Mer om hvordan du selger huset skatt gratis

Innholdsfortegnelse:

Mer om hvordan du selger huset skatt gratis
Mer om hvordan du selger huset skatt gratis

Video: Mer om hvordan du selger huset skatt gratis

Video: Mer om hvordan du selger huset skatt gratis
Video: Kan du få mer enn 5 ganger inntekt i lån? 2023, Desember
Anonim
Dagens emne er hvordan du selger huset skatt gratis.
Dagens emne er hvordan du selger huset skatt gratis.

I fjor gjorde jeg en podcast-episode om hvordan du selger huset ditt skattefritt. Det er et emne som jeg har mottatt mange spørsmål om, så jeg vil ta et øyeblikk å svare på noen av disse spørsmålene i dagens episode.

En lytter som heter Ted, sendes inn og spør:

Er $ 250 000 kapitalgevinst ekskludering en levetid avtale? Det vil si, kan jeg få fem, $ 50 000 skattefrie kapitalgevinster (avstand minst to år fra hverandre) i min levetid eller er $ 250 000 ekskluderingen for hver transaksjon?

Hvordan Capital Gains Exclusion Works

OK, la oss starte med å re-capping hvordan ekskluderingen av gevinster fra salget av huset ditt fungerer. Når du selger huset ditt, kan du utelukke opptil $ 250 000 av gevinsten hvis du er singel og opp til $ 500 000 av gevinsten hvis du er gift og fil i fellesskap, hvis du har eid og bodd i huset for to av de de foregående fem årene. Disse grensene gjelder for hver transaksjon.

Bruk det så mange ganger som du vil

Denne ekskluderingen er en stor skatteferd, og du kan bruke den så mange ganger du vil. Du må bare ha bodd i huset i to av de foregående fem årene for å være kvalifisert for det. Og de to årene trenger ikke å være sammenhengende, så det er litt fleksibilitet.

Du kan for eksempel bo i huset ditt i minst to år, så leie det ut og så selge det opp til tre år senere og dra nytte av utelukkelsen. Hvis fortjenesten din er mindre enn $ 250 000 eller $ 500 000 ekskluderingsbeløp, betaler du ingen kapitalgevinstskatt når du selger huset ditt så lenge du har bodd i det i to av de foregående fem årene.

Din alder er ikke en faktor

Brad i Seattle sendte meg e-post med dette relaterte spørsmålet. Han spør:

Er det en regel på plass som sier at du kan lage en eiendomssalg uten å betale gevinster skatt hvis du er 62 år eller eldre?

Svaret er nei. Det er ikke uvanlig å feilaktig tro at du kan bruke utelukkelsen bare en gang i løpet av de gyldne årene, men dette er ikke tilfelle i dag. Før 1997 fikk du en engangs gevinst ekskludering på opptil $ 125 000 hvis du var 55 år eller eldre. Men denne regelen eksisterer ikke lenger. Reglene er faktisk mye bedre nå. Du kan selge huset ditt, betale ingen skatt på gevinsten opp til ekskluderingsgrensene, og du kan gjøre det så mange ganger du liker uansett hvilken alder du er.

Husk, det er to av de foregående fem årene

Og her er et siste spørsmål. En lytter ved navn Yousef skrev:

Jeg kjøpte en leilighet for 11 år siden som en primærbolig og bodde i det litt over to år. Så flyttet jeg til et større hus og leide leiligheten ut i over åtte år. Nå selger jeg det. Må jeg fortsatt betale kapitalgevinstskatt siden jeg kjøpte den som primærbolig og bodde i over to år?

Svaret er dessverre ja. Du må betale kapitalgevinstskatt på fortjenesten din og vil ikke være berettiget til utestenging fordi, selv om du bodde i huset i to år, bodde du ikke i huset i to av de foregående fem årene.

Du kan enten bestemme seg for å betale skatt på gevinsten din, eller hvis du har en stor gevinst og skattebesparelsen er verdt det, kan du flytte tilbake til leiligheten i 24 måneder og deretter selge den for å utnytte utestengelsen.

Og fordi det ikke er noen grense for antall ganger du kan bruke utelukkelsen, kan du selge huset ditt, betale ingen skatt på fortjenesten, og deretter flytte inn i leiligheten din i 24 måneder, selge den og betale ingen skatt på det overskuddet enten.

Så husk, du kan bruke ekskluderingen på gevinst ved salg av ditt hjem så mange ganger du vil, så lenge du har bodd i huset i to av de foregående fem årene. OK, siden dagens episode handler om skattestrategier og hjemmeeiendom, gir jeg bort kopier av Selge eiendomsmegling uten å betale skatter til Ted, Brad i Seattle og Yousef. Gratulerer! Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Send dine spørsmål eller kommentarer til [email protected]. Pass på å sjekke ut de andre flotte Quick and Dirty Tips podcaster som Legal Lad. Denne uken snakker han om forskjellen mellom advokater, anklagere og advokater. / Div> Oh, og en siste ting. Vennligst ta et øyeblikk for å ta Money Girl listener undersøkelsen på min nettside på Quickanddirtytips.com. Takk for at du lyttet! Relaterte linker:

  • IRS-publikasjon 523, "Selge ditt hjem"

Agent Gratulere bilde fra Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: