Beskyttelse tilbys av Securities Investor Protection Corporation

Innholdsfortegnelse:

Beskyttelse tilbys av Securities Investor Protection Corporation
Beskyttelse tilbys av Securities Investor Protection Corporation

Video: Beskyttelse tilbys av Securities Investor Protection Corporation

Video: Beskyttelse tilbys av Securities Investor Protection Corporation
Video: Hva er egentlig inflasjon? 2023, Desember
Anonim
Med den siste rystingen i finansmarkedene har vi hørt mer om SIPC, eller Securities Investor Protection Corporation. I dagens episode skal jeg diskutere dette systemet som bidrar til å beskytte amerikanske investorer.
Med den siste rystingen i finansmarkedene har vi hørt mer om SIPC, eller Securities Investor Protection Corporation. I dagens episode skal jeg diskutere dette systemet som bidrar til å beskytte amerikanske investorer.

Hva beskytter SIPC?

SIPC er et nonprofit selskap som ble opprettet av kongressen i 1970. SIPC arbeider for å returnere penger, aksjer, obligasjoner og andre verdipapirer til investorer innenfor grenser når deres meglerfirma lukker og fremdeles skylder dem penger. Noen investeringer er ikke kvalifisert for SIPC-beskyttelse. Disse inkluderer investeringer som råvare futures og fast livrente kontrakter fordi de ikke er registrert hos Securities and Exchange Commission (SEC).

SIPC er ikke som FDIC

Det er viktig å forstå at SIPC ikke fungerer som FDIC, eller Federal Deposit Insurance Corporation. Hvis du ikke er kjent med FDIC-forsikring, er det et emne som jeg nylig diskuterte. Vennligst gå tilbake og hør på viser 85 og 86 hvis du vil ha mer informasjon.

SIPC er svært forskjellig fra FDIC fordi det ikke forsikrer investerte midler. SIPC hjelper investorer når pengene deres blir stjålet eller truet hvis deres meglerhandel går tom for virksomheten. De gir ikke investorer ut av dårlige investeringer. Det er rett og slett ingen garanti mot tap eller svindel på investeringsmarkedet.

Siden etableringen til desember 2007 har SIPC imidlertid hjulpet anslått 625 000 investorer til å gjenopprette $ 15,7 milliarder i eiendeler! For å gjøre dette sprer de midler fra en reservekonto på over $ 1 milliard som er finansiert av medlems meglere.

Hvem tilbyr SIPC-beskyttelse?

Så bare meglere som er medlemmer av SIPC kan tilby denne beskyttelsen til sine kunder. Du vet at du har å gjøre med en SIPC-medlems megler når du ser ordene "Member Securities Investor Protection Corporation" eller "Member SIPC" eller logoen på deres litteratur, skilt eller nettside. Du kan også gå til SIPC nettsted på sipc.org for å søke på deres medlems database for bestemte firmaer.

SIPC Claim Process

Så hva skjer i den forferdelige hendelsen at meglerfirmaet ditt og pengene forsvinner? Hvis megling er satt i likvidasjon, vil du motta et skjema fra den rettsvalgte forvalteren.

Det er strenge frister for innlevering av krav, så vær sikker på å overholde frister du mottar med en konkursmelding. Hvis et SIPC-skjema er mottatt etter fristen fastsatt av konkursretten, er det en annen frist du kan møte. Føderal lov tillater innlevering av skjemaer i seks måneder fra datoen for den offentlige konkursmeldingen. Disse forsinkelsene vil imidlertid ikke bli behandlet så raskt og kan ikke resultere i full refusjon.

Hvis megleren har problemer, kan det hende at kontoen din kan overføres til et annet meglerfirma før du er klar over at det er et problem. Ved overføring anbefales det fortsatt at du legger inn et SIPC-skjema. Dette kan beskytte dine rettigheter i tilfelle eventuelle rapporteringsfeil som kan oppstå under overføringen av pengene dine.

Hvis misligholdte poster er falske eller penger ble overført unøyaktig, må du kunne bevise regnskapsmessig feil. Så det er en god ide å beholde kopier av handelsbekreftelsene og den siste månedlige eller kvartalsvise kontoutskriften.

Hvordan krav er oppfylt

SIPC-målet er å erstatte de faktiske verdipapirene eid av hver kunde. De kjøper verdipapirene i det åpne markedet. Så investeringene kan ha økt eller redusert i verdi når de returneres til hver kunde.

Hvis det ikke er nok penger på kundekontoer for å tilfredsstille alle krav, brukes SIPCs reservefond til å gjøre forskjellen. Det maksimale beløpet som SIPC vil betale ut av reserven per kunde er $ 500.000. Dette inkluderer et maksimum på $ 100.000 for kontanter.

Når et krav er mottatt, kan de fleste kunder forvente å få pengene tilbake innen en til tre måneder. Hvis svindel er involvert og firmaets økonomiske registre anses å være unøyaktige, kan det ta lengre tid å sortere ut de dårlige bøkene. For mer informasjon om SIPC-kravsprosess, Jeg vil inkludere en lenke i shownotatene.

Vær oppmerksom på at SIPC ikke beskytter midler til en kunde som i stor grad er tilknyttet eierskapet til en lukket megling. Dette vil omfatte generelle partnere, offiserer, majoritetseiere eller styremedlemmer, for eksempel.

Jeg håper du aldri må sende inn et krav. Men det er godt å vite at SIPC har returnert investeringer til 99% av de som er berettiget til beskyttelse.

administrative

Jeg har en bok for å gi bort til den neste personen for å sende inn en anmeldelse av showet i iTunes. Bare send en epost til [email protected] med iTunes-brukernavnet ditt slik at jeg kan bekrefte din anmeldelse. Så sender jeg deg Den informerte investoren av Frank Armstrong, III. Hans bok er en sprutfri guide for å bygge en solid økonomisk portefølje. Jeg er glad du lytter.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: