Prioriteter for dine personlige finanser

Prioriteter for dine personlige finanser
Prioriteter for dine personlige finanser

Video: Prioriteter for dine personlige finanser

Video: Prioriteter for dine personlige finanser
Video: How To Save Money With Low Income? (Shocking!) 2023, Desember
Anonim
Podcast lytter Joseph F. spør:
Podcast lytter Joseph F. spør:

Jeg har nylig fått en kampanje og har nå om lag 800 dollar hver måned. Jeg bidrar allerede 2% til min 401 (k) på jobb. Hvor skal jeg legge ekstra penger hvis jeg ikke vet noe om å investere?

SVAR: Her er en sjekkliste som hjelper deg å vite nøyaktig hva du skal gjøre når du har overskytende penger:

Prioritet nr. 1: Maksimal arbeidsplasstilpasning

Hvis din arbeidsplass pensjonsplan tilbyr en kamp, er det viktig at du bidrar nok til å maksimere det. For eksempel, hvis arbeidsgiveren samsvarer med 50% av bidragene, utgjør du opptil 6% av lønn, bidra alltid med 6%. På den måten forlater du ingen gratis penger på bordet. Å bidra mindre enn hele kampen er som å skru ned en heve fra sjefen din!

Prioritet nr. 2: Bygg et nødfond

Din neste prioritet bør være å bøte opp nødfonden din. Spar opp minst 3 til 6 måneders levetid, slik at du kan holde seg trygg i en krise - som en medisinsk motgang eller å miste jobben din - før du investerer overskytende penger. Din nødpenger bør aldri investeres fordi det ville utsette det for en viss risiko. I stedet, hold det helt trygt i en høy avkastning, FDIC forsikret sparekonto som ING eller Discover Bank.

Prioritet # 3: Invester i en IRA

Etter at du har utnyttet arbeidsplassen og utnyttet et sunt beredskapsfond, er det beste alternativet å sette bort flere penger på en skattefordelte konto. Du kan bidra inntil $ 17 000 i de fleste arbeidsplassavgangskontoer i 2012, men jeg foretrekker at du maksimerer en individuell pensjonsordning eller IRA først. Du kan bidra til opptil $ 5000 (eller $ 6000 hvis du er 50 år eller eldre) til en IRA for 2012. Den gir mye mer investeringsfleksibilitet sammenlignet med den typiske menyen med alternativer på en arbeidsplassavgangskonto. Bedre er en unik online megling som gjør investeringen utrolig enkelt for en tradisjonell eller Roth IRA. Du trenger ikke å vite noe om å investere for å bygge velstand ved hjelp av bedre fordi de velger de spesifikke investeringene. Du flytter bare en tildelingsskyter for å indikere om du er veldig konservativ eller liker å svinge for gjerdet med dine investeringer. Se denne videoen for å se hvor lett det er å åpne opp en bedre konto. Etter at du har maksimalt en IRA, øker du innskuddene til arbeidsplassen din og maksimerer den. VIKTIG: Aldri investere penger i en arbeidsplass pensjonsordning eller IRA som du kanskje trenger før alderen 59-1 / 2. Du må typisk betale en 10% straff for tidlig uttak - ouch! Les bør du ha en tradisjonell eller Roth IRA? å lære mer.

Prioritet # 4: Invester i en skattepliktig konto

Når du har maksimert alle dine skattefordelte kontoalternativer, og fortsatt har mer å investere, gå til en vanlig, skattepliktig meglerkonto. Du får ikke skattefradrag, men du kan når som helst trykke på disse midlene uten begrensninger eller straffer. For et komplett spekter av investeringsalternativer, ta en titt på en online megling som E * TRADE. Men hvis du bare begynner eller ønsker en enklere måte å investere, blir det ikke enklere enn bedre.

********** Koble med meg på nettet på sosiale nettsteder som Facebook, Twitter, Google+ og LinkedIn.

Klikk her for å laste ned 2 gratis bokkapitler!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: