IRA-regler og bor i utlandet

Innholdsfortegnelse:

IRA-regler og bor i utlandet
IRA-regler og bor i utlandet

Video: IRA-regler og bor i utlandet

Video: IRA-regler og bor i utlandet
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, Desember
Anonim
I denne episoden deler jeg en lytter e-post som spør viktige spørsmål om reglene for å bruke IRA for å spare for pensjonering.
I denne episoden deler jeg en lytter e-post som spør viktige spørsmål om reglene for å bruke IRA for å spare for pensjonering.

Det er flott å få din lytter e-post; så vær så snill å holde dem kommer. Å vite hva som er i tankene hjelper meg å forberede temaer for showet. Jeg prøver å personlig svare på så mange spørsmål og kommentarer som jeg kan. Nylig har det vært mye mail om lagring for pensjonering. Så jeg trodde jeg ville dele en fra en lytter som heter Robin, slik at alle kan ha nytte av informasjonen.

"Kjære Money Girl, jeg liker virkelig å lytte til podcasten. Jeg jobber for tiden i utlandet og planlegger å sende inn en selvangivelse i USA for inntektene jeg laget fra januar til juni da jeg jobbet i USA. Jeg har nylig hørt på episode 102 hvor du snakket om noen av kravene til å investere i en IRA. I episoden sier du at "Det årlige maksimumbeløpet du kan bidra til en tradisjonell IRA, Roth IRA, eller begge er begrenset av din skattepliktig inntekt, opp til $ 5000 for 2008. Så hvis du er student og bare vil få $ 3000 i 2008, kan din IRA-bidrag for eksempel ikke overstige $ 3000.

"Jeg lurer på om jeg planlegger å bli utenlands i mer enn et år, vil jeg til en viss tid få svært liten skattepliktig inntekt for USA, og vil dermed ikke kunne bidra til en IRA. Er dette riktig? Er det mulig å bidra med $ 5.000 til en Roth IRA og $ 5000 til en tradisjonell IRA i samme år? Er det en forskjell på hvordan man vil legge skatt når man arbeider for et amerikansk selskap i utlandet, i motsetning til et utenlandsk selskap i utlandet? Takk på forhånd for leser spørsmålene mine og jeg håper å høre en episode om dette emnet."

Betale amerikanske skatter mens de bor i utlandet

Robin, takk for din e-post. Det er jam-pakket med gode spørsmål. La oss først ta opp spørsmålet om å betale amerikanske avgifter når du bor i utlandet. Hvis du er amerikansk statsborger eller bosatt alien, er din verdensomspennende inntekt underlagt amerikansk inntektsskatt uansett hvor du bor. Så de samme reglene gjelder generelt for å sende innmeldinger om du bor i USA eller ikke. Dette er tilfelle selv om all inntekt er fra utenfor USA Dette gjelder for ansatte og selvstendige underleverandører eller frilansere. Robin, du nevnte ikke statsborgerskapsstatusen din, så jeg skal anta at du er amerikansk statsborger. Hvis det er tilfelle, må du betale amerikanske skatter på all inntekt du oppnådde i 2008, ikke bare delen du tjente fra januar til juni.

Du kan imidlertid kvalifisere for visse amerikanske skattefordeler hvis du oppfyller noen krav mens du bor i utlandet. Du kan kanskje ekskludere en begrenset mengde utenlandsk fortjent inntekt, samt din boligkostnad fra din totale inntekt. Du kan også være i stand til å kreve et fradrag eller skattefradrag på din amerikanske selvangivelse for eventuelle utenlandske inntektsskatter du må betale. Jeg vil inkludere en lenke til IRS-publikasjon 54 for detaljer. Dette er Skatteveiledningen for amerikanske borgere og innbyggere i utlandet. Det kommer til å være i utstillingsnotatene nedenfor.

Investere i en IRA

Så tilbake til å investere i en IRA: Det maksimale beløpet du kan investere er begrenset av din skattepliktig inntekt, opp til $ 5000 for 2008 og for 2009. Og hvis du er 50 år eller eldre ved utgangen av skatteåret, kan bidra med $ 6000. Så lenge Robin gjør denne mye skattepliktige inntekten over hele verden, kan hun maksimere en IRA. Ved å bestemme kompensasjon for IRA-formål, bruker du din brutto skattepliktig inntekt. Dette betyr at du ikke trekker ut kvalifiserte fradrag for utenlandsk fortjeneste eller bolig som jeg nevnte.

Robin spurte også om å bidra til både en Roth og en tradisjonell IRA i samme år. Dette er greit, så lenge det totale bidraget til alle IRA-kontoer ikke overskrider hennes tillatte grense. Hvis du for eksempel har $ 4000 i skattepliktig inntekt for 2008, kan du investere $ 1000 i en tradisjonell IRA og $ 3000 i en Roth IRA. Men samlede bidrag til alle IRA kan ikke overstige din årlige tillatte grense.

Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke kan bidra til en Roth IRA i det hele tatt hvis du lager for mye penger. For de arkiveringen som singler og husholder er inntektstærskelen $ 116 000. Og felles filers kan ikke tjene mer enn $ 169,000. Dette gjelder bare for Roths - for tradisjonelle IRA er det ingen inntektsgrense lagt på bidragsytere.

Robin spurte også om det gjør en forskjell i skattemessige hensyn om du jobber for en amerikansk eller for et utenlandsk selskap i utlandet. Det spiller ingen rolle hvem arbeidsgiveren din er når det gjelder betalende amerikanske avgifter. Som nevnt, fastslår statsborgerskapsstatusen din, både inntektsnivå og alder, om du må sende en amerikansk selvangivelse.

administrative

Jeg er glad du lytter. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send e-post til [email protected]. Og gi meg beskjed hvis du vil høre flere lytter e-post på showet.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Få penger Girl og andre flotte show fra Quick and Dirty Tips streams til iPhone.

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: