell Education Savings Accounts (ESAer).

Hva er en Coverdell ESA?

I forrige ukes show diskuterte jeg fordelene ved å bruke 529 planer om å spare for høyere utdanning. Dagens tema handler om en annen skattefordelte konto som kan brukes til å lagre for alle utdanningsnivåer, fra barnehage til grunnskole. Det kalles en Coverdell sparekonto. Coverdells er også forskjellig fra 529 planer fordi de ikke er så fleksible. De legger begrensninger på hvem som kan bidra, hvor mye kan bli bidratt hvert år, og alderen til studenten som skal bruke midlene.

Hvem kan ha en Coverdell

Når du åpner en Coverdell, må kontoen være for en bestemt mottaker som er under 18 år. Etter studentens 18th bursdag, kan ikke flere bidrag gjøres med mindre kontoen er for en spesialbehovsmottaker. Midlene må generelt brukes når studenten når 30 år for å unngå skatter og straffer.

Kvalifiserte Coverdell Utgifter

Med Coverdells og 529 planer blir dine bidrag og inntekter alltid skattefrie så lenge distribusjoner brukes til å betale for kvalifiserte utgifter på kvalifiserte skoler. Coverdell-midler kan brukes til å betale for studentens undervisning og alle tilknyttede avgifter, bøker, utstyr og forsyninger for å delta i en kvalifisert institusjon. Dette kan være hvilken som helst postskole som et universitet eller høyskole som er kvalifisert til å delta i føderalt studenthjelp. Coverdell-midler kan også brukes til rimelige rom og styret for de som vurderes som minst halvtidsstudenter.

Den unike egenskapen til Coverdells, er at de også kan brukes til å betale for utgifter til yngre studenter. Dette inkluderer barn i barnehagen gjennom klasse 12 som går på en kvalifisert offentlig, privat eller religiøs skole. Det er mer kvalifiserte utgifter for yngre studenter enn for de som får etter videregående opplæring. Disse inkluderer undervisning, avgifter, bøker, rekvisita, datautstyr, Internett-tilgang, akademisk veiledning, uniformer, transport og rom og brett. Enhver skole du er interessert i, kan fortelle deg om de er kvalifisert til å akseptere Coverdell-midler.

Coverdell Bidrag

Du kan bare bidra til en Coverdell sparekonto hvis din justerte bruttoinntekt er mindre enn $ 110.000 eller mindre enn $ 220.000 hvis du legger inn en felles selvangivelse. Bedrifter og trusts får til og med lov til å bidra til Coverdells, uansett hvor mye inntekt de tjener.

Det er en årlig bidragsgrense på $ 2000 per student. Denne grensen gjelder selv om mer enn én Coverdell-konto er blitt åpnet, eller mer enn én person gir bidrag til samme mottaker. Tenk på dette scenariet: Etter at et heldig barn er født, bestemmer foreldrene hennes å sette opp en Coverdell for henne og hennes besteforeldre, bestemmer seg også for å sette opp en. Dette er bra så lenge de samlede bidragene til barnet til alle hennes Coverdell-kontoer ikke overstiger $ 2000 per år. Hvis foreldrene skulle bidra med $ 500 og besteforeldrene $ 1500, sammen har de maksimalt den årlige grensen for barnet.

Hvis du vil spare mer enn 2 000 dollar i året for et barns utdanning, kan du også åpne og bidra til en 529 plan for dem i samme år. Fristen for å gjøre Coverdell-bidrag er forfallsdato for innlevering av selvangivelsen for det foregående året. Så hvis du vil bidra til en Coverdell for skatteåret 2008, har du til 15. aprilth av 2009 for å gjøre det.

Her er et tips hvis du tjener for mye til å bidra til en Coverdell: Gi kun pengene til studenten, og få dem til å åpne kontoen for seg selv. Dette forutsetter at du ikke har de neste Bill Gates på hendene som allerede tjener over den tillatte grensen før han eller hun 18th fødselsdag!

Overskridende Bidrag

Hva om du ikke kan bruke alle Coverdell-midlene til mottakerens kvalifiserte utgifter? Kanskje studenten uteksaminerer med alle utbetalte utdannelsesregninger, men det er fortsatt $ 1000 igjen i kontoen. Hvis de resterende pengene trekkes tilbake, vil dette generelt betraktes som en skattepliktig fordeling, også gjenstand for ytterligere 10% skattestraff.

Her er et tips for å håndtere overskytende Coverdell-midler: i stedet for å lukke kontoen og ta en skattepliktig distribusjon, endre den utpekte støttemottakeren til et medlem av studentens familie som er en potensiell student. Dette kan blant annet omfatte søsken, stifter og kusiner av studenten. Se IRS-publikasjon 970 for fullstendige opplysninger om Coverdell-kontoer og en liste over kvalifiserte familiemedlemmer for å gjøre en mottakerendring.

Slik åpner du en Coverdell

Coverdells kan åpnes med tradisjonelle eller online meglerhus samt med mange banker og fondforetak. Jeg vil inkludere en lenke i utstillingsnotatene på moneygirl.quickanddirtytips.com til noen lavpris-Coverdell-leverandører.

Coverdells er flott hvis du sparer for et yngre barns grunnskole eller videregående opplæring. Men når du sparer bare for høyskoleutgifter, vurder fordelene med 529-planen. Som jeg diskuterte i forrige ukes show, har 529 planer ingen grense for årlige bidrag og gir mer fleksibilitet enn Coverdells når de sparer for høyere utdanning.

administrative

Jeg er glad du lytter.Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, kan e-post sendes til [email protected]. Hvis du glemmer Money Girl-kontaktinformasjonen, kan du finne den så vel som vise transkripsjoner på quickanddirtytips.com.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Flere ressurser

Intro til Coverdell ESAer

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: