Money Girl Q & A: Hva er en kontantbalanse pensjonsplan?

Money Girl Q & A: Hva er en kontantbalanse pensjonsplan?
Money Girl Q & A: Hva er en kontantbalanse pensjonsplan?

Video: Money Girl Q & A: Hva er en kontantbalanse pensjonsplan?

Video: Money Girl Q & A: Hva er en kontantbalanse pensjonsplan?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Hva er en kontantbalanse pensjonsplan? Jeg har hørt om dem, men er ikke sikker på hvordan de sammenligner med en 401 (k).

EN. Kontantbalanse pensjonsplaner kan brukes av arbeidsgivere - men de er veldig forskjellige fra 401 (k) s. For å forstå forskjellene deres, bør du være kjent med de to hovedtypene pensjonsplaner på arbeidsplassen: innskuddsbasert og ytelsesbasert ytelse.

EN innskuddsbasert plan gir en fordel til en ansatt som avhenger av hvor mye han eller hun har bidratt til planen gjennom årene, i tillegg til gevinster eller tap av kontoen. Slik fungerer en 401 (k) eller 403 (b) plan.

EN ytelsesplan gir en bestemt verdi for hver kvalifisert arbeidstaker ved pensjonering, basert på faktorer som din lønn og tid på jobben. For eksempel, med en tradisjonell pensjonsplan, kan du motta $ 1000 i måneden for livet. Medarbeiderne har ingen investeringsrisiko fordi de aldri gir bidrag til planen.

En kontantbalanseplan er imidlertid en type ytelsesplan som gir en bestemt kontosaldo for hver berettiget ansatt ved pensjonering. For eksempel kan du motta $ 250 000 hvis du bestemmer deg for å pensjonere ved 65 års alder. Du kan velge å ta midlene som en engangsbeløp eller sette opp en livrente som betaler ut et fast beløp hvert år for livet.

Det er opp til en arbeidsgiver å bestemme om han skal tilby en pensjonsordning og hvilken type. Selv om den vanligste pensjonsplanen på arbeidsplassen er en tradisjonell 401 (k), må du være sikker på å delta i enhver plan du tilbys. Selv om du må ta på seg investeringsrisikoen, er pensjonsplaner en smart måte å samle et sunt nestegg for fremtiden!

Andre linker du kanskje liker: Hva er en bakdør Roth IRA? 10 ting du bør vite om 401 (k) planer 25 + beste verktøy for pengene ledelse og produktivitet Credit Score Survival Kit - en gratis multimedieopplæring med strategier for å øke kredittpoengene dine!

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Image
Image

Veske med pensjonsplan fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: