Roth IRA Maksimum

Innholdsfortegnelse:

Roth IRA Maksimum
Roth IRA Maksimum

Video: Roth IRA Maksimum

Video: Roth IRA Maksimum
Video: Roth IRAs made easy 2023, Desember
Anonim
Dagens emne er Roths til det maksimale!
Dagens emne er Roths til det maksimale!

Jonathan i New Jersey ringte inn med dette spørsmålet om maksimale bidragsgrenser for en Roth IRA og en Roth 401 (k):

"Hei penger jente. Dette er Jonathan. Jeg nyter virkelig podcasten din så langt sammen med Grammar Girl. Spørsmålet jeg hadde for deg, er du nevnt Roth 401 (k) s den andre dagen, og du nevnte en grense på $ 15 000. Hva om du er i den nåværende skattekonsollen eller nåværende inntektsnivå hvor du kunne tenke deg å bidra til både en Roth IRA og en Roth 401 (k)? Er grensen påvirket på grunn av grensen på 4000 dollar som du kan sette inn i en Roth IRA? Med andre ord, ville det falle mengden du kan sette i Roth 401 (k)?"

Hei jonathan Takk for det store spørsmålet. Hvis du har et inntektsnivå hvor du er kvalifisert til å bidra til en Roth IRA, og du har råd til å maksimere både en Roth IRA og en Roth 401 (k), gå for det! Det er mulig å bidra til og maksimere begge deler! Roth 401 (k) og Roth IRA bidragsgrenser er uavhengige av hverandre.

Inntektsberettigelseskrav

Du må bare være sikker på at du oppfyller kravene til inntektsberettigelse for Roth IRA. Hvis du er singel og din justerte bruttoinntekter vil være nitti ni tusen dollar ($ 99 000) eller mindre i 2007, kan du bidra med en full $ 4 000 til en Roth IRA. Hvis du er gift og fil i fellesskap, og din justerte bruttoinntekt vil bli $ 156 000 eller mindre i 2007, kan du hver bidra til $ 4 000.

Så hvis du ønsker å maksimere dine 401 (k) og Roth IRA bidrag for 2007, kan du bidra med $ 15 500 til en Roth 401 (k) hvis din arbeidsgiver tilbyr en eller en tradisjonell 401 (k). I tillegg kan du også bidra med $ 4 000 til en Roth IRA, for et samlet bidrag på $ 19 500. Wow!

Og hvis du er 50 år eller eldre, husk at det er spesielle innhente bidrag. Du kan bidra med ytterligere $ 5000 til en Roth 401 (k) eller tradisjonell 401 (k), og ytterligere $ 1000 til en Roth IRA, for et samlet maksimumsbeløp på $ 25.500.

Så hvis du har råd til å maksimere både en Roth 401 (k) og en Roth IRA, er det ingenting å stoppe deg!

Som alltid er alles situasjon annerledes, så det er en god ide å konsultere skatt eller finansiell rådgiver.

I dag gir jeg bort en kopi av The Richest Man i Babylon av George Clason. Det er en klassisk bok, opprinnelig publisert i 1926, om prinsippene om verdiskapning og fortalt i form av en lignelse. Og vinneren er Steve O. Gratulerer, Steve! Sjekk din e-post for instruksjoner.

Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Takk igjen så mye til alle som har tatt et øyeblikk til å legge inn en anmeldelse på iTunes! Også, se de nyeste Quick and Dirty Tips podcaster: Legal Lad og The Mighty Mommy. Takk for at du lyttet!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: