Penger og barn: Tips for undervisning av barn om økonomi

Innholdsfortegnelse:

Penger og barn: Tips for undervisning av barn om økonomi
Penger og barn: Tips for undervisning av barn om økonomi

Video: Penger og barn: Tips for undervisning av barn om økonomi

Video: Penger og barn: Tips for undervisning av barn om økonomi
Video: Елизавета Туктамышева - как живёт последняя Императрица и сколько она зарабатывает 2023, Desember
Anonim
Image
Image

I dag har vi en veldig spesiell episode. Mighty Mommy, Cheryl Butler, kom til meg med noen spørsmål som hun hadde om barn og økonomi. Med Cheryls brød på 8 er det mange muligheter for økonomiske suksesser (og fiaskoer). Derfor skal jeg svare 5 av Cheryls spørsmål for å hjelpe deg og barna dine til å jobbe sammen for å skape en solid økonomisk fremtid. Sponsor: Audible.com, Internettets ledende leverandør av lydbøker med over 100 000 nedlastbare titler på tvers av alle typer litteratur, inkludert fiksjon, fiksjon og tidsskrifter. For en gratis lydbok av ditt valg, gå til Audiblepodcast.com/moneygirl.

Klikk her for å abonnere på den ukentlige Money Girl lyd podcast-det er GRATIS!

Mighty Mommy: I hvilken alder kan vi begynne å lære barna våre penger og hvordan kan vi gjøre det til en enkel prosess som de kan forholde seg til?

Money Girl: Så snart barn begynner å lese eller delta på førskolen, er det den perfekte tiden til å begynne å lære dem ABC-pengene. Det er fantastiske bøker, spill og sett laget for barn så unge som 4 år gamle. Siden hvert barn er annerledes, kan du prøve flere forskjellige ressurser for å se hvilke barn barnet ditt reagerer på eller liker best.

Robin Yang er forfatteren av en prisbelønt, illustrert serie med bøker som heter Enchanted Collar, som lærer små barn en rekke penger leksjoner som spare, bank og budsjettering. Barna vil ha det gøy mens de lærer viktigheten av å være ansvarlig med penger.

En annen stor bok, Hvordan månene ble laget, kommer fra et firma som heter Moonjar. De lager morsomme og brukervennlige produkter som bøker, pengebokser og spill som lærer små barn økonomiske konsepter for å bygge sine drømmer. Sjekk dem ut på moonjar.com eller på hvilken som helst online bok selger.

Mighty Mommy: Vi har eldre barn, mellom 10 og 14 år, som ikke har lært mye om verdien av penger ennå. Hva er noen forslag for å få dem til å bygge et positivt forhold til penger?

Money Girl: Eldre barn vil vanligvis vite hvordan man tjener penger, slik at de kan kjøpe gaver til familie eller venner, eller kjøpe ting for seg selv. Betaler barn å gjøre husarbeid hjelper dem med å knytte konseptet med arbeid og penger. De begynner å forstå at penger er en ressurs som ikke alltid kommer lett.

I tillegg, når barn tjener penger eller mottar det som en gave, er det viktig at foreldrene lærer dem hvordan de skal vokse ved å sette det inn i en sparekonto for å tjene interesse. Når barna forstår at penger kan tjene penger alt i seg selv, vil de ha et incitament til å spare, i stedet for å bruke det med en gang.

Mange banker gir barna turer for å forklare hva en bank er og selv la dem gå inn i hvelvet. Dette er en fin måte å få barn involvert og glade for å åpne opp sin første sparekonto.

Mighty Mommy: La oss snakke om kvoter. Noen familier velger å gi kvoter som en måte for barna sine til å begynne å lære begrepet lagring og budsjettering. Har du en foreslått retningslinje for hvordan en godtgjørelse bør tildeles?

Money Girl: Uansett om du gir barn penger regelmessig eller be dem om å tjene det ved å gjøre jobber, er et godt motto å lære dem Lagre, tilbringer og del. Du kan kanskje tillate små barn å velge hvordan de vil dele opp pengene sine. Ofte er barn veldig sjenerøse og vil dele alle pengene sine.

Etter hvert som barna blir eldre, bør foreldre diskutere med dem hvordan de skal allokere penger basert på deres spesifikke mål og idealer. Imidlertid bør unge voksne bli vant til ideen om å spare minst 10% til 15% av inntekten, fordi det er billetten å nå viktige langsiktige finansielle mål, som pensjon, som voksne.

Mighty Mommy: Dagens barn har en veldig sterk rettighetsfaktor der de ser de nyeste elektronikk- eller dyre merkenavnene og føler seg som om de har den iboende rett til å eie disse. Har du et forslag eller en formel som familier kan bruke til å hjelpe barna å forstå verdien av slike høytbillettartikler og hvordan barna kan bidra til kjøp av slike ekstravagante ting?

Money Girl: En av fordelene med å betale barn til å gjøre husarbeid er at det gir dem en måte å verdsette penger på. For eksempel, la oss si at du betaler et barn $ 5 for å feie oppkjørselen eller å spole snø i en halv time.

Hvis de vil kjøpe en iPod Shuffle som koster $ 50, forstår de at det tar 5 timers arbeid å spare nok. Hvis de vil ha iPod Nano for $ 150, må de legge inn 15 timers jobb. Det er ikke noe galt med barn som ønsker eller kjøper dyre ting så lenge de har tjent det, eller har en klubb for å verdsette foreldrenes bidrag.

Å introdusere barn i alderen 10 og opp til konseptet med budsjettering, er det noen gode online økonomiske programmer og opplæringsprogrammer. En av mine favoritter er Family Mint, som tilbyr et arbeidsbokbasert treningsprogram som er designet for å vare i 2 måneder, slik at foreldre kan tilbringe tid med barn, og gradvis hjelper dem til å danne gode økonomiske vaner.

Family Mint tilbyr også nettbasert programvare som gjør at barna kan administrere sine penger ved å logge på alle sine transaksjoner. Det er ikke knyttet til en ekte bankkonto, men tillater barn å styre penger på en lignende, smart måte.Foreldre fungerer som bank ved å sette opp gjentagende innskudd for kvoter eller gi barn penger når de ønsker å trekke seg tilbake. Du kan få en 14-dagers gratis prøveversjon og se hvor morsomt det kan være å lære barna å spore penger, sette mål, budsjettere og tjene interesse på familymint.com.

Mighty Mommy: Når skal vi presentere ideen om kreditt og kredittkort til barna våre?

Money Girl: Siden kreditt er et mer avansert finansielt tema, anbefaler jeg å diskutere det med eldre, videregående ungdomsbarn. Det store konseptet å lære er at det koster penger å låne penger. Og å bruke et kredittkort er ikke annerledes enn å ta ut et lån som må betales tilbake.

En god måte å overbevise barna på hvor dyrt kreditt kan være, er å vise dem en online kredittkort gjeld kalkulator, som de på Bankrate.com eller Dinkytown.com. Dinkytown,Äôs Kostnad for gjeldsregner forteller deg hvor mye interessen du må betale basert på hvor mye du skylder og hvor lenge du tar for å betale den av.

Ta et enkelt eksempel som å kjøpe en ny datamaskin for $ 2000 på et kredittkort som koster 18% rente per år. Hvis du bare foretar minimumsbetalinger, vil det ta over 8 år å betale seg, og du må gaffel over mer enn $ 1000 i tilleggsinteresse. Det øker prisen på datamaskinen over 50%.

Hvis du er foreldre eller vil være en en dag, håper jeg denne episoden gir deg ressurser og ideer for å gjøre det morsomt for barna å lære om penger. Jo tidligere du lærer barn gode økonomiske vaner, desto bedre er sjansene for å nyte livet av økonomisk suksess.

Få mer penger jente!

For å lære om hvordan du kommer ut av gjeld, spare penger og bygge rikdom, få en kopi av boken min Money Girl, det er smart å flytte til. Det forteller deg hva du trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Den er tilgjengelig på din favoritt bokhandel i utskrift eller som e-bok for din Kindle, Nook, iPad, PC, Mac eller smarttelefon. Du kan til og med laste ned 2 gratis bokkapitler på SmartMovesToGrowRich.com!

Lille jente bilde med glede av Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: