Roth IRA Regler for en Rollover

Innholdsfortegnelse:

Roth IRA Regler for en Rollover
Roth IRA Regler for en Rollover

Video: Roth IRA Regler for en Rollover

Video: Roth IRA Regler for en Rollover
Video: 60 Day Indirect Rollover Guide 2023, Desember
Anonim
Andy S. spør:
Andy S. spør:

"Jeg jobber for et universitet og har en pensjonskonto på 403 (b), men jeg skal forlate jobben neste år for å gå til medisinskolen. Hva er Roth IRA-regler for å gjøre en overgang? Og kan jeg trekke ut penger fra en Roth IRA å betale for skoleutgifter?"

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg gratis tips og råd!

SVAR:

Når du forlater en jobb hvor du har pensjonsplan, som en 401 (k) eller 403 (b), kan du rulle over hele eller deler av den til en IRA. Dette anbefales generelt, med mindre du har en god grunn til å forlate penger i din ex-arbeidsgivers plan, som en omfattende meny med rimelige investeringsvalg.

IRA Rollover Regler

Å overføre penger fra en tradisjonell førskattet arbeidsplassavgangskonto til en tradisjonell IRA er enkel fordi du ikke trenger å betale inntektsskatt eller straffer (så lenge du fullfører overgangen innen 60 dager). Det er også klart hvis du ruller over fra en Roth 401 (k) eller 403 (b) etter skatt, inn i en Roth IRA.

Men ruller over midler fra en tradisjonell pensjonskonto til en Roth IRA betyr at du må betale inntektsskatt på ethvert beløp som ikke var tidligere beskattet. Med andre ord, pengene du ruller over blir lagt til din skattepliktig inntekt fordi du konverterer den fra en før skatt-konto til en post-skatt-konto. (Husk at du aldri har betalt skatt på bidrag til en tradisjonell 401 (k) eller 403 (b).)

Så svaret på den første delen av Andys spørsmål er "ja." Han kan rulle over penger fra sin 403 (b), betale skatt på den, og konvertere den til en Roth IRA.

Relatert innhold: Din guide til Roth IRA, del 1

Roth IRA Tilbaketrekkingsregler

La oss nå takle den andre delen av hans spørsmål om å trekke penger fra en Roth IRA for å betale for utdanning.

Roth IRA-reglene for å ta uttak er ikke så enkle som for en tradisjonell IRA:

  • Med en tradisjonell IRA, fordelinger er generelt gjenstand for inntektsskatt pluss en 10% tidlig tilbaketrekning dersom du er yngre enn alder 59½.

  • Med en Roth IRA, skatter og straffer for distribusjoner avhenger av om du trekker opp originale bidrag, overgangskonverteringer eller inntjening - og hvor lenge du har eid kontoen.

Hvis du har en Roth IRA med bidrag som ikke kommer fra en overgangskonvertering, er de vanlige, originale bidrag. Du har størst fleksibilitet til å trekke opp originale bidrag fordi du kan ta dem ut når som helst uten skatter eller straffer.
Hvis du har en Roth IRA med bidrag som ikke kommer fra en overgangskonvertering, er de vanlige, originale bidrag. Du har størst fleksibilitet til å trekke opp originale bidrag fordi du kan ta dem ut når som helst uten skatter eller straffer.

Reglene er imidlertid forskjellige for midler i en Roth IRA som ble rullet over og konvertert. Å trekke overgangskonverteringer uten skatt eller straffer, det er en 5-års ventetid som starter 1. januar i skatteåret du konverterer.

Og uansett om du har originale bidrag eller konverteringer i Roth IRA, kan du ikke trekke inn inntektene på disse midlene uten å betale inntektsskatt pluss 10% tidlig tilbaketreknings straff hvis du er yngre enn 59 år. (Husk at du har betalt skatt på bidrag eller konverteringer, men ikke på inntekt eller vekst i kontoen.)

Relatert innhold: Din guide til Roth IRA, del 2

Unntak fra den tidlige uttaksstraffen

Det er flere unntak fra reglene som tillater deg å ta tidlige utdelinger fra en tradisjonell eller Roth IRA når som helst uten å bli rammet av 10% straff. De inkluderer:

  • Uførhet
  • Medisinske utgifter
  • Tar fordelinger som livrente
  • Kostnader for å kjøpe, bygge eller ombygge et første hjem
  • Videregående utgifter

(Dette er ikke en komplett liste så referer til IRS-publikasjon 590, Individuelle pensjonsordninger for fullstendig informasjon.)

Hvis Andy bruker Roth IRA-midler til å betale for høyere utdanning, kan han unngå tidlig tilbaketrekningsstraff selv om han ikke har det i 5 år.

Han kunne bruke pengene til undervisning, gebyrer, bøker, forsyninger og utstyr som kreves for hans kurs. I tillegg, så lenge han er minst en halvtidsstudent, er rom og brett også en tillatte kostnad.

Forvirrende? Ingen tvil. For å oppsummere kan Andy:

  • Rolle hans 403 (b) inn i en tradisjonell IRA. Dette alternativet vil tillate ham å ta tidlig uttak for utdanningskostnader uten straff og kreve at han betaler inntektsskatt på disse utdelingene.
  • Rull på hans 403 (b) til en Roth IRA. Dette alternativet vil kreve at han betaler inntektsskatt på hele beløpet han konverterer. Da kunne han ta tidlig uttak for utdanningskostnader uten straff.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker: Investeringstips: Hvordan og hvor å investere (den enkle måten) Finansiell rådgivning som gjør deg rik Regler for bruk av Spousal IRA 15 IRA-regler du bør vite

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Image
Image

Avslutt jobbbilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: