IRA Bidrag: Hvem kan gjøre dem og hva er tidsfristen?

Innholdsfortegnelse:

IRA Bidrag: Hvem kan gjøre dem og hva er tidsfristen?
IRA Bidrag: Hvem kan gjøre dem og hva er tidsfristen?

Video: IRA Bidrag: Hvem kan gjøre dem og hva er tidsfristen?

Video: IRA Bidrag: Hvem kan gjøre dem og hva er tidsfristen?
Video: 7 EFFECTIVE Tips To Avoid Getting PLAYED By A Woman 2023, Desember
Anonim

En tradisjonell IRA, som står for Individual Retirement Arrangement, er et kjempebra sparekøretøy. Det gir deg mulighet til å bygge et pensjonæringsegg og redusere mengden av skatt du må betale i inneværende år.

En trygg pensjon og skattebesparelse - melde meg på!

Omtrent alle kan bidra til en tradisjonell IRA, men det er et par regler å vite:

  • Du må være under 70 år
  • Du må ha skattepliktig kompensasjon eller en ektefelle som gjør det

Mange hjemme-ektefeller innser ikke at de også kan ha en IRA, selv om de ikke tjener inntekt. Klikk her for å lære regler for bruk av en spousal IRA.

Du kan gjøre en eller flere IRA-bidrag når som helst i løpet av året. I tillegg kan du gjøre dem opp til skattefristen din i det følgende året. For eksempel kan du gjøre IRA-bidrag for 2014 frem til 15. april 2015.

For 2014 kan du bidra til opptil $ 5 500. Og hvis du er minst 50 år gammel, kan du bidra til opptil $ 6.500. Den ekstra $ 1000 kalles "innhente" bestemmelsen for å hjelpe de som kanskje har fått en sen start på å investere i pensjon.

Mengden av skattebesparelser du får fra å lage tradisjonelle IRA-bidrag er basert på flere faktorer. Disse inkluderer beløpet du bidrar med, din skatteopplysningsstatus (for eksempel enkelt eller gift søknad i fellesskap), og om du, eller din ektefelle, er dekket av en arbeidsgiverbasert pensjonsplan.

Hvis du er interessert i fordelene med å bidra til en Roth IRA i stedet for en tradisjonell konto, ikke gå glipp av min 2-del post eller podcast kalt Din guide til Roth IRA.

For å lære mer om IRA, se også IRS-publikasjon 590.

Andre Money Links du måtte like

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Frist for kalenderbildet med Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: