Ekteskap og skatter

Innholdsfortegnelse:

Ekteskap og skatter
Ekteskap og skatter

Video: Ekteskap og skatter

Video: Ekteskap og skatter
Video: В конце реакция жениха на платье, которое я в итоге выбрала🥹❤️ #свадебноеплатье2023 #свадьба 2023, Desember
Anonim

Dagens tema er ekteskap og skatt

En lytter som heter Jason sendte meg dette spørsmålet:
En lytter som heter Jason sendte meg dette spørsmålet:

Dette kommende året skal jeg giftes! Jeg pleide alltid å joke med min forlovede at vi aldri ville gifte oss på grunn av "skattestraff". Selv om jeg var sjokkert, synes det å være noe sant til dette. Hun er for tiden en lavinntektsberettiget med Nei betydelige fradrag (bortsett fra en IRA), og derfor tar hun standardfradrag på hennes selvangivelse. I mellomtiden er jeg en høyinntektsmottaker med mange fradrag og derfor spesifiserer på min avkastning. Når vi giftes i år, vil hennes ikke-spesifiserte retur skade skade min spesifiserte avkastning når vi legger sammen? Hva med arkivering gift, men separat? Vil det hjelpe? Hvis ikke, er det noe vi kan gjøre for å beskytte oss selv?

Først av, gratulerer med ditt kommende ekteskap, Jason! Du er smart å tenke på skatteimplikasjonene for deg og din kone, fordi ekteskap kan endre skatteregningen for bedre eller verre!

Ingen romantikk i skattebordene

Ekteskapstraffen er dessverre en av de mer uromantiske delene av Federal Tax Rate Schedule. Ekteskapstraffen oppsto i 1969 da kongressen forsøkte å justere for en skattefordel som eksisterte for ektepar sammenlignet med enslige. Som et resultat betaler noen - men ikke alle - ektepar mer skatt enn de ville hvis de var single.

Men skattelovene i de senere år har faktisk eliminert ekteskapsstraffen for skattebetalere i lavere skattebeslag. Så her er de gode nyhetene: Det er ingen ekteskapsstraf innebygd i skattefrekvensplanene i 10% og 15% skattefester. For 2007 returnerer ekteskapsstraffen ikke inntil et ektepares skattepliktig inntekt er over $ 128 500.

Ved en kombinert inntekt over dette beløpet ville et giftpar falle inn i 28% skattekonsollen, mens to singler som tjener $ 77,100 hver (for en høyere kombinert inntekt) fortsatt vil være i 25% skattekonsollen. Det er ekteskapsstraffen. I høyere skattekonsoller må noen ektepar betale mer skatt enn to enkeltpersoner som tjener samme samlede inntekt.

Par med ulik inntekt kan få en bonus

Men det kan faktisk være en ekteskapsbonus hvis et ektepar har ulik inntekt. La oss for eksempel ta to enkeltpersoner vi kaller Fred og Ginger. Hvis Fred tjente $ 30.000 og Ginger tjent $ 70,000 i 2007, ville de betale totalt litt over $ 18,000 i Federal Income Tax (basert utelukkende på skattesatsene for 2007 og ikke factoring i fradrag, andre typer inntekt eller noe annet). Hvis imidlertid Fred og Ginger giftet seg hverandre og arkivert i fellesskap, ville de betale litt mindre i skatt: De ville betale $ 17 848 på deres samlede inntekt på $ 100 000. Så Fred og Ginger ville få en liten ekteskapsbonus.

Det er ingen ekteskapsstraff i de nedre skattebrakene … for nå

Skattelovgivningen som fjernet ekteskapsstraffen for lavere parenteser, trer i kraft gjennom året 2010 og må godkjennes av kongressen for å fortsette i 2011. (1) Hvis du betaler mindre skatt på grunn av det og vil at den skal fortsette, Send en e-post til kongresspersonen din for å gi dem beskjed! For å gjøre det enkelt, her er en link for å finne ut hvordan du kan sende e-post til kongresspersonen din.

Bruk avregningsmetoden som gir deg den største pause

OK, la oss nå snakke om fradrag for et øyeblikk. Hvordan påvirker ekteskapet fradrag? Standardfradrag for ektepar er dobbelt så mye som en enkelt person, som er ganske rettferdig og kvadratisk. For 2007 returnerer, er det $ 5,350 hvis du er single og $ 10,700 hvis du er gift innlevering i fellesskap.

Nå er det et tips: Bruk alltid fradragsmetoden som gir deg den største skattefristen. Hvis du reduserer skatteregningen ved å spesifisere fradragene dine, spesifiserer du. Hvis du sparer mer i skatt med standardfradrag, ta du standardavdrag. Hvis du har sagt $ 10 000 i fradrag, og din ektefelle har $ 5000, vil du definitivt spesifisere siden din samlede $ 15 000 i fradrag er mer enn $ 10 700 standardfradrag for ektepar for 2007 returnerer. Men hvis du har sagt $ 7000 i fradrag og din ektefelle har $ 3000, vil du ikke spesifisere siden du er bedre i å ta standardfradrag.

Andre skattepålegg Giftte par kan møte

Utover de føderale skattekonsollene er det andre mulige skattestraffer et gift par kan møte.

For eksempel kan en enkelt person som aktivt deltar i utleie av fast eiendom trekke inn opp til $ 25 000 av tap mot sin fortjeneste hvis deres endrede justerte bruttoinntekt er $ 100 000 eller mindre, noe som er en fantastisk skatteslag. Fradraget faser ut for endrede justerte brutto inntekter mellom $ 100.000 og $ 150.000. Det er redusert 50 cent for hver dollar din inntekt overstiger $ 100.000. Så hvis din endrede justerte bruttoinntekt var $ 125 000, for eksempel, ville du være berettiget til å trekke $ 12 500 i leieforsikringstap fra din arbeidsinntekt. Hvis inntekten din er $ 150.000 eller mer, er du ikke lenger berettiget til fradrag. OK, så her er hvor ekteskapsstraffen kommer inn i bildet: Dette fradraget er det samme for et ektepar som det er for en enkelt person - noe som betyr at det ikke dobler som du tror det ville være rettferdig. Så hvis Fred og Ginger var single eiendomsinvesteringer, kunne de hver trekke opp til $ 25 000 fra deres arbeidsinntekt for et totalt fradrag på opp til $ 50,

Et annet eksempel på en potensiell skattestraf for ekteskap er hvordan overkapital tap blir behandlet. En enkeltperson kan trekke opp til $ 3000 i overskudd av kapitalstap, men beløpet dobler seg ikke til $ 6000 for ektepar - det forblir $ 3000.

Dette er bare to eksempler på ekteskapsstraff utover det som er bygd inn i de høyere inntektsskattene på Federal Tax tables.

Estimér hva ekteskap betyr for dine skatter

Som du kan se, er det forskjellige faktorer som påvirker om du faktisk betaler mer eller mindre skatt som bor alene eller gifte seg! For å forstå de skattemessige konsekvensene av å gifte seg for din spesielle situasjon, er det best å estimere hvor mye skatt du og din ektefelle å være, ville betale arkivering enkelt, gift arkivering i fellesskap, og gift med arkivering separat. For å komme i gang, her er en lenke til Federal Tax Rate Schedule for 2008. Du kan også bruke programvare som TurboTax for å se hvordan endring av registreringsstatus vil påvirke hvor mye skatt du og din søte ville betale (eller bare referer til pengene Jente episode om arkiveringsstatus!).

Som en generell tommelfingerregel betaler ektepar vanligvis mindre skattemelding i fellesskap enn separat. Og selvfølgelig trenger du ikke selv å gjøre disse anslagene hvis du ikke vil. Du kan leie en CPA for å gjøre dem for deg.

Hvis du er heldig, kan du oppdage at du får både lovet lykke og en skattebonus! Og hvis du oppdager at du vil betale et ekteskapsstraff, vær så snill å la din kjære vite at det er ingen tvil om at han eller hun er verdt det!

Husk at både ditt økonomiske bilde og skattekoden vil forandre seg og utvikle seg med tiden, så selv om du og din ektefelle må betale mer skatt nå gift enn du ville hvis du var singel, kan det ikke nødvendigvis være tilfelle i fremtiden. Dagens bokvinnere er Jason og hans kone-til-være. Gratulerer, Jason! Du har vunnet en kopi av Smarte par fullfører rike av David Bach. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Oh, og jeg vil virkelig sette pris på det hvis du tok et øyeblikk til å legge inn en anmeldelse på iTunes. Send dine spørsmål eller kommentarer til [email protected]. Takk for at du lyttet! (1) Arbeidsfamiliens skattelov fra 2004 gjorde standardfradrag for et ektepar dobbelt så mye som en enkeltperson. Det lagde også inntektsrammer for 10% og 15% skattekonsollene for gifte par som sammen sendte to ganger for de samme skattebetalere. Disse bestemmelsene vil forbli i kraft gjennom 2010 og må godkjennes av kongressen for å fortsette i 2011. Relaterte lenker:

  • Hvordan e-poste kongresspersonen din
  • 2008 Federal Tax Rate Schedule
  • 2007 Federal Tax Rate Schedule

Stresset Par bilde med glede av Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: