Kjenn forskjellene mellom debetkort, kreditt og forhåndsbetalte kort

Kjenn forskjellene mellom debetkort, kreditt og forhåndsbetalte kort
Kjenn forskjellene mellom debetkort, kreditt og forhåndsbetalte kort

Video: Kjenn forskjellene mellom debetkort, kreditt og forhåndsbetalte kort

Video: Kjenn forskjellene mellom debetkort, kreditt og forhåndsbetalte kort
Video: Credit, debit and prepaid cards—what's the difference? 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Money Girl Tips: Kjenn forskjellene mellom debet, kreditt og forhåndsbetalt kort

En av de beste måtene å holde seg trygt fra bedrageri, forbedre kreditt, og administrere økonomien er å vite de beste måtene å bruke debet-, kreditt- og forhåndsbetalte kort.

Her er de viktigste fordeler og ulemper med å bruke hver type betalingskort:

Debitkort Pro: Det er knyttet til din kontroll- eller sparekonto, slik at du bruker dine egne penger uten renter eller avgifter. Du kan imidlertid pådra et gebyr for overtræk hvis det ikke er nok midler til å dekke et betalingskort.

Debetkort Con: Ditt ansvar for svindel er begrenset til $ 50 hvis du rapporterer det innen 2 virkedager. Men hvis du ikke tar uautoriserte transaksjoner raskt, kan du miste alle pengene i kontoen din. I tillegg kan debetkort ikke hjelpe deg med å bygge opp kreditt fordi de ikke er kredittkontoer.

Kredittkort Pro: I motsetning til et debetkort er ditt totale ansvar for bedrageriske kredittkorttransaksjoner begrenset til $ 50. I tillegg bygger du kreditt ved å ta kostnader og betale minimumsbalansen i tide hver måned. Men å opprettholde en høy balanse i forhold til din tilgjengelige kredittgrense kan skade din kreditt.

Kredittkort Con: Du låner penger som må betales med interesse, når du har en balanse fra måned til måned måned. Du vil også bli belastet gebyrer hvis du ikke betaler beløp som skylder til rett tid.

Forhåndsbetalt kort Pro: Du bruker penger som er deponert på kortet, som ikke er knyttet til en bank- eller kredittkonto.

Forhåndsbetalt kort Con: Det kan være uventede avgifter for transaksjoner som månedlig vedlikehold, innlasting av penger, kjøp eller kontroll av kortbalansen. Du har ingen svindelbeskyttelse for reloadable forhåndsbetalte kort eller lagre gavekort, og det hjelper heller ikke med å bygge opp kreditt.

For å lære mer om forskjellene mellom debetkort, kreditt og forhåndsbetalte kort, besøk FDIC (fdic.gov) og FTC (ftc.gov) nettsteder.

Andre linker du kanskje liker: Bank eller Credit Union-som er bedre? Beste tips for å forbedre kredittpoengene dine raskt 25 + beste verktøy for pengene ledelse og produktivitet De beste kontrollkontoene gir deg mulighet til å finansiere fordelene

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Image
Image

Shopping Woman bilde fra Shutterstock.

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: