Pensjonere i utlandet

Innholdsfortegnelse:

Pensjonere i utlandet
Pensjonere i utlandet

Video: Pensjonere i utlandet

Video: Pensjonere i utlandet
Video: 10 самых дешевых мест для жизни и выхода на пенсию, комфортно проживающих за границей 2023, Desember
Anonim

Dagens tema er hvordan du går på pensjon i utlandet.

Har du noen gang fantasert om å trekke seg tilbake til et hvitt sand, palmetrønnet tropisk paradis? Eller kanskje livet i en pittoresk åsside landsby i Italia er mer din stil. Enten du er i nærheten av å gå eller drømmer om det langt unna i fremtiden, er det verdt å vurdere hvor du vil bo når du går på pensjon. Vil du bli satt? Vil du flytte for å være i nærheten av venner eller familie? Ønsker du å flytte til et sted med bedre klima eller et sted med lavere levekostnad?

Når du tenker på valgene dine for hvor du skal bo når du går på pensjon, er det ikke nødvendig å begrense valgene til landet du befinner deg i. Faktisk er det mange grunner til å vurdere pensjonering i utlandet.

Leve det gode livet

I USA går flere og flere personer til andre land når de går på pensjon. De er trukket av eventyr, hyggelige klimaer og lavere levestandard som hjelper dem med å få mest mulig ut av sine hekseegg.

Selv med en svekkende amerikanske dollar, er det mulig å leve det gode livet på et beskjedent budsjett i enkelte land. Pensjonere i utlandet på velvalgte steder kan sette luksuser som å ha en hushjelp og en kokk innen rekkevidde. Det kan også gi deg mulighet til å pensjonere år tidligere enn det som kan være mulig hvis du skulle bli satt.

Noen land gir incentiver - som bosatt visum, skattesvikt og rabatter på tjenester - for å oppfordre expat pensjonister til å bo der. Du kan finne ut mer om reglene for og fordelene med å trekke seg tilbake i et bestemt land ved å besøke nettstedet for det lands konsulat.

Er pensjonering i utlandet for deg?

Når du vurderer om pensjonering i utlandet kan være for deg, kan du tenke på om du vil nyte å bo på et sted med en annen kultur. Hvis det er viktig for deg å være nær venner og familiemedlemmer, er pensjonering i utlandet sannsynligvis ikke for deg. Men hvis familien og vennene dine allerede bor i mange forskjellige områder, enten du er i Palm Beach eller Panama City, kan det ikke være en stor forskjell når du vil besøke dem - uansett må du fortsatt hoppe på et fly. Hvis ideen om pensjonering i utlandet intrigerer deg, men du tror du vil savne din kjente livsstil, er det ett alternativ å bo i utlandet på deltid. Hvis Austin, Texas og Malta er dine foretrukne stomping grunnlag, kan tilbringe et halvt år i hverandre tillate deg å nyte det beste fra begge verdener og få mer fra ditt eget egg.

Hvis pensjonere i utlandet er et alternativ som appellerer til deg, er det viktig å gjøre lekser og forskningssteder. Hvordan er klimaet? Hvordan er levekostnadene? Er boliger billig? Er kvalitetshelsetjenesten lett tilgjengelig og rimelig? Hva er reglene for bosted? Hvilke avgifter vil du måtte betale? Hvor formidabel vil språk og kulturelle barrierer være for deg? Kan du regne med å ha en Internett-tilkobling og uavbrutt elektrisitet?

Prøv før du kjøper

Det er en smart idé å prøve før du kjøper. Prøv å leie ut i landet du tenker på å trekke seg inn i flere måneder og se om det er for deg før du bosetter deg eller kjøper et hjem der.

Populære land for expat pensjonister inkluderer Mexico, Panama, Italia, Uruguay, Thailand og Malaysia, så vel som mange andre. Malaysia har for eksempel et incentivprogram kalt "Malaysia - My Second Home" som tillater utlendinger som kan bevise en vanlig månedlig inntekt eller som gjør et fast innskudd i en lokal bank for å få en innledende tiårig visum og kjøpseiendom der.

Hvis livet i et annet land ringer navnet ditt, må du huske at det ikke er nødvendig å vente til de gyldne årene dine skal flytte til utlandet. En relativ av meg flyttet med familien til Bali mange år siden. Han jobber eksternt for kunder i USA. Den lavere levekostnaden i Indonesia betyr at familien kan leve i en vakker villa med utsikt over rismarker og ha en kokk, gartner og full tid barnevakt for barna sine. Hvis jeg har pyntet din nysgjerrighet om å leve det gode livet i andre land, sjekk ut ressursene for pensjonering i utlandet jeg har lagt ut nederst på denne siden. Siden dagens episode handler om livet i utlandet, gir jeg bort en kopi av 1000 steder å se før du dør. Og vinneren er en lytter som heter Meredith. Meredith ble automatisk oppgitt i boken giveaway da hun sendte meg en e-post. Gratulerer! Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Send dine spørsmål eller kommentarer til money@quickanddirtytips.com. Takk for at du lyttet! Relaterte linker:

  • Expat Exchange
  • Internasjonal Living
  • Malaysia - Mitt andre hjem
  • Panama er paradis for pensjonister

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: