Avvise dyre julegaver: Behagelig eller fornærmende?

Avvise dyre julegaver: Behagelig eller fornærmende?
Avvise dyre julegaver: Behagelig eller fornærmende?

Video: Avvise dyre julegaver: Behagelig eller fornærmende?

Video: Avvise dyre julegaver: Behagelig eller fornærmende?
Video: Society's DOUBLE STANDARDS 2023, Desember
Anonim
Jeg har en vane som kjører en nær venn nøtter. Hun kjøper meg alltid et utvalg av julegave hvert år, og hvert år slutter jeg å returnere minst en av hennes gaver fordi det er altfor dyrt.
Jeg har en vane som kjører en nær venn nøtter. Hun kjøper meg alltid et utvalg av julegave hvert år, og hvert år slutter jeg å returnere minst en av hennes gaver fordi det er altfor dyrt.

I år fikk hun meg en $ 390 lommebok av Ferragamo (bilde). Jeg pleide å ha en Ferragamo lommebok for tre år siden, men det ble fortapt eller stjålet i et tennisklubb en dag. Jeg var så sint fordi lommeboken var en gave og også veldig dyrt.

Jeg er ikke på navn merkevarer, selv om jeg setter pris på godt utformede ting. Kvalitet, ikke kvantitet, er noe jeg har lært å verne om, jo eldre jeg får. I de siste to årene har jeg lykkelig brukt en $ 30 fossil lommebok overalt hvor jeg går. Hvis jeg mister det, ikke så farlig. Min venn ønsket å behandle meg siden hun vet hvor lite jeg behandler meg selv (hun har lest hele budsjettering og sparingskategorien min).

Da jeg åpnet nåtiden, var min umiddelbare tanke, Søt! Men denne lommeboken kan mate mange sultende barn. Må returnere det.

Min venn kunne fornemme mitt ønske om å returnere lommeboken slik at hun gjorde en preemptive blurt, Nei! Du kommer ikke til å returnere denne gaven! Hvis du returnerer det, vil du gjøre meg veldig trist!

Det siste jeg vil gjøre er å gjøre en tankefull person trist. Men samtidig er $ 390 for mye penger for en lommebok! Jeg vil ikke være en av de folkene som totes rundt bagasjen som koster mer enn elementene inni. Min fossil lommebok har jobbet helt fint. Nei, det vil ikke se ut fra damerne når jeg pisker ut det for å betale regningen, men hvem bryr seg når jeg har et sexy smil?

Jeg begynte å rationalisere med min venn hvorfor hun ville føle seg trist hvis lommeboken ble returnert. Jeg fortalte henne, Er det fordi du føler deg dårlig for salgskonsulenten?

Hun sa straks, Nei, det er det ikke i det hele tatt. Jeg vil bare at du vil ha det! Jeg liker å gi deg noe jeg vet at du vil like og bruke. Du returnerer alltid mine gaver!

Jeg fortalte henne at jeg setter pris på hennes omtenksomhet, men kostnaden er bare for mye for at jeg skal godta. Jeg kjøpte henne en gave verdt rundt $ 125. Den eneste måten jeg ville føle meg på, er hvis jeg kjøpte henne en gave av lik eller større verdi. Men da ville syklusen aldri ende før vi begge brøt!

Den beste løsningen på gaven vår gir tross alt, er å slutte å gi hverandre gaver. Jeg sluttet å bytte gaver sammen med foreldrene mine og deres voksne for lenge siden. I stedet går vi bare ut til lunsj eller middag når vi er i samme by og kjemper over regningen. Jeg vil foreslå det samme for min venn, men hun elsker bare å gi og motta gaver. Det har vært en del av hennes oppdragelse. Det ville ikke føle seg riktig å be henne om å endre seg.

Den nest beste løsningen er å presentere situasjonen for alle dere og spørre hva ville du gjøre hvis du var meg? Hun tjener en over medianinntekt for San Francisco, men er ikke rik. Hvis hun var en multi-millionær eller hadde en stor tillitskasse, ville jeg ærligst ikke føle meg så dårlig.

Hun sier at gaven gjør henne lykkelig, men gaven får meg til å føle seg skyldig. Så ville ikke logikken diktere at hun skulle returnere gaven hvis hun vil at jeg skal føle meg bra også? Jeg får også en spenning ut av å returnere ting fordi det føles som om jeg er eller min gave giver er å spare penger. Og vi vet alle at spare penger gjør oss lykkeligere!

Har dere noen gang avvist gaver eller bedt giveren om å returnere varen fordi det kostet for mye? Hvordan gikk du om å avvise gaven mens du demonstrerte din takknemlighet uten å gjøre gavegiveren dårlig? Hva slags kompromiss gjorde du?

Anbefalt: