Money Girl Spørsmål & Svar: Når kan jeg styre min 401 (k) pensjonsplan?

Money Girl Spørsmål & Svar: Når kan jeg styre min 401 (k) pensjonsplan?
Money Girl Spørsmål & Svar: Når kan jeg styre min 401 (k) pensjonsplan?

Video: Money Girl Spørsmål & Svar: Når kan jeg styre min 401 (k) pensjonsplan?

Video: Money Girl Spørsmål & Svar: Når kan jeg styre min 401 (k) pensjonsplan?
Video: What RICH PEOPLE Know About 401k’s That YOU DON’T 🚨 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Min arbeidsgiver avsluttet vår 401 (k) plan. Må jeg vente til jeg forlater selskapet for å rulle den over til en Roth IRA, eller kan jeg gjøre det nå?

A. Generelt kan du ikke ta penger ut av en 401 (k) til en av følgende situasjoner oppstår:

  • Du når alder 59½
  • Du har økonomisk trengsel
  • Du dør eller blir deaktivert
  • Du er opphørt fra sysselsetting
  • Planen avsluttes og ingen etterfølgende pensjonsordning er opprettet av arbeidsgiveren din

Så, hvis din arbeidsgiver ikke har tenkt å erstatte 401 (k) med en annen kvalifisert pensjonsordning, så har du lov til å gjøre en overgang mens du fortsatt er ansatt. Men du kan ikke flytte før skatt 401 (k) midler direkte inn i en Roth IRA etter skatt.

Ditt første skritt er å åpne opp en tradisjonell IRA. Fullfør deretter papirarbeid for å autorisere 401 (k) -beholderen for å overføre til den nye kontoen. Dette gir deg mulighet til å fortsette å utsette skatt på neseegget ditt til pensjon.

Når pengene er i en tradisjonell IRA, har du muligheten til å konvertere dem til en Roth IRA. Du vil imidlertid skylde skatt på beløp som ikke var tidligere skattet.

Hvis du vil ha en Roth IRA, er du ikke pålagt å gjøre en konvertering fra en tradisjonell IRA. Du kan ganske enkelt åpne opp en ny Roth IRA og begynne å gjøre bidrag til det fremover.

Du har lov til å bidra til både en tradisjonell og en Roth IRA i samme år - så lenge de samlede bidragene til begge ikke overskrider grensen for 2013, som er $ 5.500 eller $ 6.500 hvis du er 50 år eller eldre.

Imidlertid er det inntektsgrenser på hvem som kan bidra til en Roth IRA. Les din guide til Roth IRA, del 1 for å finne ut om du er kvalifisert for en Roth IRA.

Andre linker du kanskje liker: Hva er en bakdør Roth IRA? 10 ting du bør vite om 401 (k) planer 25 + beste verktøy for pengene ledelse og produktivitet Credit Score Survival Kit - en gratis multimedieopplæring med strategier for å øke kredittpoengene dine!

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Image
Image

Myntbank og amerikanske dollar fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: